reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Agniesiu och to fajnie, że to Oilatum masz za darmo.
Ja za butlę dużą płacę 65zł.
Ale jak skończę to opakowanie to przechodzę na Nivea Sensitive do kąpieli.
Zobaczymy jak będzie reagował maluch.

ja kupuję Oillan , polski produkt firmy Oceanic; jest dużo tańszy, bo duzy 0,5l kosztuje ok. 35zł, mały 20zł, a też na parafinie
niby tam piszą, że od 6 m-ca, a w uzasadnionych przypadkach od 1 m-ca, ale mi się sprawdza :-)

reklama
Justynka ja tez wczesniej od kilku lekarzy i poloznych uslyszalam ze to tylko sucha skora i mam natluszczac ale do cholery jak dlugo skoro nie ma zadnej poprawy.Na szczescie ta masc sterydowa po 2 dniach juz pomogla ale boje sie ze to nie koniec.Chcialabym wiedziec w takim razie na co ma uczulenie mala.Jak ty doszlas ze to na kurz?Popreostu obserwowalas czy robilas jakies testy?
A ten lekarz to dal wam przynajmniej jakas specjalistyczna masc???

tak. Laura dostała maść sterydową ale można ją stosować tylko 4 dni. a potem co??? poza tym uważam że nie powinni ich zapisywać dzieciom bo to jest tylko pomoc doraźna a to g...i tak wraca a tylko potem chemia krąży w organizmie b długo. Ja straciłam przez to cholerstwo jedno dziecko. Robiłam sobie w PL testy i mam uczulenie na 2 rodzaje roztoczy kurzu. A Lili dostała maść aqa..coś tam taka na wodzie i płyn który mam dolewać do kąpieli- jest bardziej stężony niż oilatum i na tym się skończyło.

Normalnie współczuje wam tych problemów skórnych i waszej słuzby zdrowia.

A ja zaczynam sie cieszyc bo moj mały coraz czesciej zjada 90 ml za jednym zamachem chyba zaczyna sie uczyc:-p

Ja do kapieli stosuje żel Nivea jestem bardzo zadowolona.
A kupiłam ostatnio oliwke Bambi (nie myslic Bambino) porazka wstretna po jednym raziem wyj...

Oj dziewczyny wspolczuje ...
Czarna Sami jak widac bardzo pojetny chlopak:)moj tez na poczatku pil 90 a pozniej zaczal ciagnac pusta butle wiec mu dodawalam pomalu i tak teraz pije 180, ale najczesciej co 4 godziny, w nocy ma przerwe kolo 6-7 godzin wiec pozniej musi nadrobic bo glodny jak wilk:)a wcale tak duzo nie przytyl wiec widocznie tyle kalorii spali na tym codziennym placzu ze potrzebuje tyle:)

Aga co ci moge doradzic z dosw z Laura- wietrzenie, częsta nawet b częsta zmiana pościeli ręczników itd i nawilżanie kilogramami. I kurz. Kurz źle wpływa na każdą alergie skórna- atopowa czy nie atopowa i o to też trzeba dbać.Laura w swojej sypialni nawet żadnych bibelotów nie ma, żeby nie było dodatkowych miejsc na syf tylko osobny pokój. Pluszaki wszystkie out. Codzienna ale szybka kąpiel, żeby zmyć maści ale nie moczyć dziecka długo.

Justyneczka dzieki za rady, sa naprawde bezcenne...Co do masci sterydowej to mi kazal uzywac przez ok 4 dni a potem zrobic tydzien przerwy i znowu.Sama nie wiem czy jak sie polepszy to nie uzywac jej wcale czy uzywac przez jakis czas zeby calkowicie to wyleczyc(oczywiscie o ile to mozliwe).

Blond fajnie ze Twoj maluszek to taki lakomczuch, duzy mezczyzna z niego bedzie.

Czarna
teraz 90 to tylko taka rozgrzewka, poczekaj jeszcze troche:-D

No wlasnie czarna on sie rozkreci:)ja teraz mleko mam na 2.5 dnia:baffled:
tez mm/mialam AZS i mialam masc sterydowa tylko musialam sie nia smarowac miesiac i spac w rekawczkach:crazy:

Oj nie zazdroszczę tych problemów ze skórą. Oby wszystko sie wyjasniło, to wiadomo czym zaradzić.

Czarna gratulacje dla synka, apetyt zaczyna dopisywać.

reklama
Ale te wasze maluchy dużo jedzą!
A ja już całkiem zdurniałam.
Mała potrafi jeść przez godzinę i słyszę, że łyka a nie tylko sobie ciumka.
To ile ona zjada, jak w 10 min laktatorem ściągam 100ml?
A jak w weekendy zostawała z dziadkami to dostawała 80 i było ok.
Dziwne zwyczaje jedzeniowe tych naszych pociech.

Ale Aśki Rafałka to nikt chyba nie dogoni :)
Zuch chłop!

Do góry