reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Oj Justynko to niedobrze, że mała ma atopowe zapalenie skóry.
A może kąpanie w nadmanganianie potasu pomoże.

Tak wit K podaję się do skończenia przez dziecko 3 miesiąca życia a wit D do roku.

reklama
Malena - ja w ciągu dnia staram się nosić do odbicia po każdym jedzeniu i zazwyczaj raz Marice się odbije. Czasem pomaga to, że ją kładę i podnoszę (oczywiście delikatnie), a czasem odbije się jej dopiero jak poleży z godzinkę i ją wezmę na ręce. W nocy nie odbijam, podobno dziecko wolniej ssie i tak nie łyka powietrza, więc wolę żeby zasnęła przy jedzeniu (wiem, że to źle, że tak ją uczę, ale wygodne...).Z ulewaniem też nie mamy problemu.

Justysia po pierwsze gratuluje ze Lili tak pieknie przybiera na wadze.Moja malutka w poniedzialek wazyla 5970.
Ja bylam kolejny raz z mala u lekarza i tym razem trafilam na porzadnego.Moze pamietasz tez pisalam ze mala ma sucha skora no i ten lekarz stwierdzil ze to najprawdopodobniej egzema.przepisal masc sterydowa balsam i kazal kapac w oilatum(to akurat robilam caly czas).No wiec czytam na necie o tym i jestem coraz bardziej zalamana.Tez jak pojade do Polski to pojde do dermatologa ale poki co musze sobie jakos tu radzic.
nie wiem dokladnie czy to jest to samo co azs ale nic przyjemnego.Kurde skad to sie wzielo???Nikt ani w mojej ani w mojego rodzinie tego nie mial?Boje sie ze bedzie ja to dlugo meczylo bo z tego co czytam to choroba przewlekla.

Ostatnia edycja:
Agnieszka- egzema, to chorobowy stan skóry- ja mam np na kurz- też egzema... O Lili też powiedziała-egzema, o Laurze tak samo....
Dobrze jest póki wszystko jest w porządku ale jak cos ze zdrowiem się dzieje- tylko brać manatki i spieprzać stad...
wg tutejszego lekarza- MOżE przejdzie do 5-go r.ż...................................................maść tłusty płyn i jechana, kilka lat.... Czekam na wyjazd do domu.

Justynka ja tez wczesniej od kilku lekarzy i poloznych uslyszalam ze to tylko sucha skora i mam natluszczac ale do cholery jak dlugo skoro nie ma zadnej poprawy.Na szczescie ta masc sterydowa po 2 dniach juz pomogla ale boje sie ze to nie koniec.Chcialabym wiedziec w takim razie na co ma uczulenie mala.Jak ty doszlas ze to na kurz?Popreostu obserwowalas czy robilas jakies testy?
A ten lekarz to dal wam przynajmniej jakas specjalistyczna masc???

Czasem jest super z tą naszą służbą zdrowia a czasem to .... :wściekła/y: właściwie winien jest system a nie ludzie pracujący.

Np. moja koleżanka ma córcię 5 letnią i małą od kilku dni brzuszek boli tak że się pokłada.
Jeżdżą po szpitalach i lekarzach i nic.
Jeden dzień spokoju był i znów to samo więc abarot do lekarza a tam przemiła pani pyta się czy było robione badanie posiewu z kału.
Nosz qrwa mać ... to człowiek ma sam wiedzieć co robić.
Zdenerwowana powiedziała do lekarki że medycyny nie kończyła a po to przyszła do lekarza aby wszystko zbadali :wściekła/y:

No widzisz Madziunia tak to jest...Najgorsza jest bezsilnosc, bo czlowiek sam sobie z tym nie poradzi i chcac nie chcac zdany jest na nich.
U nas jak wszedzie sa plusy i minusy tej sluzby zdrowia.Wkurza ze maja takie podejscie do wszystkiego, na ulicach niemowlaki w zimie bez czapek, skarpetek, masakra a co najlepsze to one nie choruja.Wiec czasami to sobie mysle ze Ci lekarze to mysla ze my (Polki) jestesmy jakies przewrazliwione.
Z drugiej strony mamy leki dla dzieci do 16 roku zycia za darmo, w tym rowniez ostatnio dostalam recepte na oilatum 500ml za darmo i jak mi sie skonczy to mam przyjsc znowu.

reklama
Agniesiu och to fajnie, że to Oilatum masz za darmo.
Ja za butlę dużą płacę 65zł.
Ale jak skończę to opakowanie to przechodzę na Nivea Sensitive do kąpieli.
Zobaczymy jak będzie reagował maluch.

Do góry