reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie maluszkow

a nie dostawała przypadkiem jakiegoś syropu jak choora była? fifi tak miał po antybiotyku, że na widok łyżeczki szczękościsk normalnie
teraz za to na widok cyca syrena strażacka

może daj jej np ugotowana marchewkę do rączki nie poje, albo kartofelka czy banana w słupki pokrojonego? może ona woli rączką jeść?

Dostawała tylko flegaminę ale strzykawka i nie było problemu.
Z tą marchewką lub ziemniaczkiem w rączkę to dobry pomysł, banan niestety u nas odpada.
Spróbuję jutro zobaczymy jaki będzie rezultat!

reklama
oblizywała się po nim bo to truskawkowa flegamina mite więc chyba nie o to chodzi, z resztą dziś dałam jej strzykawką nurofen i też go z chęcią zjadła..

A ja dałam małemu danonki (moja kieszeń nie wytrzymywała tych jogurtów nestle i bobowwita bo mały żarłok wcinał 2 na raz) i wszystko jest OK, a dałam my=u je kilka dni temu no i wcina ze smakiem aż mu się uszy trzęsą.

Wiesz co moja kolezanka ma młodsza córeczke od Gai o 1,5 miesiaca i daje jej zupy takie jak oni jedza i danonki tez...pytam się co ona taka odwazna bo ja bym sie predzej zesrała a ona mi mowi ze Hani nic nie jest więc daje;)Wczoraj jej kabanossa dałą do ciumkania:)

Ja tylko na poczatku testowalam 2-3 lyzeczki pierwszego dnia..gluten podaje juz normalnie, niedlugo sporbujemy jogurtu chociaz juz kilka razy dawalam jej polizac lyzeczke z naturalnym ktory zawsze jem na sniadanie i nic nie bylo

Lena krolik, indyk, jagniecina najlepsze na poczatek, i raczej nie uczulaja zreszta Gaja chyba raczej nie ma tendencji do alergii.

reklama
Dziewczyny karmiace piersia, jak dlugo planujecie to robic? Ile sie da, czy macie jakis maksymalny "wiek"?
Ja chcialabym pokarmic przez zime i w okolicach marca odstawic.

Moja kolezanka z 1,5 rocznym synkiem probuje odstawic juz od 2 mcy ale jakos jej sie nie udaje, ja sie boje co to bedzie, bo u nas przy cycu najlatwiej sie Lila uspokaja..

Do góry