reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Ja planowałam karmić do roku albo ciut dłużej - lubię to i wtedy czuję się taka zrelaksowana.
Szkoda by było przestać ... i tak wiem, że kiedyś będę musiała.
Ale puki co na razie chciałabym.
Chyba właśnie przejdę się do zielarskiego sklepu i zakupie mieszankę jaką Wiolu podałaś.
Dzięki wielkie.

Wiolu - jak ona ładnie zjada to się szybko u mnie rozkręca.
A jak tak mardzi - to w jeden dzień potrafi zanikać...
Dodatkowo odciągam jedną porcję dziennie, żebym miała na wyjścia.
To utrzymuje też zapas na te gorsze dni/
Ale widzę, że pokarmu mniej - na razie starcza.
Wczoraj było lepiej, więc na razie nic nie robię.
U mnie Fito-Mix Herbapolu działa jak trzeba.

Mam na imię Justyna ;-)

reklama
Kate - ja jestem za cyckiem na dobranoc, więc najbardziej mi się podoba:
U nas jest 5.00- 6.00-cyc
9.00-cyc
13.00 obiadek
16.00 deserek
19.00 cyc
22.00 kaszka z butli

Musiałam zamienić kaszkę z cyckiem bo się po kilka razy nawet w nocy zaczęła budzić bo głodna była a tak to śpi dobrze

mamuśki w rossmanie jest promocja produktów nestle;-) kupując 2 dowolne produkty nestle otrzymuje się gratis Misiowy jogurcik :-)-dokładnie 4 jogurciki ;-)

Dziewczyny dzięki za rady!!!!

Kate wg mnie to II lub IV rozwiązanie jest dobre.

u nas teraz II od dłuższego czasu, w sumie IV jest bardzo zbliżone

Rozumiem, ze w tym planie owocki idą do obiadu?

ten plan nie uwzględniał owocow jako oddzielnego posiłków, ew jak przekąske na spacerze

To też fajne! Tylko nie wiem czy nie lepiej kaszę z owocami zamienić, żeby na wieczór więcej dostała - może lepiej pośpi....

może rzeczywiście, tylko ona tak samo dobrze śpi po samym cycku, jak po wariancie kasza-kąpanie-cycek

Mi się chyba ten III podoba (po prostu zbliżony do mojego :cool2:), ale też myślę, że w zależności od dnia można stosować te schematy zamiennie.

dobry pomysł, tylko czy babcia się połapie???? ;-)

Chyba tak, bo u nas płynów wciąga ok 250ml w ciepłe dni.
No i widzę, zę go usypiasz cycem :-)

moja jakoś nie pije za dużo, muszę zacząć ją przyzwyczajać, bo jednak będa upały i trzeba wodę zabierać na spacer

według mnie tak będzie najlepiej :happy2: ale obawiam się że troszkę za długa jest przerwa między 14:30 a 18h :-( więc dałabym jeszcze troszkę kaszki

my nie jemy częściej niz co 3 h, lekarka nawet mowiła, że można zrobić tak 4 h przerwę - te godziny takie przybliżone, bo wiadomo, ze każdego dnia trochę inaczej wyjdzie

KATE nr IV tylko tak jak MALENA pisze ja bym kasze z oocami zmienila Najpier owoce a pozniej KASZA na koncu cyc :-)

może rację macie

Mi się najbardziej podoba to rozwiązanie. tylko że ja bym zamieniła obiad z owocami. Uważam że kaszka jest najbardziej sycąca i po niej lepiej podac cos mniej sycącego takiego jak owoce. Poza tym jest to mniej wiecej pora spacerów wiec taki deser mozna zabrać ze soba i podac dziecku na dworze a nie wracać i podgrzewać obiad. Nie wiem moze sie myle ale u nas jest idętycznie tylko że zamiast cyca jest modyfikowane mleko i jest ok.

też jakiś pomysł :-)

Kate28 ja też jestem za IV tylko podobnie jak dziewczyny zamieniłabym kaszkę z owocami i wtedy będzie to dokładnie taki schemat karmienia jak u mnie :-)

:-):-):-)

reklama
A właściwie to ile razy Teraz Wasze dzieci śpią w ciagu dnia...bo ja jakos do ładu dojśc nie mogę. Czasem 3 a czasem 4...a czasem 2.

Do góry