reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Dziewczyny mam do Was pytanko czy ktorac z Was uzywa kosmetykow Nivea sensitive???
Nie wiem czy pamietacie ale pisalam wam ze mala ma bardzo sucha skore i lekarz podejrzewa egzeme.Kazano mi stosowac do kapieli Oilatum (co i tak robilam od ur.) i emolieny ale jest jeszcze gorzej.Zaczelam sie zastanawiac czy to wszystko nie jest wina wlasnie oilatum i od kilku dni przestalam mala kapac w oilatum i wydaje mi sie ze jest lepiej.Juz ja to nie swedzi i jest mniej czerwone, tylko ma tak strasznie sucha skore...Szukam wiec czegos co pomoze ale bez parafiny bo podejrzewam ze moze to przez to.

reklama
Ja stosowałam Oilatum do 2 miesiąca życia Sebcia a teraz od kilkunastu dni używam Nivea Sensitive i dodatkowo po kąpieli smaruję i masuję oliwką synka.
Jest dużo lepiej.

Stasiowi zeszla cala skora po urodzeniu. lekarz powiedzial ze pewnie brakowalo mu jakis witamin w brzuszku;-) Mial potem baaaaaardzo sucha skore, kazal smarowac czesto oliwka, takze 3 razy dziennie mazalam go oliwka bambino i teraz jest ok.

Mojemu Samiemu tez strasznie złaziła skóra:baffled: ale ja do kapieli dawałam oliwke i smarowałam rano i wieczorem i u nikłam wysuszenia;-)

Ja używam różnych kosmetyków. Nivea, Jonson, Oliatum ale najbardziej jestem zadowolona z Hippa i Bubchen. Mały na początku dostawał mi tylko wysypki ale się okazło że to po oliwce z Jonsona. Kacperek niema na szczęście żadnych problemów za skórą. Jedynie co to wysypka przy ustach ale wtdaje mi się że to od rączek bo ciągle trzyma je w buzi.

Dzieki dziewczyny za rady, sa bezcenne.Nikt mi nie chce wierzyc ze mozna miec uczulenie na oliatum, a Ty Czarna mnie pocieszylas ze jeszcze nie zwariowalam;-)
Dzieki i sprobuje chyba tej Nivei.O tych kosmetykach hippa tez slyszalam, ale to moze potem jak nivea nie zadziala.Najgorsze ze u mnie nie ma ani tego ani tego tu popularne sa kosmetyki Johsona i Oilatum.

Agniesia25 na suchą skóre, zalej płatki owsiane wrzątkiem i wlej ten kleik do wanienki

Ja też używam nivea sensitive do kąpieli. Agniesia 25 może spróbuj też dodatkowo dodawać rumianku do kąpieli?i przede wszystkim często smaruj malucha oliwką.mój na główce miał taką skorupkę mimo częstego czesania i dokładnego mycia główki.po częstym smarowaniu oliwka wszystko mu ładnie zeszło.

reklama
Do góry