reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Kate - ja jestem za cyckiem na dobranoc, więc najbardziej mi się podoba:

III
8.00 - cycek
11.00 - zupka
14.30 - obiad
18.00 - kasza
20.00 - cycek

Rozumiem, ze w tym planie owocki idą do obiadu?

IV
8.00 - cycek
11.00 - kasza
14.30 - obiad
18.00 - owoce z dodatkiem ryżu lub biszkopta
20.00 - cycek

To też fajne! Tylko nie wiem czy nie lepiej kaszę z owocami zamienić, żeby na wieczór więcej dostała - może lepiej pośpi....

V
8.00 - cycek
11.00 - zupka
14.30 - obiad
20.00 - cycek

A tu kaszki nie ma - może być mało...

Ale w sumie wszystkie plany są fajne i pewnie można je stosować wymiennie :-D

reklama
Mi się chyba ten III podoba (po prostu zbliżony do mojego :cool2:), ale też myślę, że w zależności od dnia można stosować te schematy zamiennie.

U nas jest tak:
8:00 cyc
10:00 cyc (tak tylko trochę przed snem)
12:00 obiadek
14:00 cyc (przed snem)
16:00 owocki
19:00 kaszka + cyc przed snem
NOC w zależności od humorku czasem raz czasem 4 razy cyc

I wychodzi mi na to że chuyba za dużo jeść mu daję. :sorry2::confused:Dodam że nie pije wody ani herbatki więc czasem cyc jest chyba bardziej jako picie.

U nas jest tak:
8:00 cyc
10:00 cyc (tak tylko trochę przed snem)
12:00 obiadek
14:00 cyc (przed snem)
16:00 owocki
19:00 kaszka + cyc przed snem
NOC w zależności od humorku czasem raz czasem 4 razy cyc

I wychodzi mi na to że chuyba za dużo jeść mu daję. :sorry2::confused:Dodam że nie pije wody ani herbatki więc czasem cyc jest chyba bardziej jako picie.

Chyba tak, bo u nas płynów wciąga ok 250ml w ciepłe dni.
No i widzę, zę go usypiasz cycem :-)

8.00 cycek i jak dalej, żeby było dobrze?

IV
8.00 - cycek
11.00 - kasza
14.30 - obiad
20.00 - cycek
według mnie tak będzie najlepiej :happy2: ale obawiam się że troszkę za długa jest przerwa między 14:30 a 18h :-( więc dałabym jeszcze troszkę kaszki

IV
8.00 - cycek
11.00 - kasza
14.30 - obiad
20.00 - cycek
Mi się najbardziej podoba to rozwiązanie. tylko że ja bym zamieniła obiad z owocami. Uważam że kaszka jest najbardziej sycąca i po niej lepiej podac cos mniej sycącego takiego jak owoce. Poza tym jest to mniej wiecej pora spacerów wiec taki deser mozna zabrać ze soba i podac dziecku na dworze a nie wracać i podgrzewać obiad. Nie wiem moze sie myle ale u nas jest idętycznie tylko że zamiast cyca jest modyfikowane mleko i jest ok.

reklama
Kate28 ja też jestem za IV tylko podobnie jak dziewczyny zamieniłabym kaszkę z owocami i wtedy będzie to dokładnie taki schemat karmienia jak u mnie :-)

Do góry