reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

witam

U mnie maluszek sam zasypia w łóżeczku tylko wieczorem, natomiast w dzień teraz jak są te upały to tylko na rączkach, i jak go odkładam do łóżeczka to koniecznie na brzuszek bo jak go położe na plecy to zaraz się wybudza i jest op spaniu.
Musze wam powiedzieć że byłam wczoraj u położnej i zważyła Kacperka, mój skarbek waży 5100 :szok::-) od wyjścia ze szpitala przybrał 1800, położna sie śmiała czym ja go karmie że tak ładnie przybiera:-), a ja stałam taka dumna z niego i z siebie. U nas zreszta pewnie jak wszędzie zapowiada sie kolejny upalny dzień.

nie tu wpisałam posta gapa ze mnie

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czy jest na forum dzieciątko, które kładzie się do łóżka i zasypia?? jest jakaś mama szczęściara??

Mój na rączkach już śpi jak tylko położę do łóżeczka, odrazu się wybudza i jest prężenie i krzyk, biore na ręce i w dwie sekundy się uspokaja i oczka się zamykają
mój za dnia tak zasypia a raczej nie zasypia...za to w nocy nie ma problemów z odniesieniem go do łóżeczka...

dziewczynki,
byłam dziś u lekarza uzbrojona w zdjęcia kupki, (wcześniej nosiłam i nie bylo żadnych zastrzeżeń, moze dlatego że tylko jedną pieluchę a teraz ilosć była pokazana)
zalecenia mam teraz takie, że do środy mam podawać mleko nie na wodzie tylko na koperku a jak to nie pomoże to dostanę bebilon pepti
zobaczymy co z tego będzie
mam pytanie jak smakuje bebilon pepti, czy któraś z was próbowała?

mam pytanie jak smakuje bebilon pepti, czy któraś z was próbowała?

O ile dobrze pamiętam po pierwszym synku to niestety bebilon pepti jest paskudny w smaku i do tego cuchnie ale dzieciaczki zazwyczaj szybko akceptują smaki. W razie awari można go mieszać z dotychczasowym mlekiem zmniejszając stopniowo ilosc starego mleka. Mój synek je równie paskudny nutramigen a oprócz niego moje mleko i nie ma problemu ze smakiem więc powinno być ok

Moja mała w nocy zasypia tez w lozeczku sama w dzien na łozku na raczkach w leżaczku roznie z nia to bywa:)

słyszałam od koleżanek, że pept jest super, wy to potwierdzacie, moja kosmetyczka podaje go synkowi i mały nie ma nawet kolek...
niestety pediatra nie chce mi go przepisać, twierdząc że nie widzi powodu, a jak się zacznie go podawać to trzeba trzymać dietę bezbiałkową :(
nie wiem już co mam robić, dziś już trzeci dzień jak nie ma kupki :( maja sie pręży i nic
jak już zrobi kupkę to wygląda tak że przedewszystkim jest jej strasznie dużo!!!
pierwsza faza jest jest bardzo ścisła, taka ciemno zielona plastelina, kolejne już luźniejsze też zielone, z żółtymi granulkami
próbowałyście może pepti? jaki ma smak? jest słodki?
co ja mam robić???

u nas też były takie kupki co 2 a nawet czasem 3 dni,
zaczęliśmy podawać BioGaję, Espumicon, zmieniliśmy mleko (to wszystko po zaleceniach pediatry) i kupki są co najmniej codziennie albo częściej ...
wróciliśmy co prawda do poprzedniego mleka ale dobre kupki zostały ;)

magdalena - współczuje wamtych leków, my podajemy tylko antybiotyk i witaminy i mam dosc, a co dopiero tyle różnych tabletek

Dziewczyny czy jest na forum dzieciątko, które kładzie się do łóżka i zasypia?? jest jakaś mama szczęściara??

Mój na rączkach już śpi jak tylko położę do łóżeczka, odrazu się wybudza i jest prężenie i krzyk, biore na ręce i w dwie sekundy się uspokaja i oczka się zamykają

u mnie jest tak samo ;(
na rączkach śpi a jak tylko położe do łóżeczka lub wózka - krzyk ... , na rączkach znów śpi ...

Posmakowałam to Pepti ;-) Znośne...nie tak słodkie jak Nan, ale moż ebyć. Słyszałam, że najgorszy jest Nutramigen...Im młodsze dziecko, tym mniejszy problem z przestawieniem na inne mleko.Dla malucha, najważniejsze by było ;-) Bebilon jest na receptę-tak jest napisane na opakowaniu...ale być może można kupić w aptece bez...Jeśli dziecko na przepisane od pediatry Pepti-z zaznaczeniem na recepcie "P" wtedy płaci się 50 % czyli ok.12 zł za puszkę. Bez literki 100% płatne.

A próbowałaś rozpuścić w płynie i podac strzykawka taką np jak jest w NUROFENIE dla dzieci?
Wkładasz wtedy ta strzykawkę do buzi kierując ją w strone policzka malucha i podajesz leki to sprawdzony sposób
kobieto z nieba mi spadłas! strzał w dziesiątke z tą strzykawką:tak: Dzięki:-)

reklama
kobieto z nieba mi spadłas! strzał w dziesiątke z tą strzykawką:tak: Dzięki:-)
ja do tego wkładam jeszcze majuni palec do buzi, ona ssie palucha a z boku podajemy jej leki strzykawką
sprawdza się w 100%
ten sposób pokazały mi położne w szpitalu

zobaczymy jak to będzie z tym mlekiem, musze jakoś jej pomóc, nie mam wyjścia, musze znaleźć mleko które jej będzie odpowiadało...

Do góry