Mój smyk juz od dobrego tyg zajada chrupki kukurydziane,staram sie takie długie kupowac bo te króciaki gubią mu sie w rączce.A wczoraj dostał pierwszy raz biszkopta lu petitka tak do rączki,bo z bananem juz jakis czas je.Ale było mlaskania przy tym
reklama
hejka,
dzisiaj mieliśmy pierwszą próbę z mięskiem, smakowało, ale luźną kupę zaliczyliśmy. Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia? Co w takiej sytuacji odstawienie mięska i powrót do warzywek?
jeśli chodzi o brokuły to mój raz jadł i mu smakowały
dzisiaj mieliśmy pierwszą próbę z mięskiem, smakowało, ale luźną kupę zaliczyliśmy. Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia? Co w takiej sytuacji odstawienie mięska i powrót do warzywek?
Lencja
:)
Co do glutenu to ja gotuję mannę na wodzie i podaję wymieszaną np z jabłuszkiem. Gotuję około pól łyżeczki w niewielkiej ilości wodyDziewczyny jak wprowadzacie gluten to co podajecie ? Jakąś kaszkę z glutenem? I ile go podajecie?
zyrraffka
Szczęśliwa mama
U nas nowe rzeczy wprowadzane są powoli bo mamy duże ryzyko alergii ale i tak jak podaję to mały słoiczek dzielę na 3 części. Teraz powoli będę próbowała dawać połowę słoiczka na raz.
Mam do Was pytanie - czy Wasze dzieci jedzą brokuły? U nas akceptowane jest póki co wszystko co podałam (marchew, ziemniaki, dynia, jabłko)a brokułami to pluje tak, że hej!
Łukasz brokułów nie tknie, próbowałam kilka razy. Czasem dodaję do zupek lub obiadków trochę brokułów ale tylko tak zeby ledo smak był wyczuwalny. Ja jeszcze nie podawałam glutenu chociaż czas zacząć.
Łukasz jak my cokolwiek jemy to nie spuszcza ze mnie czy z męża oka, aż mi głupio jeść przy nim cokolwiek.
koriander
Fanka BB :)
ja gotuje kasze manna mala ilosc osobno i dodaje dwie lyzeczki do jedzonka raz dziennieDziewczyny jak wprowadzacie gluten to co podajecie ? Jakąś kaszkę z glutenem? I ile go podajecie?
mozesz dla ulatwienia kupic gotowa kaszke manna bobovity
Moja to uwielbia banana z reki jesc, obciapcia sie i wyslini wszystko ale ile ma przy tym frajdy
Chrupki kukurydziane czekaja ale skoro kaszke kukurydziana je to chyba jej niedlugo dam chrupa na sprobowanie
Klementinka
wydaje mi sie ze nie trzeba odstawiac, tak moze zareagowaly jelitka na cos nowego, mi tak radzil jeden pediatrahejka,
podobno nawet sluz moze byc i tez nie powinno sie rezygnowac
chyba ze to biegunka to co innego
Lencja
:)
Wrócę jeszcze do tematu glutenu. Kupiłam dziś za to w Piotrze i Pawle niemiecką kaszkę (o taką: Bio-Babybrei Dinkel - Babynahrung - Stillen, Ernhrung & Zubehr - Minibr bei Waschbr - Der Umweltversand. Naturmode, Naturkosmetik, ko-Haushalt, Babyshop uvm.! ) po 4 miesiącu orkiszową, bez mleka, z glutenem , jutro zobaczę czy Nelci będzie smakowała. Dla nas niestety nie istnieją wszelakie kaszki, które zawierają gluten a są niestety z mlekiem.
koriander
jestem ciekawa twojej opinii (i opinii kornelki oczywiscie)bo tez ja chcialam kupic, orkisz jest bardzo zdrowyWrócę jeszcze do tematu glutenu. Kupiłam dziś za to w Piotrze i Pawle niemiecką kaszkę (o taką: Bio-Babybrei Dinkel - Babynahrung - Stillen, Ernhrung & Zubehr - Minibr bei Waschbr - Der Umweltversand. Naturmode, Naturkosmetik, ko-Haushalt, Babyshop uvm.! ) po 4 miesiącu orkiszową, bez mleka, z glutenem , jutro zobaczę czy Nelci będzie smakowała. Dla nas niestety nie istnieją wszelakie kaszki, które zawierają gluten a są niestety z mlekiem.
reklama
yoshe
Dziewczyny a czy możecie polecić jakaś kaszkę mleczną bezglutenową bez cukru lub innych dosładzaczy? Czy w Polsce da się w ogóle taką kupić? Czy trzeba szukać zagranicznych na allegro?