reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Bony jak ja czytam o tym waszym karmieniu to szok:szok::szok::szok:moja Wiktoria zje z jednego cyca i sie naje:tak::tak:pojdzie spac i daje jej drugiego cyca, niedokarmiam jej. Taki kluseczek mi sie robi:tak::tak::tak:Tez jednak marudzi przy piersi juz pod koniec. Ma chyba nosek zapchany bo cos chrobocze:-:)-(wy przeczyszczacie ta fridą i solą morską?Moje piersi tez juz są wiotkie, robia sie twardsze w nocy.Ale to przez to ze lakatacja sie unormowała
Dzis moja malenka jest niespokojna spi po 1h lub0,5 i zaraz chce do cyca, ale dałam jej smoka

reklama
Ewela-ja mam dokładnie tak samo. Laktacja się unormowała, tylko po nocy bolą piersi i są nabrzmiałe (ale moje dziecko śpi ok.6-7h). A córa przybiera aż miło!

Witam!
Ale jestem :wściekła/y:....:angry::angry::angry:
Właśnie wrócilam z przychodni z kwitkiem, bo pani doktor dzis nie ma.
Chciałam, żeby małą zbadała czy oprócz tego katarku tzn. zapchanego noska nic więcej się nie dzieje, bo przeciez ta starsza była chora.
A wiec zostaje nam woda morska do zapsikiwania i czekanie do jutra.
Mała marudzi - pędze z cycem...

AGA wspolczuje ale do jutra juz niedaleko ;-)
EWELA I KATE to sie tylko cieszcie ze wam mleka starcza I tak powinno byc ze dziecko na jednym karminiu najada sie z jednej piersi Moja je z dwoch i konczy sie coraz czesciej flacha :-(
Ale juz sie nie przejmuje tym jak na poczatku

ANIU wspoczuje nocki ale juz pisalam na glownym ze mialam taka sama nocke dzis Pierwszy raz tak malo spalam :-(

Ja cały czas walczę z moimi piersiami. Mleka cały czas mi brakuje ale przynajmniej mały nauczył się już właściwie łapać sutka. Cały czas jest dokarmiany. Dostaje przeciętnie jedną butle wieczorem, czasem 2 w ciągu dnia jak mi zabraknie.

Marma ja też daję wieczorem butlę - po całodziennym cycoleniu to mało lecia a Sebuś się denerwuje.
A tak zasypia a ja za jakieś 3-4 godzinki mam swój pokarm w piersiach i tak w nocy się poimy po 2 razy a czasem 3.
Mały przybiera na wadze i to mnie cieszy.
1 grudnia idziemy na wizytkę i będziemy szczepić malucha o ile wszystko będzie dobrze.

Zauważyłam też zależność pokarmu od ilości wypijanego płynu przeze mnie w dzień.
Jeśli wypiję za mało wody to i pokarmu jest mniej.
Także wlewam w siebie litry i jest dobrze.

MADZIU a ja pije niewiele ale jakos nie umiem soe zmusisc i pije zazwyczaj zwykla czarna ale nie mocna herbate ale nie umiem pic nic innego :-(

W srode idziemy na usg bioderek i chce mala wczesniej zwazyc aby zobaczyc czy i ile przybrala :-)

Madzia ma rację z tą wodą (lub innym płynem).
Spróbuj Dorotka tej herbatki z Hippa. Kosztuje ok. 8zł, jest dosyć smaczna, można ją i na zimno i na ciepło i starcza na dosyć długo.
Mi się wydaje, że działa.

A jak nie możesz małej zmusić do cycania, to odciągaj sobie jak najczęściej pokarm. To też powinno wzmóc laktację - podobnie jak dzidziusiowe ssanie :-D
Bo jak ją do butli przyzwyczaisz to zapomnij o karmieniu.
Nie będzie jej się chciało ciągnąć - a z butelki samo leci...

A u nas na jedno karmienie przypada jedna pierś bardzo rzadko mały upomina się o drugą.
Nie dokarmiam butelką wogóle pokarmu mi starcza a co do picia to cały czas mam pragnienie więc dużo piję.
W ciągu miesiąca od wyjścia ze szpitala Bartuś przytył ponad kilo więc myślę że to nie źle:happy:

reklama
Wlasnie jestem ciekawa czy jakbym czesto sciagala laktatorem to czy by mi sie zwiekszyla laktacja ?????????????
Mala umie ssac ale possie kilka minut i wielki ryk jakby ja ze skory obdzierano a jak da sie jej butle to dziecka nie ma i jaka zadowolona

Do góry