Aniaaa u mnie na poczatku przy pielęgnacji i przewijaniu tez się darł teraz już ok, no poza oczkami
my kąpiemy codziennie, na pączotku usiałam 2 razy dziennie w kalium
Ppatqa - może ja mojego też powinnam 2 razy dziennie kąpać, żeby się szybciej oswoił ... przecież dziecko powinno lubić wodę, bo było w niej 9 miesięcy....może faktycznie prezez ten szpital się zraził, bo tam jak brali dzieci do kąpieli (pod kran) to było słychać wielki, potworny ryk.
Ja też kąpię w Oilatum - śłiczny zapach i skóra potem mięciutka.
Newralgiczne (czyt. suche) miejsca dodatkowo oliwkuję oliwką Hipp)
Na włoski (a kudły ma spore) co 2-3 mycie szamponik Hipp, a na codzień tylko wodą. Narazie rzadko odpuszczamy kąpiel, bo lepiej śpi po kąpieli i wyraźnie to lubi. Główki nie natłuszczam, ale obserwuję, czy coś się nie łuszczy.
Na wzdęcia i "odpukać" kolki położna poleciła espumisan.
Na razie daje radę i podobno nie wnika do organizmu - działa tylko na powietrze w jelitkach.
I u mnie problem z odbijaniem. Baaadzo rzadko pomimo długiego noszenia uda się odbić. A potem jak nie czkawka to urok ;-)
Malena - oj taaak..po tym Oilatum pięknie pachnie !!!! Na razie wlewam mu tylko 1 nakrętkę, gdyż ma malutko wody w wanience przez ten kikut, ale mam nadzieję, że szybko mu odpadnie i będę mogła lać więcej wody ! Espumisan i Esputicon podobno są dobre ! ja na razie nie podaje, bo te kolki uspokoiły się..czasem wyraźnie boli go troszkę brzuszek, ale szybko mija.
Malena, mojemy Szymkowi, też rzadko się odbija :-(
A Szymek wczoraj znowu odstawił cyrk przy kąpieli... jak tylko wsadziłam mu nóżki do wody to zaczął się ryk !! a najgorsze, że jak już go wytarłam to zrobił kupę na ręcznik !!!!!! a kąpałam go przed jedzeniem, po dość długiej przerwie w jedzeniu... kiedy w ogóle kąpiecie dzieci?? Podobno nie powinno się po jedzeniu, więc kąpie przed, ale wtedy jak go rozbieram do kąpieli to już zaczyna otwierac buzię i szukać cyca, a jak go wsadzę z powrotem w ręcznik to dalej szuka i płacze.
W ogóle to Mały lubi robić kupy na przewijak... już nie wiem kiedy go mam przewijać, żeby te kupy znajdować w pieluszce, a nie na przewijaku...
Mam jedno pytanie do Was .... nie wiecie czy można dziecko przekarmić piersią?? Ja Szymka nie dokarmiam butelką, nie dopajam, a i tak mam wrażenie, że się przejada.... jest taki mega najedzony po karmieniu, czasem trochę zwymiotuje i je strasznie łapczywie...jak je, to aż ma usteczka białe z mleka... no i ma już 2-gi podbródek !! !! Zresztą on często chyba je jak nie jest głodny tylko na pocieszenie, albo na bolacy brzuszek ...