reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

Mój smyk juz od dobrego tyg zajada chrupki kukurydziane,staram sie takie długie kupowac bo te króciaki gubią mu sie w rączce.A wczoraj dostał pierwszy raz biszkopta lu petitka tak do rączki,bo z bananem juz jakis czas je.Ale było mlaskania przy tym;)

reklama
hejka,

dzisiaj mieliśmy pierwszą próbę z mięskiem, smakowało, ale luźną kupę zaliczyliśmy. Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia? Co w takiej sytuacji odstawienie mięska i powrót do warzywek?

jeśli chodzi o brokuły to mój raz jadł i mu smakowały

U nas nowe rzeczy wprowadzane są powoli bo mamy duże ryzyko alergii ale i tak jak podaję to mały słoiczek dzielę na 3 części. Teraz powoli będę próbowała dawać połowę słoiczka na raz.
Mam do Was pytanie - czy Wasze dzieci jedzą brokuły? U nas akceptowane jest póki co wszystko co podałam (marchew, ziemniaki, dynia, jabłko)a brokułami to pluje tak, że hej!

Łukasz brokułów nie tknie, próbowałam kilka razy. Czasem dodaję do zupek lub obiadków trochę brokułów ale tylko tak zeby ledo smak był wyczuwalny. Ja jeszcze nie podawałam glutenu chociaż czas zacząć.

Łukasz jak my cokolwiek jemy to nie spuszcza ze mnie czy z męża oka, aż mi głupio jeść przy nim cokolwiek.

Dziewczyny jak wprowadzacie gluten to co podajecie ? Jakąś kaszkę z glutenem? I ile go podajecie?
ja gotuje kasze manna mala ilosc osobno i dodaje dwie lyzeczki do jedzonka raz dziennie
mozesz dla ulatwienia kupic gotowa kaszke manna bobovity

Moja to uwielbia banana z reki jesc, obciapcia sie i wyslini wszystko ale ile ma przy tym frajdy :)
Chrupki kukurydziane czekaja ale skoro kaszke kukurydziana je to chyba jej niedlugo dam chrupa na sprobowanie

dorotka28de - my podobnie teraz robimy jak koriander i lencja co drugi dzień gotuję kasze manna na wodzie i podaje z owocami, wcześniej dosypywałam do gotującej zupki ale z owocami lepiej Oskarowi smakuje:-)

hejka,

dzisiaj mieliśmy pierwszą próbę z mięskiem, smakowało, ale luźną kupę zaliczyliśmy. Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia? Co w takiej sytuacji odstawienie mięska i powrót do warzywek?

jeśli chodzi o brokuły to mój raz jadł i mu smakowały
wydaje mi sie ze nie trzeba odstawiac, tak moze zareagowaly jelitka na cos nowego, mi tak radzil jeden pediatra
podobno nawet sluz moze byc i tez nie powinno sie rezygnowac
chyba ze to biegunka to co innego

Wrócę jeszcze do tematu glutenu. Kupiłam dziś za to w Piotrze i Pawle niemiecką kaszkę (o taką: Bio-Babybrei Dinkel - Babynahrung - Stillen, Ernhrung & Zubehr - Minibr bei Waschbr - Der Umweltversand. Naturmode, Naturkosmetik, ko-Haushalt, Babyshop uvm.! ) po 4 miesiącu orkiszową, bez mleka, z glutenem , jutro zobaczę czy Nelci będzie smakowała. Dla nas niestety nie istnieją wszelakie kaszki, które zawierają gluten a są niestety z mlekiem.
jestem ciekawa twojej opinii (i opinii kornelki oczywiscie)bo tez ja chcialam kupic, orkisz jest bardzo zdrowy :)

reklama
Dziewczyny a czy możecie polecić jakaś kaszkę mleczną bezglutenową bez cukru lub innych dosładzaczy? Czy w Polsce da się w ogóle taką kupić? Czy trzeba szukać zagranicznych na allegro?

Do góry