reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

No to widzę, że przeważnie taki sam system spania paździoszki opanowały :-D Seba też zasypia między 9.00 a 10.00 cos około południa i późnym popołudniem 16.00-18.00

U mnie bardzo podobnie.
Ale czasem jedna drzemka wypadnie i wtedy jest męka.
Na spacerze właśnie nie śpi :-(
Nie umie za bardzo zasnąć w wózku:eek:

reklama
Hej.
Mama listopadowa pozdrawia :-)
W połownie lipca wracam do pracy dlatego trochę was podczytuję jak u was wygląda karmienie.

Może macie jakieś pomysły jak przywrócić cyca do łask?
moim zdaniem pomoże całkowite odstawnie butli a zamiast niej np. kubek niekapeku lub kapek

a u nas postep jedzeniowy.od paru dobrych dni, a moze juz i tydzien daje malemu kaszke mleczna, danonka wczoraj zjadl i UWAGA:-p schodza mu te plamy na nogach:-):-):-)nie wiem o co kaman ale mleko na niego jakos dobrze wplywa.wiec wracamy do zwyklego a Nutramigen do kosza.bo tak jak kiedys pisalam maly mial wysypke przy nanie ale nie taka jak przy nutramigenie wiec teraz sprobujemu np .Bebiko.moze to bylo np na wode albo cos innego.bo ja temu mojemu magikowi cos nie wierze...temu od alergii.przynajmniej tak do konca.

Hmmm moze on jest przemeczony dlatego tak płacze?????
Az sama jestem ciekawa co bedzie po tym mleku:tak::tak::tak:

U nas drzemki tez rózne zasypia jak chce:-p:rofl2:
tez mi sie tak wydaje ale za nic w swiecie on zasnac nie chce.tylko go poloze w lozeczku dam smoka i sie odwroce to jest taki wrzask ze sie gobac zaczynam.ale teraz spal 2 godziny prawie:-):-):-):-)moze mi sie dziecko naprawi:rofl2:

Ostatnia edycja:
U mnie bardzo podobnie.
Ale czasem jedna drzemka wypadnie i wtedy jest męka.
Na spacerze właśnie nie śpi :-(
Nie umie za bardzo zasnąć w wózku:eek:
No dokładnie - jak jedna wypadnie to później jakoś tak dziwnie

a u nas postep jedzeniowy.od paru dobrych dni, a moze juz i tydzien daje malemu kaszke mleczna, danonka wczoraj zjadl i UWAGA:-p schodza mu te plamy na nogach:-):-):-)nie wiem o co kaman ale mleko na niego jakos dobrze wplywa.wiec wracamy do zwyklego a Nutramigen do kosza.bo tak jak kiedys pisalam maly mial wysypke przy nanie ale nie taka jak przy nutramigenie wiec teraz sprobujemu np .Bebiko.moze to bylo np na wode albo cos innego.bo ja temu mojemu magikowi cos nie wierze...temu od alergii.przynajmniej tak do konca.
Asiu super, że plamki schodzą :tak: teraz to już lepiej będzie.

tez mi sie tak wydaje ale za nic w swiecie on zasnac nie chce.tylko go poloze w lozeczku dam smoka i sie odwroce to jest taki wrzask ze sie gobac zaczynam.ale teraz spal 2 godziny prawie:-):-):-):-)moze mi sie dziecko naprawi:rofl2:
Asiu postaraj się przytulić go i ukołysać, wsadzić smoczka - może trochę powrzeszczy i się uspokoi.

Asiu mój jak jest przemeczony to kłade sie z nim on sie we mnie wtula i zasypia dopiero:tak::tak::tak:

a moj sie ode mnie odpycha nogami irekami i krzyczy....raz mu sie udalo zasnac u mnie na brzuchu.na rekach mowy nie ma albo sam, albo na butelce.ale ostatnio nawet butelka cos nie skutkuje.wiec sam sie meczy.a on ma tak ze jak mnie widzi to nie zasnie bo zaczyna mnie zaczepiac.musze szybko z pokoju wychodzic i wtedy tak.tylko ostatnio skubaniec patrzy kiedy wychodze i sie drze:rofl2:ale juz spi na szczescie;-)

u nas w dzien są jakies 3 drzemki, miedzy 10-11.00, potem koło 13.00 i po południu (ale ta jest nie zawsze) a śpi różnie czasem pól godziny a od święta 2 godziny potrafi :-)
Asiu czekam na wieści jakie reakcje po mleczku :-)
U nas danonki też podchodzą Małemu. Je je od jakiś 2 tygodni i jest ok.

reklama
Przymierzam się do tych danonków i przymierzam.
Właściwie to dawałam już małemu owoce z jogurtem w słoiczku no i zjadał ładnie a szczególnie jogurt z jagodami.
Więc moge spróbować z takim daniem.

Do góry