obstawiam Holle - robią żywność ekologiczną dla dzieciDziewczyny a czy możecie polecić jakaś kaszkę mleczną bezglutenową bez cukru lub innych dosładzaczy? Czy w Polsce da się w ogóle taką kupić? Czy trzeba szukać zagranicznych na allegro?
reklama
Lencja
:)
Dziewczyny a czy możecie polecić jakaś kaszkę mleczną bezglutenową bez cukru lub innych dosładzaczy? Czy w Polsce da się w ogóle taką kupić? Czy trzeba szukać zagranicznych na allegro?
Poleciłabym Sinlac Nestle - tylko on jest bez-mleczny...
A co do produktów Holle, które poleca avena - to tu masz całe ich zestawienie : http://www.holle.ch/english/ProbenRatgeber/HolleRatgeberPoland.pdf
Koriander - jak już będziemy po kaszce to dam znać jak smakowała
Klementinka
Fanka BB :)
Lencja chyba podpatrze od Ciebie ta kaszke orkiszowa i bede jedna lyzeczke dodawac do kaszki, ktora teraz robie
to chyba tez bedzie ekspozycja na gluten?
to chyba tez bedzie ekspozycja na gluten?
koriander
Wiecie z tymi kaszkami to tak sie zastanawiam, u nas mowi sie o ekspozycjy na gluten, srutututu a tutaj maluch konczy 6mc i hop dostaje od razu kaszke pszenna albo owsianke na sniadanie. O ekspozycje na gluten pytalam nawet lekarza to spojrzal ze zdziwieniem i powiedzial zeby po prostu poczekac do ukonczenia 6mc i zaczac podawac kaszke z glutenem, skorke od chleba itp..
Ja dalam wczoraj lyzke kaszki pszennej bezmlecznej do porannej kaszki ryzowej i dzis tez, zaliczam to jako ekspozycje na gluten, jzu manny nie dodawalam do obiadku.
Ja dalam wczoraj lyzke kaszki pszennej bezmlecznej do porannej kaszki ryzowej i dzis tez, zaliczam to jako ekspozycje na gluten, jzu manny nie dodawalam do obiadku.
Klementinka
Koriander to prawda
babki na zabkujace dziasla daja skorke od chleba lub brecla i nikt nie mysli o glutenie
moja bratowa tez dala corce pajdke chleba do memlania po 6 m-cu
czytalam tez ze nie jest udowodnione ze ekspozycja w ogole jest potrzebna
spytam lekarki na szczepieniu
babki na zabkujace dziasla daja skorke od chleba lub brecla i nikt nie mysli o glutenie
koriander
no wlasnie ta pajdka chleba to juz chyba od zarania dziejow jest..Koriander to prawda
ja tez zapytam ale my dopiero 6 grudnia idziemy..wtedy juz beda chyba 2mce ekspozycji i pewnie zaczne podawac normalnie
WIRAN
wiecie co,wczoraj kupiłam dwa słoiczki z Gerbera dla Alanka bo marchewki to mi nie chce zjeść jak ja mu ugotuję.
No i tak jakoś mnie tkneło żeby zobaczyć skład.No i zadowolona to nie bardzo jestem... a więc:
Zupka z BoboVity marchewka z ryżem ma w sobie:
marchew 41%
woda
ryż 18,8%
sok z białych winogron
ziemniaki 4,8%
olej sojowy
seler...
A zupka jarzynowa z Gerbera skłąda się z :
merchewki,wody,pietruszki,ziemniaka,skrobi kukurydzianej,olej roślinny...
Jarzyn ogółem 75%
Chore* trochę to inaczej widziałam przed przeczytaniem etykiet...
A Wy zwracacie na to uwagę???
No i tak jakoś mnie tkneło żeby zobaczyć skład.No i zadowolona to nie bardzo jestem... a więc:
Zupka z BoboVity marchewka z ryżem ma w sobie:
marchew 41%
woda
ryż 18,8%
sok z białych winogron
ziemniaki 4,8%
olej sojowy
seler...
A zupka jarzynowa z Gerbera skłąda się z :
merchewki,wody,pietruszki,ziemniaka,skrobi kukurydzianej,olej roślinny...
Jarzyn ogółem 75%
Chore* trochę to inaczej widziałam przed przeczytaniem etykiet...
A Wy zwracacie na to uwagę???
Klementinka
tak, zupke to jeszcze potrafie zrozumiec ale ze banan z jablkiem w sloiku ma tylko 65% owocu? albo mieso (u nas mozna kupic samo mieso) ma 47% miesa? wszedzie wala wode i make ryzowa
dlatego owoce kupuje w takich kubeczkach jak po danonku, tam jest 100% owocu a obiadki staram sie sama gotowac
dlatego owoce kupuje w takich kubeczkach jak po danonku, tam jest 100% owocu a obiadki staram sie sama gotowac
reklama
zyrraffka
Szczęśliwa mama
iwkaa ja zawsze sprawdzam etykiety. Tak jak pisałam gdzieś wcześniej w obiadku hippa w składzie jest sól. Co do mięsa to chyba nie może być za duzo w takim daniu.
Ostatnia edycja: