reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

oglądałam ostatnio na TVN jak Reni Jusis mówiła ze w pewnym momencie jej syn odmówił jedzenia łyżeczką i zaczął jeść rękoma. Wy próbowałam na mojej córci z kawałkiem rozdrobnionego jabłuszka i o dziwo zjadła cokolwiek pierwszy raz w życiu! Ale z drugiej strony nie chcę jej uczyć jedzenia wszystkiego rączkami...

reklama
dziewczyny kochane Wy, a powiedzcie mi jak po kilku podejściach jabłuszka ze słodką marchewką pjawiła się wysypka w formie kropeczek na buźce i brzuszku to odstawić ten słoiczek całkiem, tak? a czy mogę pdać Fipowi cś innego czy poczekać aż ta wysypka zniknie?

U nas też pojawiła się wysypka! Ale jak poszliśmy do pediatry, to powiedziała, że to raczej nie po jabłuszku, tylko może po proszku do prania? pościeli z inną fakturą? itp.. Proszku cały czas używam tego samego (Lovela), a pościel rzeczywiście zmieniłam kilka dni wcześniej i myślałam, że to to. Ale wyjechaliśmy na 3 dni i mała spała w innej pościeli, a wysypka się utrzymywała.. Więc może to faktycznie po marchewce ze słoiczka? Hm...

Podobno marchewka bardzo często uczula.Koleżanka-mama 3 chłopczyków-poradziła mi podanie jako pierwszy posiłek-owoc-banan. Podobno mniej po nim reakcji alergicznych.

A mnie miło zakomunikować, że przeszliśmy już zupełnie na NAN pro HA . Helenka wypija NAN bez mieszania z pepti od ok.1.5 tyg.i jest super. Stopniowo będziemy próbowali przejść na zwykły NAN pro, bo ten HA jest okropnie drogi -28 zł za puszkę :-(. Tylko ile mam odczekać? Ktoś już robił takie próby?

Od wczoraj też pierwszy raz podałam Helence pierwszą kaszkę-Sinlac.Podaję na mleku NAN HA-by była smaczniejsza. Z wodą jest okropna- jak dla mnie ;-)

Dziś Helence podałam trzy łyżeczki i...wyraźnie chciała więcej...i rozglądała się za swoim tależykiem ;-)
Aha i jeszcze jedna ważna informacja...od kiedy przeszliśmy na NAN, Helenka wypija wyraźnie więcej-nawet 970 ml! Co przy Pepti było czymś niemozliwym-max-700ml...i przyrosty wagowe znów zaczęły wzrastać...po ok.20g na dobę...co to będzie? ;-) Obecnie Helenka waży 8040 i ma 69 cm :-)

co mogłabym z warzyw podać, próbowaliśmy brokuły, niestety Łukaszek nie chce ich jeść.
zyraffko u nas warzywko nr 1 to dynia, mala ja ubostwia, jest lekko slodka wiec pewnie dlatego. bardzo lubi tez krem z cukinii z odrobina kleiku ryzowego (dzis i wczoraj zajadala)

nie zniechecaj sie jak nie chce jesc brokulow to nie rezygnuj czasami dopiero za 6 razem maluch w czyms zasmakuje :)

a ja sie dzisiaj wkurzylam na sloikowe jedzenie
kupilismy Jasiowi gruszke z jablkiem, sprawdzam sklad a tam owocow tylko 60%, reszta to sok winogronowy (!) i maka ryzowa
sama bede mu trzec owoce
tylko jak to sie robi?
blender da rade zmielic na taka papke surowy owoc?

reklama
Do góry