reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Ja tez pytalam lekarza co ja mam zrobic jak on tak krzyczy jak glodny jest a ona ze mam przetrzymac, ze przeciez nie chce zameczyc dziecka.dla mnie to on sie bardziej meczy jak krzyczy z glodu a nie jak mu jesc daje no ale zrobilam jak kazala i juz nie wymiotuje.a jak nie robilam przerwy i dawalam od razu to wymiotowala pozniej za kazdym razem nawet po 30 ml.
Dzieki dziewczyny.zobacze co bedzie w sklepie i kupie co bedzie bo u nas to ciezko z wyborem niestety...
Kate ja tez mam dosc jak on m czkawki i na pocatku mial za kadym razem.teraz tak ze 2 razy dziennie ale mnie to wnerwia bo np juz lezy w lozeczku i widze ze zasypia a tu nagle ta czkawka i sie budzi, placze i od nowa wszystko...:(
Moj tez sie drze w nieboglosy jak mu robie Disnemarem, zal mi go strasznie ale co zrobic...to nie dla mojej przyjemnosci robie...

reklama
KATE moja miala czkawke z poczatku caly czas ale od kad klade ja po jedzienu brzuszkiem i twarza do mojego brzuszka i tak nosze to zawsze sie jej odbije kilka razy i czkawki juz nie ma ODPUKAC :-pSpruboj i ponos jeszcze troche po odbiciu ,nie odkladaj od razu POWODZENIA
ASIU dla mnie to tez drastyczniejsze ze wydziera sie z glodu niz dac jej jesc Jakos mniej ulewa ostatnio ale dzis miala te wymioty :-(Zobaczymy jak waga we wtorek bo we wtorek ide do kontroli :tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pomozcie prosze bo juz nie wiem co robic.Wczesniej nie pisalam bo myslalam ze sobie jakos poradze ale juz nie wiem jak.
Mala od tyg ma na brzuszku i na raczkach takie placuszki z sucha skora, na szyi ma czerwona skore.Bylam u lekarza zapytac czy to moze uczulenie na cos, ale on stwierdzil ze to tylko wysuszona skora i mama smarowac emolienem cale cialko i ta szyje tez.Tak wiec robie.W piatek byla u mnie polozna i powiedziala ze cialko owszem mam smarowac tym ale szyje tylko suszyc.Juz nie wiem kogo sluchac, najgorsze ze ani to ani to nie pomaga.Szyja po wysuszeniu i posypaniu pudrem robi sie ladniejsza, ale na nastepny dzien jest to samo.Czarna Ty mi radzilas pudrowac i mozesz powuiedziac czy mam to robic codziennie po kilka razy??Nie wiem ile powinnam czekac na efekty.Tu kurde nawet nie ma pediatry tylko lekarz ogolny dla mnie i dziecka ten sam.Podejrzewam ze to wlasnie od tego ona tak zaczela plakac w kapieli bo to ja piecze albo swedzi, nie wiem sama...

blond ja od początku spacerów używam Nivea krem na każdą pogodę, może się tak super nie wchłania aleskóra na buźce jest mięciutka i elastyczna
kate u Igi od trzech dni też takie czerwone krosteczki z białymi końcówkami po bokach policzków i trochę na czole, przypuszczam że coś ją uczuliło w moim mleku, może jajko albo ociupinek pomelo na który się skusiłam; na razie też tylko przemywam przegotowaną wodą a we wtorek będę u pediatry to się okaże
Agniesia a macie możliwośc wizyty u dermatologa? Mógłby pewnie malutkiej bardziej pomóc niż ogólny. A może spróbuj zwykłą parafiną bez dodatków smarowac jak u nas w szpitalu, tylko nie wiem czy dostaniesz tam w aptece

Agniesia ja mialam cos takiego ze soba w stuczniu tego roku.tzn nie wiedzialam co mi jest, mialam takie suche plamy skory, to mnie pieklo jak sie kapalam i nie wiedzialam co to.ogolny powiedzial ze to moze grzybiaca no ale leki nie pomagaly i poszlam do dermatologa i okazalo sie ze atopowe zapalenie skory.musialam sie kapac w balneum, zmienic kosmetyki(tzn mydlo w plynie z avonu po ktorym byla tragedia) i dostalam jakies kremy i przeszlo po 2 tygodniach.ale co ja sie nachodzilam po tych ogolnych na poczatku to masakra.wiec moze to to..?bo mnie tez pieklo wszystko w kapieli i moze dlatego zaczela plakac?

Agniesia jezeli chodzi o szyjke to powinno sie co jakis czas pudrowac. Gdyz mała napewno sie poci, mleczko poleci w te fałdki i wtedy puder sie kulkuje. Powinnas wacikiem przemyc, wytrzec i zapudrowac. Aż do ustapienia objawów. :tak:
Co do suchych placków mojej siostry córa miała takie od skazy białkowej. Ale nie mówie ze to to;-)

ja używam krem Nivea krem na każdą pogodę. Mały przy nosku drze się. A przedwczoraj dostał krostek na 1 policzku, połozna była w piatek i powiedziała ze to moje hormony, ale mi się wydaje ze ja coś zjadłam, bo staram się jeść coraz więcej

Blond ja tez myslalam ze moze to atopowe zapalenie skory ale ja ja caly czas kapie tylko w Oliatum i czasami uzywam mydelka bambino wiec nie wiem od czego to, ale wszystko by sie w sumie zgadzalo.Tylko co ja mam zrobic jak tutejsi lekarze w wiekszosci to deb...Sorki:-p A powiedz mi jeszcze czy leczenie tego polegalo na ciaglym nawilzaniu ciala???
Czarna a mozna miec skaze bialkowa na mleku modyfikowanym???Sorki moze to glupie pytanie, teraz tak mysle ze chyba tak bo sa jakies tam mleka specjalne na recepte.Ja mala karmie odpowiednikiem polskiego bebilonu.

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry