reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Agniesia25 twoja kruszyna najbardziej zbiliżona "wiekowo" do mojej- powiedz ile twoja mleczka pije?

czy któraś z Was ma atopowca w domu???
i jeszcze jedno pytanie- jak zrekompensować dziecku brak ryby w diecie?
:cool:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
MOJEJ NIUNI wyskoczyly jakby takie chrostki kolo PIPECZKI i wogole jest zaczerwieniona i mnie to nipokoji Nie wiem czy is dzis do lekarza czy poczekac do piatku bo mamy szczepienie ?????????????

Dorota, zastosuj sudocrem, na pewno pomoze. ja stosuje przy kazdej zmianie pieluszki bephanten, fajnie natluszcza skorke i chroni i musze powiedziec, ze Bartus nie mial do tej pory ani plamki podraznienia.

Justynka - ryba chyba nie jest taka znowu niezbędna w diecie, jeżeli dziecko dostaje białe mięso...

Dziewczyny czy Waszedzieciaki miały kiedyś biegunkę ?? Szymek od wczoraj właśnie ma... chyba to biegunka... taka wodnista jasna kupka... nie robi badzo często, bo już chyba 3-cią noc nic nie zrobił... dopiero p rannym karmieniu, po spaerze z reguły i wieczorem...no i szczególnie rano ma drobne problemy ze zrobieniem tej kupki :-( nie bardzo wiem czy powinnam czekać aż samo przejdzie czy próbować łapać jakiegoś lekarza dziś lub jutro?? ( w weekend nie jest to proste...grrr...).

Justyneczka ja mojej malej robie 150 co 3 godziny.Przewaznie wypija wszystko ale czasem tylko 120.Na dobe wychodzi mi tak 6 karmien, a jak Twoja malutka???(piszesz ze nasze male podobne "wiekowo" ja bym jescze dodala "wagowo", spojrz na wage ur.:-D

Pytasz o atopowca...ktoras z Twoich dziewczynek ma objawy atopowego zapalenia skory???Ja moja smarowalam diprobase kremem i troche jej pomoglo, lekarz powiedzial ze to tylko sucha skora ale mi sie nie wydaje bo codziennie kapie ja w oilatum i potem skaruje kremem tez z tej serii i te suche placki znow mi sie pojawily.W poniedzialek ide do lekarza, ciekawe co tym razem uslysze:baffled:

ANIA ja sie nie znam zabardzo ale moja robi zazwyczaj takie zadkie kupki i nic jej nie ma Jak u was nie jest to czesto i kolr nie jest jakis podejzany to chyba nie masz sie co przejmowac :-)

Mamm pytanie.
Jak jest u Was z odbijaniem?
Izuni rzadko się odbija, ale nie widzę żadnych związanych z tym problemów.
Nie wiem czy muszę ją zawsze trzymać pionowo (szczerze mówią czasem tego nie robię, bo ona się złości jak zaśnie przy cycu a ja ją ruszam). Szawgierka mnie ostatnio op....a, że trzeba do skutku.
Dodam, że rzadko jej się ulewa i nie ma to związku z odbiciem.
Jeszcze jak ściągnę pokarm i dam z butli i tak szybko pije to prędzej...

MALENA ja nie wiem jak byc powinno Ale u mnie jest tak ze jak nie spi i je to zawsze sie jej odboja Biore ja albo leckami do mojego brrzucha albo jej brzuszek do mojego i chodze tak chwile i zawsze sie jej kilka razy odbije Ajak Oliwia je na lezaco i spiaco to nigdy sie jej nie odbija Ale moja za to nadal ulewa choc troche mniej :-)

Malenko - dziecku powinno się odbić, gdyż powietrze połykane wraz z pokarmem będzie zalegało w jelitach i może powodować bolesne kolki.
Ja też czasem Sebcia nie podnoszę do odbijania - szczególnie w nocy jak spokojniej je.
Ale jak widzę, że się kręci to wtedy podnoszę i oczywiście beknięcie jest.
Często też jest tak, że długo długo po karmieniu jeszcze się odbije malcowi.

Co do ulewań to zdarzają się jeśli dziecko zje a bańka powietrza znajduję się pod odrobiną pokarmu.

reklama
A mo beka prawie tylko po butelce, po cycu nic

No właśnie. Po cycusiu baaardzo rzadko beknie, chyba, że akurat mam przepełnione i mleczko bardzo mocno leci.
Po butelce znacznie częściej.
No a kolek nie miewa. Kłopoty z brzuszkiem już się skończyły.

No i dalej nie wiem.
Ile ją nosić? Do skutku? To może trwać godzinę a Izunia choć grzeczniutka to bardzo nieciepliwa :-(

Do góry