reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

magdziunia i jak, już przetestowaliście chrupki?

kupiłam dziś w Carrefour mleko Bebiko bananowe, zrobiłam na nim kaszę manną, smakowało tak jak na waniliowym, chociaż mniej słodkie jest

reklama
No u nas wielkie postępy w jedzeniu małego. Tzn pieknie sam gryzie więc kolejny etap za nami. Zasmakowały mu również różnego rodzaju płatki do mleka więc powoli kaszka idzie w odstawke:-p:-p

no dziś mnie Iga zaskoczyła bo zjadła chrupki (ona lubi takie kółeczka Mlekołaki z Lubelli) w tym bananowym mleku, nie przeszkadzało jej tym razem że rozmiękczone ;-)
żeby tak jeszcze chciała pić mleko
dorota ja uwielbiam kaszę manną, zwłaszcza z cynamonem i cukrem :tak: a młodej robię też na zwykłym np. budyń
brawa dla Samuelka :-)

czarna a jak u ciebie jest z zupą??? bo ja dalej musze moelić, o dziwo pięknie gryzie, wszystko je stałe a w zupie kawałki go ciagną

No u nas wielkie postępy w jedzeniu małego. Tzn pieknie sam gryzie więc kolejny etap za nami. Zasmakowały mu również różnego rodzaju płatki do mleka więc powoli kaszka idzie w odstawke:-p:-p
Brawo dla Samusia!:tak:

Bartek też już ładnie gryzie, nawet orzeszki ziemne:-D
Gryzie tylko przednimi zębami, śmiesznie to wygląda:-D
No i zupkimie musimy miksować ładnie sobie radzi, chociaż żadkie czasem mu wypływa z buzi:-p

Moj ma tyle zebów i ladnie gryzie, ale warzywka czy miesko w zupce musze bardzo drobno pokroic albo lekko widelcem rozgniesc, bo inaczej wypluwa :-D Szczegolnie marchewke :-D musi byc rozgnieciona :-D he he

Gratulacje!!

A i Lenka dziś na śniadanie zjadła miskę płatków kukurydzianych na mleku:tak:
W ciągu dnia chodzi po domu i paluszki chrupie:-)

reklama
Moj tez paluszki uwielbia :-) Kupuje mu te Lajkonik Junior (pycha są). Chrupkami już rzuca i rozciera wszedzie, wiec mu nie daje. Ostatnio jadł te chrupki pałeczki, ale tez juz nie chce. A płatki kukurydziane wcina ale na sucho czasami jak sie do nich dorwie :-D

Ostatnio sie smiałam bo dorwał w kuchni otwarte płatki i nie to ze rozsypał czy cos, tylko jedną rączka trzymał paczke, a drugą wyciagał sobie po jednym płatku i jadł :-D :-) A ja patrzałam i byłam w szoku ze ich nie rozsypuje :-)

Ostatnia edycja:
Do góry