reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
No i badz tu madrym, tymbardziej ze ja musze wszystko zamawiac z Polski:baffled:
Ja smaruje mala caly czas oliwka, ale to nie jest taka sucha skora jak po porodzie tylko taka np.na kolanach jakby sucha w niektorych miejscach taka grubsza skora.Na brzuchu natomiast ma juz podrazniona i zaczerwieniona i chyba ja swedzi.Jutro ide do lekarza (kolejny raz)zobaczymy co tym razem przepisze...

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za rady, sa bezcenne.Nikt mi nie chce wierzyc ze mozna miec uczulenie na oliatum, a Ty Czarna mnie pocieszylas ze jeszcze nie zwariowalam;-)
Dzieki i sprobuje chyba tej Nivei.O tych kosmetykach hippa tez slyszalam, ale to moze potem jak nivea nie zadziala.Najgorsze ze u mnie nie ma ani tego ani tego tu popularne sa kosmetyki Johsona i Oilatum.

O masz Ci los! A już od paru osób słyszałam, że Johnson jest do d...
Ja mam oliwkę i szampon z Hippa i sobie chwalę a do tego ślicznie pachnie - nie tak mdło-dzidziusiowo.

Ja też używam nivea sensitive do kąpieli. Agniesia 25 może spróbuj też dodatkowo dodawać rumianku do kąpieli?i przede wszystkim często smaruj malucha oliwką.mój na główce miał taką skorupkę mimo częstego czesania i dokładnego mycia główki.po częstym smarowaniu oliwka wszystko mu ładnie zeszło.

Podobno rumianek może uczulać :baffled:

Ja używam nadal jak najmniej kosmetyków - to kąpieli Emolium (szamponu żadnego nie), do buźki Emolium Krem Specjalny (bardzo pomógł na wypryski, suchą skórę i kaszkę - została tylko brzydka skóra na brodzie, ale to chyba od śliny), do pupy Linomag i Bephanten (ten mi pomógł na bolące cycki tez). A i zaczęła się chyba robić ciemieniuszka, bo troszkę skóra na główce żółtawa, więc stosuję krem Mustela. Oprócz buźki skóra mięciutka i delikatna na szczęście...

Hej
Mam mały problem. Chodzi o to że do tej pory karmienie piersią przychodziło mi dość łatwo i tego mleka było tak w sam raz, teraz sytuacja się zmieniła, mleka mam coraz mniej a mój maluszek nic a nic się nie najada , może któraś z Was wie czym to może być spowodowane. Zaznaczę tylko że nie biorę żadnych leków ( oprócz witaminek) i odżywiam się tak jak wcześniej.

My mieliśmy kryzys laktacyjny w wieku 3 miesięcy (ponoć na skutek skoku rozwojowego), Adaś znów częściej chciał się karmić, doszło do tego, że w nocy wstawał co 2 h głodny jak wilk :) W przychodni doradzno nam wprowadzenie butelki sztucznego na noc, ale jak narazie jakos daje radę i karmie go piersia cały czas. Dzieci rosną i coraz więcej potrzebują, może i tak jest u Ciebie?

Mam nadzieję, że sie unormuje jak Adaś ureguluje sobie zapasy do swojego zapotrzebowania. Popyt i podaż... :)

Ostatnia edycja:
Anai a może czymś się denerwujesz? stres powoduje zastój w laktacji.

A u mnie ostatnio wręcz odwrotnie. Kacper zaczął bardzo mało jeść. Prawi wogóle nie pije sztucznego a przy piersi posiedzi z pięć minut i więcej nie chce.... Chyba chłopak stwierdził że zacznie się odchudzać :)

reklama
Ja też zauważyłam, że Bartek ma większy apetyt ostatnio, bo w ciągu dnia przerwy są ok 2,5 h i wielki płacz z głodu. Na noc to od dłuższego czasu karmię go na dwie piersi i wtedy przerwa trwa ok 4 godzin. Dziś np obudził się jeszcze później, bo po 2, a potem o 7 :-) Sama byłam zdziwiona.
Anita ja niestety nie pomogę. Ja nawet nie umiałabym powiedzieć czy mleka mam w sam raz, za dużo czy za mało. Bartkowi wystarcza, a jak potrzeba to jeszcze mam co ściągnąć.

U nas wkurza mnie kupa, dzisiaj będzię 4 dzień jak nie robił. To znaczy wczoraj zrobił, ale jak na trzydniową przerwę, to była taka malutka, ale coś tam się liczy. Wczoraj M kupił hebatkę na trawienie, a dziś kupi dicoflor i zobaczymy czy coś pomoże, czy samo przejdzie. I od wczoraj przemywam ropiejące oczko wywarem ze świetlika. Czekam na rezultaty.

Do góry