ja zaczęłam podawać do zuek tak z półtora tyg temu, codziennie ma kaszę manną w zupce
aha, czyli przez te półtora tyg nic nowego nie podawałaś?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja zaczęłam podawać do zuek tak z półtora tyg temu, codziennie ma kaszę manną w zupce
przez pierwsze trzy dni nic nowego, a potem wprowadziłam brokułyaha, czyli przez te półtora tyg nic nowego nie podawałaś?
ja chyba przez tydzien dawalam dwie lyzki kaszki do dan ktore juz byly przetestowane, a teraz jak testuje cos nowego to za pierwszym razem nie daje z glutenem, ale pozniej tak bo inaczej sie chyba nie da nie wiem czy dobrze to wyjasnilam (np wprowadzam cukinie to pierwszego dnia daje kilka lyzeczek, drugiego troche wiecej i z 2 lyzeczkami kaszki)Dziewczyny ile dni testowałyście gluten? Ja chce dziś podać Mai, myślę, żeby co 2 dni dodawać do zupki, kiedy mogę wprowadzić kolejny produkt?
ja kupiłam sliczny różowy sliniaczek- z góry frota, pod spodem folia.Zakładany na rączki,przód sięga do nóżek i lekko zachodzi na plecki.Zapinany tradycyjnie na szyjce-rzepem-przynajmniej dziecko zabezpieczone ;-)Jakich używacie śliniaczków?? Ja miałam materiałowe, potem korzystałam z pieluchy tetrowej, ale strzałem w dziesiątkę okazał się plastikowy śliniaczek z "kieszonką" na dole. Polecam go Wam, po jedzeniu tylko pod wodę i czysty a i mały nie próbuje go zjeść :-)
ja chyba przez tydzien dawalam dwie lyzki kaszki do dan ktore juz byly przetestowane, a teraz jak testuje cos nowego to za pierwszym razem nie daje z glutenem, ale pozniej tak bo inaczej sie chyba nie da nie wiem czy dobrze to wyjasnilam (np wprowadzam cukinie to pierwszego dnia daje kilka lyzeczek, drugiego troche wiecej i z 2 lyzeczkami kaszki)
ja daje dwie lyzeczki male nie lyzki stolowekoriander, ale ty mówisz o 2 łyżkach ja jakąś większa porcje? bo ja czytałam ze na początku daje się pół łyżeczki (ok.2-3gr) i myślałam, żeby tyle dać na cały słoiczek 130 gr
Gosia z tym glutenem to ja tez nie wiem jak to jest
czytalam ze wprowadza sie go 2 miesiace! potem dopiero mozna podac kaszke czy makaron jako danie
uczulenie na gluten moze wychodzic pod rozna postacia, nawet nieprzybierania na wadze, nie tylko krostki i bole brzuszka
boje sie troche tego glutenu, ale zastanawiam sie jak nam mamy wprowadzaly, chyba zwyczajnie po jakims czasie daly kaszke manna lub pajde chlebka