reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Ale skórka mu schodzi z rączek i stupek. Smaruję je oliwką,ale ciągle schodzi. Będziemy u lekarza to zapytam o to.

nie wiem jak to jest rzeczywiście (czy w 100%) bo mam "tylko" dwoje dzieci, ale położna powiedziała mi kiedyś,że każdemu dziecku schodzi pierwsza skóra- moim córeczkom także- i poleciła parafine, bo bez dodatków zapachowych i kolorystycznych, szybciej regeneruje skóre i rzeczywiście- szybko staje się aksamitna. Dodam jeszcze tylko, że skóra schodzi partiami, nie z całego ciałą naraz-najpierw rączki, stópki, potem ramionka, udka, brzuszek- mniej więcej w taki kolejności u moich dwóch pociech; czasem jest przerwa między partiami kilku dniowa.

reklama
czarna79 a pijesz tą herbatkę regularnie czy tylko w miarę potrzeb? My też walczyliśmy z trądzikiem, sudocrem wydaje mi się że tylko mu pogłębiał że więcej się robiło.Dlatego znów przemywamy tylko wodą przegotowaną.:tak:
pije regularnie tzn jedna rano druga wieczorem bo moj mlekopijca wiecznie na cycu wisi:baffled: Co do sudocremu tez wydaje mi sie ze jednak niepomaga wiec juz niesmaruje:no: Jutro połozna wiec moze cos mi doradzi bo mnie drazna te paskudztwa:crazy:

Moja córunia od paru dni nie chce spać. Jak już się wybudzi to kilka godzin urzędowania - a to cycuś, a to kupka, a to kwękanie, przytulanie, kołysanie.
Nic ją już chyba nie boli, bo nie płacze przeważnie.
Ale czy to normalne, że noworodek tak z otwartymi oczkami cały czas sobie lerzy i się świat przygląda??? Wiem, że głupie pytanie ale i ja głupiutka :-(

Moja tez coraz mniej spi Jak sie obudzi to tez dlugo nie spi i jest kwekanie a czasem gorszy placz i tez obserwuje w miedzy czasie jak nie marudzi i trwa to nawet kilka godzin A ja juz nie wiem czasem co mam jej zrobic :-(

No nasze dzieci coraz starsze, wiec coraz mniej w dzien beda spac, za to w nocy powinny coraz dłuzej spac :-) Tylko nie wszystkie dzieci widza roznice miedzy dniem a nocą, i w dzien spia, a w nocy urzędują :-)

Co do spania to powiem Wam ze moja juz w dzien wogole nie spi, dopiero ok 4-5 zasypa do 7 potem kapiel i lulu az do ok 8-9.Dzis znajoma byla u mnie w odwiedzinach i az byla w szoku ze ona caly dzien nie spi.

Co do schodzacej skory to mialam tez ten problem.Ja mala kapie w olilatum ale to nie bardzo pomoglo wiec kilka dni z rzedu do wanny wlewalam oliwke bambino i potem jeszcze ja nia smarowalam.Po trze dniach skora byla gladziutka i nie luszczy sie po dzis dzien.

Iguni też trochę schodziła ze stópek, ale właśnie wokół oczu najbardziej, śmiesznie to wyglądało, takie płatki.
Dziś byliśmy na usg bioderek, na szczęście nie musimy zakładac specjalnych wkładek ani pieluch bo mnie trochę w szpitalu nastraszyli, ale regularnie cwiczyc nóżki.
Dziewczyny co do szczepień na żółtaczkę, Iga była w szpitalu szczepiona tym nieszczęsnym koreańskim Euvaxem, wtedy jeszcze nie wiedziałam jakie to g....o wciska naszym dzieciom nfz. Wczoraj pytałam pediatry czy w kolejnych dwóch dawkach mogą jej podac coś bezpieczniejszego i okazuje się że tak (oczywiście już odpłatnie) Zdecydowałam się na Engerix.

reklama
Dziewczyny czy kupy po sztucznym wygladaja inaczej?bo ja dlam Rafalkowi 2 razy sztuczne(to co dostal w 1 dobie w szpitalu czyli NAN HA1) i ma jakies takie inne...sorki za opis ale sie tak jakby ciagna...nie wiem czy tak ma byc czy znowu cos zle robie.nie chce znowu w szpitalu wyladowac wiec juz wole pytac o wszystko.

Do góry