reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

wiecie co,wczoraj kupiłam dwa słoiczki z Gerbera dla Alanka bo marchewki to mi nie chce zjeść jak ja mu ugotuję.
No i tak jakoś mnie tkneło żeby zobaczyć skład.No i zadowolona to nie bardzo jestem... a więc:
Zupka z BoboVity marchewka z ryżem ma w sobie:
marchew 41%
woda
ryż 18,8%
sok z białych winogron
ziemniaki 4,8%
olej sojowy
seler...

A zupka jarzynowa z Gerbera skłąda się z :
merchewki,wody,pietruszki,ziemniaka,skrobi kukurydzianej,olej roślinny...
Jarzyn ogółem 75%

Chore* trochę to inaczej widziałam przed przeczytaniem etykiet...

A Wy zwracacie na to uwagę???

wkurzam się właśnie na tę firmę, bo tak jest nawet w przypakdu herbatek np."Jabłko z melisa".Weźcie dla porównania te "same" herbatki i porównajcie ich skład...Hipp i Bobo vity...Bobo Vita ma dodatek i anyżu i kopru i innych ziół,a przecież mi chodzi konkretnie o jabłko i melisę i nic więcej...juz tak się nacięłam :wściekła/y:Sok winogronowy wykorzytują jako źródło cukru. Jest też w daniach hippa-ale niektórych.

reklama
Mój dzisiaj zjadł połowę jarzynowej i chyba mu smakowało...

Lenka jak po marchewkowej z ryżem???Mój lubi;-)

A ja dziś dałam Krzyśkowi chrupki kukurydziane ale jakiegos większego zachwytu nie było...zjadł w sumie z jedna ale jakos się nie rwie, może z czasem się nauczy.
tez dzis dalam chrupka bo sie meczyla z dziaslami, jezu jaki szal byl, gryzla memlala gadala do niego a jak sie skonczyl to wielkie oczy na mnie i czekala na jeszcze. Fajnie tak sobie odgryzala kawalki i sie jej nagle w buzce rozpuszczaly , jaki szok byl :))

A ja dziś dałam Krzyśkowi chrupki kukurydziane ale jakiegos większego zachwytu nie było...zjadł w sumie z jedna ale jakos się nie rwie, może z czasem się nauczy.

Moja dzisiaj tez dostala chrupki kukurydziane :) Szał ciał normalnie, jakby mogła to by chyba całą paczkę wsunęła :) Dałam jej kilka (tych małych) to zachwycona była że szok :)

A ja dzisiaj zamówiłam dla małej krzesełko do karmienia :) Mam nadzieję że szybko dotrze do nas bo juz mam dosyć karmienia jej w bujadełku.

1324496216_7

Mój dziś znów dostał szpinak maminej roboty :-) tak ślicznie jadł, że mi się ciepło na sercu robiło :-) W końcu własnej roboty :-) Na szczęście nic nie zostawił mi żebym dojadła :-) szpinak fuj ble :-)

Mój dziś znów dostał szpinak maminej roboty :-) tak ślicznie jadł, że mi się ciepło na sercu robiło :-) W końcu własnej roboty :-) Na szczęście nic nie zostawił mi żebym dojadła :-) szpinak fuj ble :-)
A ja lubię szpinak, ale jak go doprawię na swój sposób. Tylko po moim doprawieniu, to już dla dziecka się nie nadaje ;p

Moja dzisiaj tez dostala chrupki kukurydziane :) Szał ciał normalnie, jakby mogła to by chyba całą paczkę wsunęła :) Dałam jej kilka (tych małych) to zachwycona była że szok :)

A ja dzisiaj zamówiłam dla małej krzesełko do karmienia :) Mam nadzieję że szybko dotrze do nas bo juz mam dosyć karmienia jej w bujadełku.

1324496216_7

Mamy podobne krzesełko :) Wczoraj je złożyłam, bo też miałam już dość siedzenia na podłodze i karmienia małej w leżaczku. Pola była w szoku jak ją w nim posadziłam :) Nie wiem czy to Twoje też ma regulowane oparcie? Ja Poli ustawiłam tak trochę na półleżąco, bo do siadania jej się jeszcze nie spieszy, więc chyba kręgosłup nie jest gotowy na taką pozycję. I jak tak sobie siedziała-leżała w tym krzesełku to wciągnęła tyle kaszki, że musiałam jej dorabiać :)

reklama
wiecie co,wczoraj kupiłam dwa słoiczki z Gerbera dla Alanka bo marchewki to mi nie chce zjeść jak ja mu ugotuję.
No i tak jakoś mnie tkneło żeby zobaczyć skład.No i zadowolona to nie bardzo jestem... a więc:
Zupka z BoboVity marchewka z ryżem ma w sobie:
marchew 41%
woda
ryż 18,8%
sok z białych winogron
ziemniaki 4,8%
olej sojowy
seler...

A zupka jarzynowa z Gerbera skłąda się z :
merchewki,wody,pietruszki,ziemniaka,skrobi kukurydzianej,olej roślinny...
Jarzyn ogółem 75%

Chore* trochę to inaczej widziałam przed przeczytaniem etykiet...

A Wy zwracacie na to uwagę???

Ja zwracam na to uwagę odkąd kiedyś w jednej z zupek po 4 miesiącu znalazłam jakiś składnik, już nie pamiętam co, ale coś co jest dozwolone dopiero po 6tym, czy 7mym m-cu..
I z moich obserwacji wynika, że najlepsze są chyba produkty z Gerbera - nie zawierają nic ponad to co powinny. Czyli jak jest zupka jarzynowa to ma same warzywa plus olej. Jak jabłka to jabłka. Jak kupiłam 'Krem ze szpinaku z ziemniakiem" HIPP'a to w składzie znalazłam mi.in. mleko chude i śmietane!! A chyba to trochę za wcześnie na śmietanę dla 4 miesięcznego dziecka??

Do góry