reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Wiecie co - ja krostki przemywałam amolem i wydaje mi sie że pomogło. Położna mówiła że najlepiej przemywac wodą przegotowaną i niczym nie smarowac...

Co do łuszczacej sie skury to mam płyn nivea z oliwką do kąpiel ale i tak wlewam oliwkę do wody, a już na wysuszone ciałko kolejna dawka oliwki i Małej już skórka nie schodzi.

reklama
Dziewczyny czy kupy po sztucznym wygladaja inaczej?bo ja dlam Rafalkowi 2 razy sztuczne(to co dostal w 1 dobie w szpitalu czyli NAN HA1) i ma jakies takie inne...sorki za opis ale sie tak jakby ciagna...nie wiem czy tak ma byc czy znowu cos zle robie.nie chce znowu w szpitalu wyladowac wiec juz wole pytac o wszystko.

Blond u nas po sztucznym kupy są jakby gęstsze, natomiast jeśli chodzi o to ciągnące, to nie jest czasem śluz? U mnie położna powiedziała, że dopóki kupy nie są zielone (ciemno zielone) lub ze śluzem bądź krwią to wszystko jest w porządku. W przeciwnym razie skontaktować się z pediatrą.

A ja mam pytanie do mam DOKARMIAJĄCYCH sztucznym mlekiem, czy po butelce Wasze dzieci chcą ssać pierś? Bo mój mały cwaniak drze się jak tylko zobaczy cycka a u mnie mleko leci strumieniem :crazy::crazy:

Hmm z tą łuszczącą się skórą u Sebusia to już ciągnie się i ciąnie ze dwa tygodnie.
Do kąpieli wlewam Oilatum, ale mało pomaga więc smaruję go oliwką Bambino i są rezultaty.

Co do krostek, to nie smarowałam niczym tylko raz przemyłam gazikiem Leko.

To prawda że po butli bywają dni że hani nie chce złapac cyca i sie złosci że wolniej leci albo ze musi mocniej się przy cycu nagimnastykować...najlepiej było by odstawić butle ale z drugiej strony jak podawac herbatki itp. Za jakis czas wrócimy do pracy i butla będzie konieczna wiec moze niech sie uczą butli za wczasu.

Wiolu u mnie jest tak ze jak mala jest glodna to ssie piersi ladnie Czasem sie denerwuje ale zazwyczaj juz po dlugim ssaniu lub jak robi kupke w miedzy czasie Ale nie mam tak ze po butli Oliwia nie chce wogole cyca :tak:
Moja ma kupiki takie sraczkowate ale kolor jest jajecznicy taki bardziej zolty wiec sie raczej nie przejmuje :happy:

Wiecie co normalnie moj smerf takich mi daje atrakcji ze wydaje mi sie ze to moje PIERWSZE a nie trzecie dziecko.
Była połozna i tak to co mały ma to nie zaden trądzik tylko niby potówki lekko ropne (białe koncóweczki) tylko przecieraz woda przegotowana ewentualnie te białe zmyc spirutusem delikatnie:tak:
Ale co gorsza mały dostał pleśniawek:-:)-:)-( kurde a ja myślałam ze to białe to po mleczku:-:)-:)-:)-( Teraz ma buzie cała filoetowa niby do jutra powinno przejsc:-(
Ale normalnie jest mi głupio ze dzieciata a taka głupia ale co sie dziwic jak człwiek nie miał z tym stycznosci:baffled:

witam my mieliśmy dziś położną i wszystko jest ok, poza oczkeim któer już drugi dzień ropieje i mam dalej je płynem fizj traktować. Wczoraj mieliśmy koleczke i małemu dałam espumisan.

reklama
ja zadzwonilam do osrodka zdrowia do poloznej spytac o ta kupke ze sluzem bo rzeczywiscie tez doczytalam ze to moze byc alergia na mleko(hipoalergiczne mu daje zeby bylo smiesznie) no i mi powiedziala polozna ze nie ma sie czym przejmowac jesli chetnie pije, i nie placze i tylko te kupy sa bo on sie teraz przestawia n inne mleko i tak czesto jest.no i jutro powiedziala ze przyjdzie:)

Do góry