reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

magdziunia i jak, już przetestowaliście chrupki?

kupiłam dziś w Carrefour mleko Bebiko bananowe, zrobiłam na nim kaszę manną, smakowało tak jak na waniliowym, chociaż mniej słodkie jest

reklama
No u nas wielkie postępy w jedzeniu małego. Tzn pieknie sam gryzie więc kolejny etap za nami. Zasmakowały mu również różnego rodzaju płatki do mleka więc powoli kaszka idzie w odstawke:-p:-p

no dziś mnie Iga zaskoczyła bo zjadła chrupki (ona lubi takie kółeczka Mlekołaki z Lubelli) w tym bananowym mleku, nie przeszkadzało jej tym razem że rozmiękczone ;-)
żeby tak jeszcze chciała pić mleko
dorota ja uwielbiam kaszę manną, zwłaszcza z cynamonem i cukrem :tak: a młodej robię też na zwykłym np. budyń
brawa dla Samuelka :-)

czarna a jak u ciebie jest z zupą??? bo ja dalej musze moelić, o dziwo pięknie gryzie, wszystko je stałe a w zupie kawałki go ciagną

No u nas wielkie postępy w jedzeniu małego. Tzn pieknie sam gryzie więc kolejny etap za nami. Zasmakowały mu również różnego rodzaju płatki do mleka więc powoli kaszka idzie w odstawke:-p:-p
Brawo dla Samusia!:tak:

Bartek też już ładnie gryzie, nawet orzeszki ziemne:-D
Gryzie tylko przednimi zębami, śmiesznie to wygląda:-D
No i zupkimie musimy miksować ładnie sobie radzi, chociaż żadkie czasem mu wypływa z buzi:-p

Moj ma tyle zebów i ladnie gryzie, ale warzywka czy miesko w zupce musze bardzo drobno pokroic albo lekko widelcem rozgniesc, bo inaczej wypluwa :-D Szczegolnie marchewke :-D musi byc rozgnieciona :-D he he

Gratulacje!!

A i Lenka dziś na śniadanie zjadła miskę płatków kukurydzianych na mleku:tak:
W ciągu dnia chodzi po domu i paluszki chrupie:-)

reklama
Moj tez paluszki uwielbia :-) Kupuje mu te Lajkonik Junior (pycha są). Chrupkami już rzuca i rozciera wszedzie, wiec mu nie daje. Ostatnio jadł te chrupki pałeczki, ale tez juz nie chce. A płatki kukurydziane wcina ale na sucho czasami jak sie do nich dorwie :-D

Ostatnio sie smiałam bo dorwał w kuchni otwarte płatki i nie to ze rozsypał czy cos, tylko jedną rączka trzymał paczke, a drugą wyciagał sobie po jednym płatku i jadł :-D :-) A ja patrzałam i byłam w szoku ze ich nie rozsypuje :-)

Ostatnia edycja:
Do góry