konniczynka
Szczęśliwa mamuśka :)
Planuję do roku karmić. Ale nie wiem, czy nie zdecyduję się wcześniej odstawić małej od piersi, gdy w końcu do pracy wrócę (po świętach już na pewno będę załatwiać sprawę pracy ;-))
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
oprócz danonków nic takiego małemu jeszcze nie dawałam, czasami dostanie zupy mojej spróbować, albo mojego jogurtu, wczoraj dałam mu polizać dżemu a wcześniej moja mama dawała mu lizaka (no i lizakiem był zachwycony i to bardzo-ja już mniej) ...moja mama twierdzi że już powinnam zacząć mu dawać normalne zupy tylko zmiksowane ale ja sporadycznie gotuje zupę i wole dawać słoiczki-leniwa jestem
Chcę podawac malemu żółtko ale nie gotuję zupek tylko kupuję te w słoiczkach więc jak mam dodać??? Czy może te od 6 mca mają juz żółtko w sobie?? Bo narazie mam takie po 5 m-cu.
Jak wy robicie??? Z góry dzięki za odpowiedz
ja też karmie słoiczkami i robię tak, że gotuje jajko, przekładam obiadek ze słoiczka do miseczki i mieszam z rozdrobnionym żółtkiem. Ze słoiczków to wiem ze jest taki gerbera "krem dyniowy z żółtkiem po 6 m-cu".
Gosiu czy podajesz całe żółtko i ile razy w tygodniu?? W schemacie bobovity jest że niby co 2 dzień 1/2 żółtka
A u nas mała zupki ze słoiczka zjada ze smakiem (no może z wyjątkiem tej z królikiem), a zupy które ja jej ugotuje to raz zje, raz nie, choć za każdym razem robie je tak samo...
Chcę podawac malemu żółtko ale nie gotuję zupek tylko kupuję te w słoiczkach więc jak mam dodać??? Czy może te od 6 mca mają juz żółtko w sobie?? Bo narazie mam takie po 5 m-cu.
Jak wy robicie??? Z góry dzięki za odpowiedz