reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

zdec - ja mam ten sam dylemat, bo jak się małej odbije to lepiej dla brzuszka ale jak podnoszę od cycka do obijania to się potrafi rozbudzić i znów szuka ... i tak można byłoby 24h ...

jejku ja mam to samo, a od kilku dni jeszcze gorzej, bo się wybudza jak kładę go do łóżeczka i musze się nieźle nagimnastykować żeby go nad łóźeczkiem chwilkę pobujać żeby przysnął, potem jeszcze po główce pogłaskać:tak:wycwanił się ten mój synek

reklama
yoshe mój maluch potrafi do 120 ml na raz wchłonąć tyle że on już ma 5 kg :-) Może zostaw tyle ile zdołasz lepiej żeby było zbyt dużo niż mało :-)

Właśnie dziewczyny karmiące butelką ile wasze szkraby jedzą tak na raz??

yoshe mój maluch potrafi do 120 ml na raz wchłonąć tyle że on już ma 5 kg :-) Może zostaw tyle ile zdołasz lepiej żeby było zbyt dużo niż mało :-)

Właśnie dziewczyny karmiące butelką ile wasze szkraby jedzą tak na raz??

Mój mały potrafi zjeść na raz 120ml... a waży 3500... ;) i tak co równe 3 godziny

A u mnie to różnie i nie zawsze umiem powiedzieć bo często ssie z piersi i potem jak jej mało to ją dokarmiam. Wczoraj jednak miała dzień żarłoczka i po przyssaniu się do piersi zjadała dodatkowo 80 ml odciągniętego pokarmu a potem jeszcze ok 30 ml modyfikowanego...:szok::szok::szok: Zastanawiałam się aż czy nie za dużo ale dopominała się a modyfikowane w pewnym momencie sama już sobie dawkuje i wypija tyle ile ma ochotę.

U nas rano był lament podczas karmienia, Mała się wierciła, kręciła denerwowała, prężyła.. Zwykle w nocy karmienie plus przewijanie trwa ok godziny a dziś od 3 w nocy do 5:30 nad ranem się bujałyśmy i końca nie było widać. W piersiach pustka, a ona płacząca.. i wystarczyło jej dosłownie 15ml mleczka modyfikowanego i odpłynęła.. Żarłoczek jeden.. A ja się rano poryczałam bo do teraz w nocy karmiłam ją bez problemu a dziś się okazało, że jej za mało, ale na pocieszenie to po tym porannym karmieniu do teraz się moim mleczkiem najada więc troszkę mi się humor poprawił. Zobaczymy jak będzie dalej.

Ostatnia edycja:
jak twoja corcia ciagle z nich sciaga to pewnie ze sa takie same;-)
a w nocy tez karmisz? bo u mnie najbardziej wlasnie po nocy robia sie balony i az bola
w dzien, a zwlaszcza wieczorem to flaczki ale mleczko leci

Dziewczyny mam pytanie czy Wasze maluchy od razu zalapaly picie z butelki? Moja mala caly czas jest na cycu, a chcialam jej podac jakas herbatke ale nie umie ciagnac butli.

Z góry dzieki za odpowiedź

reklama
Moja Jagoda załapała od razu, ale starsza corka nie nauczyła sie nigdy!! Dopiero jak miała 8 miesiecy to nauczyla sie pic z niekapka a do tego czasu albo pierś albo picie podawane (o zgrozo!) łyżeczką!

Do góry