Dziewczyny, poradzcie mi... Mała znowu nie daje nam spać w nocy.. :/ A już myślałam, że będzie dobrze, bo zaczęła spać ładnie jak kiedyś, a tu dwie ostatnie noce znowu pobudka co półtorej godziny na cyca .. Wyglądam dziś jak zombie.. :/ Od jakiś 3 tygodni tak mamy, że się budzi dosłownie co chwilę na cyca.. Co parę dni zdarzy się noc, że obudzi się tylko 2,3 razy na karmienie, a poza tym to co półtorej, maks 2 h mamy w nocy pobudkę. Najpierw pediatra zaleciła nam podawanie kaszki o północy, ale po wielu próbach jedyną kaszką jaką je Pola jest dość gęsta wersja kaszki z morelami Bobovity podawanej łyżeczką. A taka wersja niestety jest niemożliwa do podania dziecku o północy
Dziś znowu byliśmy u pediatry, bo po ostatnich nocach jestem wykończona! A za 2 tygodnie mam wrócić do pracy! Nie wyobrażam sobie po tak koszmarnej nocy iść do pracy i jako tako funkcjonować :/ Pediatra nam poleciła kupić mleko Bebiko albo Bebilon na noc. Mąż pojechał do sklepu, ale okazało się, że mleko modyfikowane na noc jest dopiero od 6 miesiąca! Kupił więc normalne Bebiko 1 od urodzenia. Chcemy podać je małej dziś w nocy, ALE wyczytałam na opakowaniu, że jak chce się zacząć je podawać karmiąc jednocześnie piersią, to trzeba je zacząć podawać po troszeczku i dodawać je do mleka mamy.. No i teraz jestem w kropce, bo nie wiem od jakiej ilości zacząć? No i tak się zastanawiam, czy jak Pola je już kaszkę (na mleku modyfikowanym) to może mogę jej podać od razu butlę z mm?
Poradźcie mi proszę co zrobić, bo jak dzisiejsza noc będzie wyglądała tak jak dwie ostatnie to się chyba pochlastam! :/ ...