reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Mój maluch dostał dzisiaj prawię całe jajko :-) Miałam mu dać tylko żółtko, które bardzo lubi i to pod każdą postacią (ale najbardziej chyba na miękko) tak się zajadał że stwierdziłam iż ryzyk fizyk. Jeśli wystąpi jakaś reakcja to więcej nie dostanie a jeśli nie to czemu mam odmawiać dziecku czegoś co mu smakuje i jest zdrowe :-)

reklama
anecznik jak mu nic nie wyskoczy to pewnie niech je już całe jajko, ja jeszcze troszkę odczekam ale już też się przymierzam do całego jajka :)

dziewczyny ile razy dziennie wasze dzieci dostaja mleko?? mój to piłby tylko samo mleko. co dajecie na śniadanie i kolację??

anecznik jak mu nic nie wyskoczy to pewnie niech je już całe jajko, ja jeszcze troszkę odczekam ale już też się przymierzam do całego jajka :)
kuba od jakiegos czasu tez je cale:) bardzo je lubi
dziewczyny ile razy dziennie wasze dzieci dostaja mleko?? mój to piłby tylko samo mleko. co dajecie na śniadanie i kolację??
moj dwa razy,po maks 150ml
rano i na dobranoc

Mój o godzinie 7 pije 210 mleka, potem ok 13 godziny jakieś 180 i o 19 wypije 210.
W zasadzie pierwszy posiłek u niego to mleko zaraz po przebudzeniu, ale tylko dlatego że za nim bym zrobiła kaszkę to byłaby awantura na maksa, o 9 dostaje kasze. Czasami na kolacje jeśli mu się odwidzi i nie chce mleka to też dostaje kasze, ale wtedy tą najzwyklejszą mannę.

Mój je o 6 kaszkę (180ml), między 9 a 10 mleczko (120ml) lub kromeczkę chlebka z masełkiem i szyneczką, o 13 obiadek (przeważnie z jednego dania (mięsnego) jakieś 190g), o 15 deserek lub jabłuszko, 17 mleczko (120ml) i 20 kaszka (260ml)

reklama
Do góry