reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
Dziewczyny a czy możecie polecić jakaś kaszkę mleczną bezglutenową bez cukru lub innych dosładzaczy? Czy w Polsce da się w ogóle taką kupić? Czy trzeba szukać zagranicznych na allegro?

Poleciłabym Sinlac Nestle - tylko on jest bez-mleczny...
A co do produktów Holle, które poleca avena - to tu masz całe ich zestawienie : http://www.holle.ch/english/ProbenRatgeber/HolleRatgeberPoland.pdf

Koriander - jak już będziemy po kaszce to dam znać jak smakowała :)

Wiecie z tymi kaszkami to tak sie zastanawiam, u nas mowi sie o ekspozycjy na gluten, srutututu a tutaj maluch konczy 6mc i hop dostaje od razu kaszke pszenna albo owsianke na sniadanie. O ekspozycje na gluten pytalam nawet lekarza to spojrzal ze zdziwieniem i powiedzial zeby po prostu poczekac do ukonczenia 6mc i zaczac podawac kaszke z glutenem, skorke od chleba itp..

Ja dalam wczoraj lyzke kaszki pszennej bezmlecznej do porannej kaszki ryzowej i dzis tez, zaliczam to jako ekspozycje na gluten, jzu manny nie dodawalam do obiadku.

Koriander to prawda
babki na zabkujace dziasla daja skorke od chleba lub brecla i nikt nie mysli o glutenie
moja bratowa tez dala corce pajdke chleba do memlania po 6 m-cu
czytalam tez ze nie jest udowodnione ze ekspozycja w ogole jest potrzebna
spytam lekarki na szczepieniu

Koriander to prawda
babki na zabkujace dziasla daja skorke od chleba lub brecla i nikt nie mysli o glutenie
moja bratowa tez dala corce pajdke chleba do memlania po 6 m-cu
czytalam tez ze nie jest udowodnione ze ekspozycja w ogole jest potrzebna
spytam lekarki na szczepieniu
no wlasnie ta pajdka chleba to juz chyba od zarania dziejow jest..

ja tez zapytam ale my dopiero 6 grudnia idziemy..wtedy juz beda chyba 2mce ekspozycji i pewnie zaczne podawac normalnie

wiecie co,wczoraj kupiłam dwa słoiczki z Gerbera dla Alanka bo marchewki to mi nie chce zjeść jak ja mu ugotuję.
No i tak jakoś mnie tkneło żeby zobaczyć skład.No i zadowolona to nie bardzo jestem... a więc:
Zupka z BoboVity marchewka z ryżem ma w sobie:
marchew 41%
woda
ryż 18,8%
sok z białych winogron
ziemniaki 4,8%
olej sojowy
seler...

A zupka jarzynowa z Gerbera skłąda się z :
merchewki,wody,pietruszki,ziemniaka,skrobi kukurydzianej,olej roślinny...
Jarzyn ogółem 75%

Chore* trochę to inaczej widziałam przed przeczytaniem etykiet...

A Wy zwracacie na to uwagę???

tak, zupke to jeszcze potrafie zrozumiec ale ze banan z jablkiem w sloiku ma tylko 65% owocu? albo mieso (u nas mozna kupic samo mieso) ma 47% miesa? wszedzie wala wode i make ryzowa
dlatego owoce kupuje w takich kubeczkach jak po danonku, tam jest 100% owocu a obiadki staram sie sama gotowac

No mam przed sobą obiadek po 5 miesiącu puree jarzynowe z kurczakiem z Gerbera a tam raptem 8 % mięsa...a warzyw(tj marchewki i ziemniaka)66%...

reklama
iwkaa ja zawsze sprawdzam etykiety. Tak jak pisałam gdzieś wcześniej w obiadku hippa w składzie jest sól. Co do mięsa to chyba nie może być za duzo w takim daniu.

Ostatnia edycja:
Do góry