reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

No to mnie pocieszyłaś, no nic bede probowac, moze zmienie smoczek na bardziej miekki, bo ten co mam to jakis twardy jest i tylko go lize. Zoabczymy. Dzieki

reklama
Askut, a mozesz mi powiedziec, jakiej firmy masz smoczek - ten twardy? ja mam odwrotny problem, bo Szymonek tak pieknie ciagnie z butli, ze az sie podtapia

Ostatnia edycja:
Ja mam butelke aventu, była razem ze smoczkiem ale jest bardzo twardy. Mama ma mi dzis kupić jakiś bardziej miękki, moze jakiś przypominający sutek, to wtedy jakoś pójdzie. Wydawało mi się, że jak umie ssać pierś to z butelką bedzie bez problemu, bo ponoć łatwiej a tu zonk.

Ja mam butelke aventu, była razem ze smoczkiem ale jest bardzo twardy. Mama ma mi dzis kupić jakiś bardziej miękki, moze jakiś przypominający sutek, to wtedy jakoś pójdzie. Wydawało mi się, że jak umie ssać pierś to z butelką bedzie bez problemu, bo ponoć łatwiej a tu zonk.
Hej;) Polecam smoczek lovi jest bardzo miękki tylko nie pasuje do butelki avent więc niech Ci mama zakupi komplet.Powodzenia;)

Dziewczyny mam pytanie czy Wasze maluchy od razu zalapaly picie z butelki? Moja mala caly czas jest na cycu, a chcialam jej podac jakas herbatke ale nie umie ciagnac butli.

Z góry dzieki za odpowiedź

Kochana, my mamy to samo, pytanie czy tu chodzi o butelke czy o zawartość butelki. Ja kupiłam butelkę ze smoczkiem wyglądającym jak cycek i nadal nic ;-)

pytanie do dziewczyn odciągających pokarm, jak np. maluszek wypije tylko część z butli, to reszte wylewacie czy zostawiacie do dopajania jakby chciał w jakimś najbliższym czasie?

np. teraz wydudliłam z piersi 120 ml, mały wypił 40, co o zgrozo zrobił przekornie jak zwykle ;-), zasnął i pewnie za godzinę się obudzi i będzie chciał znów, a nie wiem czy świeżego dam radę jakiś konkret udoić do tego czasu

pytanie do dziewczyn odciągających pokarm, jak np. maluszek wypije tylko część z butli, to reszte wylewacie czy zostawiacie do dopajania jakby chciał w jakimś najbliższym czasie?

np. teraz wydudliłam z piersi 120 ml, mały wypił 40, co o zgrozo zrobił przekornie jak zwykle ;-), zasnął i pewnie za godzinę się obudzi i będzie chciał znów, a nie wiem czy świeżego dam radę jakiś konkret udoić do tego czasu
pewnie że tak!! mleko w temperaturze pokojowej może stać ok . 4 godzin lub jak sie boisz możesz włożyć do lodówki a potem spokojnie odgrzać

reklama
dzięki mi_mi :-) nie bałabym się, ale gdzieś natrafiłam na jakiś artykuł i tam pisało, z lepiej nie dzielić pokarmu już ruszonego i świeży podawać, więc się wahałam
a powiedzcie mi, czy podajecie takie mleko o temperaturze pokojowej czy jeszcze podgrzewacie czy jak?

Do góry