reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

ja tez pije ta hippa;-)A mój mały chyba dostał tradzik niemowlecy:-:)-:)-( dziadostwo jedne. Narazie tylko przegotowana woda przemywam w piatek bedzie połozna to popytam. Bo moje dziewuchy nie miały wiec nie wiec czym to zwalczyc. choc podobno samo musi zejsc:sorry2:
czarna79 a pijesz tą herbatkę regularnie czy tylko w miarę potrzeb? My też walczyliśmy z trądzikiem, sudocrem wydaje mi się że tylko mu pogłębiał że więcej się robiło.Dlatego znów przemywamy tylko wodą przegotowaną.:tak:

reklama
Moja mala tez miewa problemy z krastkami, fakt ze nie za ladnie to wyglada, ale ja bym z tym sudocremem sie wstrzymala.Ja przemywam tylko przegotowana woda i smaruje 2 razy dziennie kremem ochronnym bambino, on jest z cynkiem i wydaje mi sie ze pomaga.

Oj i mój syncio ma krostki - wyskoczyły ale wydaję mi się, że to są potówki ... oby.
Będziemy niedługo na wizycie to spytam, bo ostatnio pani pediatra powiedziała, że Sebuś ma ładną skórę.

Rafałek tez ma krostki takie pojedyncze. Niektore czerwone, a niektore z białym czubkiem. Nie wiem czy to jeszcze po wysypce, czy to trądzik. Smaruje mu twarz bambino pielegnacyjnym, a jak na dwor idziemy to ochronnym. Raz posmarowałam sudokremem, ale mi sie tez wydaje, ze gorzej tylko wygladało. A jutro rano idziemy do lekarze na wazenie, to ona obejrzy ;-)

Bartuś też ma pojedyncze krostki ale położna powiedziła że to jeszcze moje hormony w nim są i to dlatego. iI nie kazała mi nic z tym robić mówiła ,że samoprzejdzie no i przechodzi.
Ale skórka mu schodzi z rączek i stupek. Smaruję je oliwką,ale ciągle schodzi. Będziemy u lekarza to zapytam o to.

A moja Niunia od powrotu ze szpitala ma miesiączkę, a od wczoraj jeszcze powiększone i twarde cycuszki. Wiem, że to normalne i zniknie za jakiś czas i że to przez moje hormony. Dobrze, ze mówili o tym na szkole rodzenia i można w necie znaleźć, bo tak to byśmy się martwili.

Rafałkowi tez sie skora strasznie łuszczyła, najpierw natłuszczałam oliwka, ale potem zaczelismy kapac z ta emulsją Oilatum i oliwki juz nie potrzeba, skóra ładnie natłuszczona i juz nie schodzi :-)

reklama
My kąpiemy małego w Witelli i też niby nie trzeba już natłuszczać ale jak stupki i rączki mu się łuszczą to smaruję oliwką.

Do góry