reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Po dzisiejszej wizycie u pediatry mam wprowadzić soczek jabłkowy i mus pytałam czy to nie za wcześnie - jeśli są wskazania to nie a u nas wskazaniem jest brak kupy

O, to ciekawe. U nas przed chorobą (czytaj: przed toną syropków, które chyba pomogły na kupę) też był brak kupy. Zobaczymy, co będzie teraz i może też za parę tygodni pomyślę o soczku jabłkowym (ale na razie tylko o tym, inne rzeczy chciałąbym wprowadzać w 6. miesiacu).

reklama
Badaicka, kasiajanicka- no nie do końca się zgodze z tym ze w starych podręcznikach są mądre rzeczy. Mam ksiązkę z lat 70-tych i tam jest napisane ze palenie papierosów podczas karmienia piersią nie szkodzi dziecku!!!!!!!!! Moze i dzieci rodza się takie same ale medycyna i nauka idzie do przodu.

Moze i dzieci rodza się takie same ale medycyna i nauka idzie do przodu.
NIby tak,ale co z tego jak w ciągu nawet 3 lat się pozmieniało...Raz coś można dać a drugim razem nie bo to nie odpowiednie a za chwilkę znowu "to" wcześniejsze wraca bo niby dobre...:baffled::baffled::baffled:
Ciągle zmieniają te dane dotyczące karmienia:szok::nerd: I bądź człowieku mądry....

gdybym ja miala kamic Jaska wedlug poradnika mojej mamy, to wcinalby juz zoltko i zupy na wywarze miesnym

w ciagu tych 30 lat duzo rzeczy sie zmienilo, mleka modyfikowane sa lepsze, owoce i warzywa bardziej pryskane, wiecej alergii itd.

Badaicka pierogi i nalesniki od 4 lat? a czemu?

chyba oznaka reagcji alergicznej u dziecka, mój dziś taka zieloną walnął, ale nie wiem od czego
mm od ponad tyg dostaje więc chyba nie od tego, ja wczoraj deserki waniliowo czekoladowe podjadłam może od nich?

jak znajdziecie stare podręczniki o zywieniu dzieci to tam beda pisali ze w 3 miesiącu powinno sie podawac już przeciery owocowo warzywne.

Dodam że ma 4 latka i według najnowszych wytycznych zywieniowych dopiero od miesiąca powinna dostawac do jedzenia kluski,naleśniki czy pierogi bo to potrawy które powinno sie dawac po 4 roku zycia :rofl2::rofl2::rofl2:[/B]
A to ciekawa teoria, gdzie o tym slyszalas? Z tego co sie orientuje to gluten zalecany jest juz w 5-6 mc, a jajeczko w 7mc a kluski to maka i jajka, wiec te 4 lata bardzo mnie dziwia...

Co do starych podrecznikow to ja bym byla ostrozna ze stosowaniem wszystkich rad, wiele jest bezcennych ale wiele na prawde juz przestarzalych!
Po dzisiejszej wizycie u pediatry mam wprowadzić soczek jabłkowy i mus pytałam czy to nie za wcześnie - jeśli są wskazania to nie a u nas wskazaniem jest brak kupy
mam nadzieje ze pomoze, u nas po dwoch lyzeczkach soczku jablkowego byla kupowa powodz :)
mam pytanie a od czego jest zielona kupa??
na piersi moze sie zdarzyc ale obserwuj czy sie nie utrzymuje

A jak długo Twoja Iga kupy nie robi? Bo u nas mała robi np jedną na 2 dni. Potem przez 2 dni jedną dziennie, a potem znowu 2 dni przerwy.. I tak od jakiegoś czasu. Dodam, że jest tylko na moim mleku + herbatki HIPPa z kopru lub rumianku.

reklama
A to ciekawa teoria, gdzie o tym slyszalas? Z tego co sie orientuje to gluten zalecany jest juz w 5-6 mc, a jajeczko w 7mc a kluski to maka i jajka, wiec te 4 lata bardzo mnie dziwia...

Co do starych podrecznikow to ja bym byla ostrozna ze stosowaniem wszystkich rad, wiele jest bezcennych ale wiele na prawde juz przestarzalych!

mam nadzieje ze pomoze, u nas po dwoch lyzeczkach soczku jablkowego byla kupowa powodz :)

na piersi moze sie zdarzyc ale obserwuj czy sie nie utrzymuje

Nie raz czy dwa się zdarzyło a tak to kupa 3 razy albo nawet więcej:)A bąki jak sadzi to aż sie łóżko trzęsie Powaga;)

Do góry