reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

U nas dieta dosc uboga ze wzgl na skaze...
chcialabym jakos urozmaicic diete synkowi...macie jakies sprawdzone przepisy na deserki?
oprócz gotowych sloiczkow :) manna z owocami srednio mu podchodzi, robie czasem kisiel na soczku , ale wartosc odzywcza raczej marna :(
czy moge dac synkowi np jablko z cynamonem?

pewnie, że możesz dac jabłko z cynamonem, ja podawałam z bananem, tu masz przepis
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-czerwcu-2010-f305/gotujemy-naszym-maluchom-45620/index6.html
na tym wątku tez masz inne przepisy

reklama
Parę dni temu pisałam że maluch pije mleko 3 razy dziennie, dziś to już nie aktualne.
Pierw zrezygnował z mleko ok 13 (jadł o 10 kaszkę a potem dopiero o 16 obiad), później zrezygnował z kaszki wieczornej więc przed snem kaszka, a dziś już nawet porannego mleka nie chce :szok: :szok: wstał rano pociągnął 30 ml mleka i przeczekał do 9.30 na kaszkę praktycznie bez jedzenia nie licząc skórki chleba i trochę żółtego sera.

Julka je teraz mleko przed snem i w nocy. W ciągu dnia na śniadanie kaszka z owocami, obiad, deserek (owocki), i w tzw międzyczasie biszkopty, chrupki, paluszki itp.

Iga pije mleko tylko w nocy, w dzień nie ma mowy!!!! Absolutnie nic nie chce pić, muszę ją jakoś przekonać. Tylko kaszki zajada, rano i wieczorem po 150ml, obiadek 200,deserek owocowy i warzywa na podwieczorek.

Mam pytanie do Mam których dzieci pija mleko w nocy...myjecie zabki po tym mleku. Moj synek od kilku dni budzi sie glodny w nocy i zastanawiam sie co z zebami?

reklama
Do góry