reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

CZARNA wlasnie dzis jednak tak robie ze przystawiam ja jak ona chce Ale dalam jej herbatke jeszcze dzis bo rano pila sztuczne pozniej po spaniu moje z cyca A po godzinie zas ryk wiec dalam jej herbatke Nie wiem czy dobrze ale ja sie ucze bycia mama jak wiekszosc z nas heh :-)

reklama
Dorotka z tym ulewaniem to pediatra mi powiedziala ze jak uleje to nie karmic przez przynajmniej 2 godziny ani pic tez nie dawac bo tylko mozemy zaszkodzic.nawet jesli ma sie drzec.ja tak robie narazie i zobaczymy za pare dni pojade go zwazyc czy rosnie czy jednak nie.bo ja go wlasnie karmilam dalej po ulaniu zawsze ale mnie opieprzyla ze moze dososly clowiek to jak odda to jest glodny i je ale z dzieckiem trzeba uwazac bo miesien zoladka musi sobie odpoczac.jesli nie to dziecko bedzie czesciej ulewac.
wszystko fajnie brzmi jak ona mowi ale zobaczymy jak to sie przelozy na jego wage;-)

Dziewczyny co stosujecie do pupy? Bo my na co dzień Linomag, ale ten mój mały srajdek tyle kup wali, że dziś zauważyłam czerwone krosteczki na pupie i posmarowałam Sudocremem. Mam jeszcze Nivea na odparzenia i Alpika i nie wiem co lepiej.

ASIU dzieki za info o ulewaniu ale jak tu nie dac jak sie wydziera i jak chyba nadal glodne Moja niestety od wczoraj za kazdym razem ulewa nawet po moim z piersi :-(
I jak tak bedzie przez weekend to i ja pojde na wazenie i na porade do pediatry
Ok to postaram sie tak jak mowisz ze jak sie jej uleje to nie dawac przez jakies 2 godziny
KATE mnie polozna powiedzial aby caly czas smarowac grubo Sudocremem I tak tez robie ale czasem jak sa tylko siuski to po wytarciu pupki posypuje pudrem lub kreme tez wlansie z Nievea na odparzenia Wiec ja stosuje 3 rzeczy ale najczesciej sudocrem I pupke ma tylko troszke czerwona ale nic na niej nie ma :-)

Mam pytanie.
Mała zostaje na weekend z dziadkami.
Mam odciągnięty i zamrożony zapas pokarmu.
Ile powinnam jednorazowo podawać?
Położna mówiła że wystarczy 50ml, ale mi się wydaje to za mało.

Dziewczyny co stosujecie do pupy? Bo my na co dzień Linomag, ale ten mój mały srajdek tyle kup wali, że dziś zauważyłam czerwone krosteczki na pupie i posmarowałam Sudocremem. Mam jeszcze Nivea na odparzenia i Alpika i nie wiem co lepiej.

ja stosuje robioną w aptece maść pośladkową i tylko raz dziennie tj. po kąpieli i nic się nie dzieje.
jak z Laurą zabrakło mi czasem posladkowej to używałam Penatenu i byłam bardziej zadowolona niż z tak popularnego sudocremu.

Dorotka z tym ulewaniem to pediatra mi powiedziala ze jak uleje to nie karmic przez przynajmniej 2 godziny ani pic tez nie dawac bo tylko mozemy zaszkodzic.nawet jesli ma sie drzec.ja tak robie narazie i zobaczymy za pare dni pojade go zwazyc czy rosnie czy jednak nie.bo ja go wlasnie karmilam dalej po ulaniu zawsze ale mnie opieprzyla ze moze dososly clowiek to jak odda to jest glodny i je ale z dzieckiem trzeba uwazac bo miesien zoladka musi sobie odpoczac.jesli nie to dziecko bedzie czesciej ulewac.
wszystko fajnie brzmi jak ona mowi ale zobaczymy jak to sie przelozy na jego wage;-)

Asia - dobrze wiedzieć...nie wiedziałam, że po ulaniu nie można tak długo karmić...

Kate - My stosujemy Hippa i Sudocrem (na zmianę).

Dorotka - mi też się wydaje, że powinnaś Oliwkę przystawiać jak najczęściej...a wtedy będziesz miała wystarczająco dużo pokarmu i Mała może nauczy się ssać.

Czarna - mój też uznaje zasadę, że cyc jest dobry a wszystko !! gdy głodny, gdy chce się przytulić, gdy brzuszek boli itd,..

A powiedzcie - jak często kąpiecie ?? My planowaliśmy codziennie, choć położna środowiskowa mówiła, że nie koniecznie codziennie, tym bardziej, że Mały ma suchą skórę... trochę jestem rozbita i nie wiem czy kąpać czy nie...

reklama
ANIAA my tez planowalismy kapac codziennie ale czasem nam to nie wyjdzie Bo np mala spi a M idzie na noc A ja jej sama nie wykapie bo sie boje:baffled:
Ale jak jeden dzien nie jest kapana to na drugi juz zawsze Ale czasem kilka dni pod rzad jest kapana codziennie :tak:Raz sie wydiera przy kapieli a raz nie Wiec nie wiem od czego to zalezy;-)
MALENA mnie sie tez wydaje ze 50 ml na raz do jedzenia to troche za malo MOja je o wiele wiecej niz 50 Mysle ze nie wiem moze 100 ml za jedno karmienie ;-)

Do góry