reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
gotuje w czajniku i juz (u mnie na mleczku nawet nie ma takiej informacji zeby gotowac 5 min)
pilnuje tylko zeby zawsze w czajniku byla przegotowana w razie alarmu
tez nie gotuje swiezej za kazdym razem, tak na dwa posilki ma z jedngo gotowania

jak przygotowujecie mm: gotujecie wodę 5 minut, jak na opakowaniu jest napisane, czy po prostu zagotowujecie w czajniku i studzicie?

gotuje w czajniku i juz (u mnie na mleczku nawet nie ma takiej informacji zeby gotowac 5 min)
pilnuje tylko zeby zawsze w czajniku byla przegotowana w razie alarmu
tez nie gotuje swiezej za kazdym razem, tak na dwa posilki ma z jedngo gotowania

ja normalnie gotuje w czajniku i mam odstaną przegotowaną wodę, jak przychodzi do jedzenia to do tej odstanej dodaje trochę gorącej i w ten sposób mam ciepłe mleko

Kasiu ja gotuję normalnie a później w dzbanek wlewam i mam wodę pod ręką;-)
A w nocy żeby nie podgrzewać nie wiadomo ile to wlewam czasami do termosu albo normalnie w mikrofali podgrzewam;-)

W dużej mierze zależy to też od czystości wody - jeżeli używasz kranówkę, to taką wodę warto zagotować dwa razy, lub gotować przez 5 minut - po pierwsze zmniejsza się ryzyko zakażenia bakteriami, po drugie z takiej wody wytrąci się więcej kamienia, który nie trafi do posiłku dziecka. Wodę butelkowaną dla niemowląt - np. Mama i ja, możesz zagotować w czajniku tylko raz. Tego typu wody są pozbawione nadmiaru soli mineralnych, więc są bezpieczne dla małych dzieci.

Ja teraz używam kranówki ale przepuszczam ją przez filtr mam o 80% mniej kamienia i gotuje 5 minut mimo że moja woda w kranie jest ze studni głębinowej znajdującej się w lesie. wcześniej mineralkę też gotowałam 5 minut.
czyzby ten filtr to Brita?

uwielbiam wode z kranu!:D
ale maly ma przegotowana:)

reklama
Do góry