reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

agast - raczej nie.. bo stan niejedzenia zaczął się nam już dobre 3-4 tyg temu. Wcześniej jadła ładnie a potem coraz to gorzej aż teraz nie chce w ogóle, fakt, że w tym czasie przeszła przeziębienie i to pewnie też miało na nią wpływ, a teraz czasem mocno swędzą ją dziąsełka bo trze po nich czym się tylko da - z wyjątkiem gryzaków wodnych bo tych nie preferuje:) Wydaje mi się, że tu się złożyła choroba, ząbkowanie i ogólny kaprys niejedzenia.... Gardełko nie jest przyczyną bo jest już zdrowa, przebadana przez lekarza. A lekarz póki co powiedział, że mam próbowac i tyle bo ona powinna już coś jeść.. Łatwo powiedzieć, trudniej wykonać jak ona zaciska wargi a nawet wciąga do środa dolną wargę na widok łyżeczki i ani myśli buźkę otworzyć.. A jak sama włoży sobie jakieś jedzonko typu marchewka, chrupek do buźki to jak poczuje smak, ze to jedzenie to wypluwa z obrzydzeniem niemalże..! A wcześniej wcinała, że hoho i czasem aż był protest jak się jedzonko skończyło..
Cóż zrobię jej przerwę w próbach karmienia i za kilka dni zobaczymy na nowo.
Dobrze, że mleczko wcina bez problemowo :)

reklama
lencja- mam nadzieję że Kornelka zacznie niedługo jeść, mój zupek nie chce (owoce i kaszkę zjada) i się denerwuję:((( co dożółtka to ciekawe jak mam podać skoro Łukasz zupek nie je. Jak wy podajecie ta gotowaną marchewkę? nie boicie się, ze dziecko odgryzie kawał i się zakrztusi??? Mocno ma być miękka czy twardawa??

Ostatnia edycja:
Nasz chlebek tak trochę chrupki też chyba żeby mu trzymać to wtedy jak najbardziej:-D
Chyba nie chce mu się rąk trzymać:-D

Dzisiaj serwuję delikatny rosołek z cielęciną;-)

Iga to samo - chrupki, skórkę od chleba wcina i bardzo ją interesuje jak ktoś je, jakby mogła to by spróbowała wszystko co na talerzu

reklama
Mój Łukasz tez, jak tylko coś z mężem jemy to oka z nas nie spuszcza aż mi głupio jeść przy nim, staram się jeść śniadanie i obiad razem z jego posiłkami ale nie zawsze mi wychodzi:))

Do góry