reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

A ja się mogę pochwalić. Pewnie dla Was to żadne osiągniecie ale Alicja na reszcie załapała że na śnadanko można zjeść pół bułeczki z szyneczką a nie jakąś papkę kaszkową czy słoikową.Co prawda śniadanie trwa teraz ok 25 min ale i tak się cieszę. Tak więc wykończamy zapasy i może teraz troszkę wiecej pieniążków bedzie zostawać w portfelu :-)

reklama
A ja się mogę pochwalić. Pewnie dla Was to żadne osiągniecie ale Alicja na reszcie załapała że na śnadanko można zjeść pół bułeczki z szyneczką a nie jakąś papkę kaszkową czy słoikową.Co prawda śniadanie trwa teraz ok 25 min ale i tak się cieszę. Tak więc wykończamy zapasy i może teraz troszkę wiecej pieniążków bedzie zostawać w portfelu :-)
Dzielna Alicja!!

Hej!! Lubią Wasze dzieciaki mięso????
U nas Szymek owoce zje pod każdą postacią i w dowolnych ilościach. Warzywa też uwielbia, natomiast mięsa, wędlin nie ruszy..jedynie mięso może być przemycone w zupce, ale zmiksowane lub bardzo drobno pokrojone, żeby nie zorientował się że to mięso....

Hej!! Lubią Wasze dzieciaki mięso????
U nas Szymek owoce zje pod każdą postacią i w dowolnych ilościach. Warzywa też uwielbia, natomiast mięsa, wędlin nie ruszy..jedynie mięso może być przemycone w zupce, ale zmiksowane lub bardzo drobno pokrojone, żeby nie zorientował się że to mięso....
Miałam tak przy Julce:-( Z czasem jak podrosła, ok. 3 lat zaczęła jesc, a teraz je wszystko. Z Radkiem nie mam problemu, typowy mięsożerca. On z kolei nie cierpi kaszek i mleka z butli:confused:

U nas też dziecko mięsożerne.
Gorzej z owocami właśnie
- raczej te ze słoiczka, chyba, że "czarnego" banana :tak:

Kacper je wszystko w dosłownym tego słowa znaczeniu. Niema rzeczy których nie lubi lub nie zje, no chyba że już ma czegoś dość to odstawi na jakiś czas i potem je znowu. Uwielbia owoce, warzyw, zupy, mięsa, kluski i makarony w każdej postaci. Kaszami się objada zarówno tymi dla dzieci jak i np gryczaną którą uwielbia z sosami i mięskiem. Ryżem też nie pogardzi.Najbardziej oczywiście lubi słodycze :-) Pod względem jedzenia mam złote dziecko :-D Oczywiście są dni kiedy potrafi nic nie jeść i tylko pić ale pozwalam mu na to bo wiem że jak mu się okres niejadka skończy to nadrobi zaległości z nadwyżką :-) U nas w domu jedzenie trzeba przed dzieckiem chować :-D

reklama
:-) Pod względem jedzenia mam złote dziecko :-D Oczywiście są dni kiedy potrafi nic nie jeść i tylko pić ale pozwalam mu na to bo wiem że jak mu się okres niejadka skończy to nadrobi zaległości z nadwyżką :-) U nas w domu jedzenie trzeba przed dzieckiem chować :-D
:-D:-D:-D U nas dzieje się podobnie. Zastoje bywały, przy wyrzynaniu się zębów. Na szczęście wczoraj wyłoniła sie ostatnia trójeczka :-p:-D

Do góry