reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

Dziewczyny czy jest na forum dzieciątko, które kładzie się do łóżka i zasypia?? jest jakaś mama szczęściara??

Mój na rączkach już śpi jak tylko położę do łóżeczka, odrazu się wybudza i jest prężenie i krzyk, biore na ręce i w dwie sekundy się uspokaja i oczka się zamykają
Jagodka zasypia w łóżeczku :)

reklama
musze wam powiedziec ze pierwsze tygodnie karmienia piersia to byl koszmar, a teraz coraz bardziej to lubie, zwlaszcza wieczorem jak lezymy z corcia w lozku i sie wyciszamy przed jej snem.. A dzis rano strzelila mi taki piekny usmiech znad cyca, warto sie bylo poswiecic :-D

musze wam powiedziec ze pierwsze tygodnie karmienia piersia to byl koszmar, a teraz coraz bardziej to lubie, zwlaszcza wieczorem jak lezymy z corcia w lozku i sie wyciszamy przed jej snem.. A dzis rano strzelila mi taki piekny usmiech znad cyca, warto sie bylo poswiecic :-D

u mnie jeszcze nie idealnie ale dla Natalki przetrzymam jak najdłużej dam rade :),
chyba na innym watku pisałas, że kazda ilosc odciagnietego i podanego pokarmu jest na wage złota - masz racje dlatego walcze!

mam pytanie do dziewczyn, które odciagaja pokarm, jak czesto to robicie i kiedy? po karmieniu? i czy mieszacie odciagniety pokarm np. z 2 razów lub całego dnia i mrozicie? czy kazde 20 ml osobno?

dziewczyny umieram z bólu :-( tak mnie lewa piers boli,ze jak karmie to mam łzy w oczach, a nie jest skamieniała tylko cała obolała, co robic by sobie ulzyc?

hej

Czy Wasze maleństwa też tak mają, że pociamkają cyca 10-15 minut, potem otwierają buźkę, że niby jeszcze chcą, po czym zassają na chwilę i puszczają wkurzając się, wierzgając nogami, rękami?

kpi dasz rade
u mnie tez idealnie nie jest, jeszcze musze dokarmiac z 2 razy w ciagu doby
najwazniejsze to wyluzowac i nie myslec ze musisz, swiat sie nie zawali a Natalka i tak bdzie zdrowym pieknym dzieckiem
u mnie po takim nastawieniu paradoksalnie zwiekszyla sie laktacja
a slyszalam ze odciagnietego nie powinno sie mieszac, nie wiem czemu

ewela nic tylko kapuche na cycola bo moze sie z tego zapalenie zrobic

aqq ooooo tak, i wlasnie nie rozumie o co mu chodzi

:szok:nie mam kapusty :/,ale za to dreszcze i zimno mi :baffled:

Co do ssania, moj mały wydaje przy tym rozne dzwieki, denerwuje sie, wierzga tak nogami,ze sie zastanawiam czy wydaje mu sie,ze cycol jest z gumy :no: ech te dzieci

Kolezanka powiedziala mi,ze karmiac cycolkiem powinnam miec odstepy co 2,5 godz,a u mnie lipa, maly gora godz ma odstep,to zle?

reklama
Ewela, w te upały to mój maly non stop wisi na cycku:/...już chwilami mam dość. Godzinny odstęp to normalka... W karmieniu cyckiem jest tak, że powinno się karmić na żądanie byle odstęp między jednym a drugim karmieniem nie był dłuższy niż 3godziny.

Do góry