reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
ASIU jejku jak Oliwka chwile marudzi lub ma gorszy czyli placzliwy dzien to JA PO CHWILI JUZ ODPADAM :-(

Dziewczyny nie znam sie zabardzo na karmieniu piersia ale moze dzieci decyduja kiedy chca cyca kiedy nie.I jak dlugo chca byc cycowe :-)
Nie martwcie sie Ja wiem ze poczatki nie karmienia lub mniej karmienia niz dotyczczas sa ciezkie ale dacie rade :-)

Malenko u nas podobnie - mały cyckuję rano i ewentualnie jak wrócę z pracy oraz jak chce wieczorkiem po kąpieli.
Wtedy przeważnie jest butla i jeśli ma ochotę to pocycka.
Czuję, że i u mnie laktacja zanika - niestety nie najadał się tylko cyckowym :-(
u nas podobna sytuacja :-( ale może to i dobrze bo nie będzie problemów z odstawieniem.:-)Ważne że to nasze maluszki podjęły taką decyzję a nie my ;-)

A teraz ładnie zjadła.
Ale była głodna mocno.
Zobaczymy. Ja nie lubię karmić, więc jak Ona zadecyduje, to przyjmę to z pokorą ;-)

MALENKO jak mi zaczął zanikać pokarm to zaczęłam pić herbatkę ale z zielarni a nie np hipp . Ja jeżdżę przez całe miasto do zielarni i zamawiam tam mieszankę laktacyją:
- rutwica
- kozieratka
-czarnuszka
to są zioła które poprawiają laktacje (jeśli będziesz zainteresowana to opiszę Tobie jak się to parzy itd )
dodatkowo możesz kupić sobie granulki homeopatyczne - ricinnus communis 5CH
POWODZENIA:tak:

Ja planowałam karmić do roku albo ciut dłużej - lubię to i wtedy czuję się taka zrelaksowana.
Szkoda by było przestać ... i tak wiem, że kiedyś będę musiała.
Ale puki co na razie chciałabym.
Chyba właśnie przejdę się do zielarskiego sklepu i zakupie mieszankę jaką Wiolu podałaś.
Dzięki wielkie.

MALENKO jak mi zaczął zanikać pokarm to zaczęłam pić herbatkę ale z zielarni a nie np hipp . Ja jeżdżę przez całe miasto do zielarni i zamawiam tam mieszankę laktacyją:
- rutwica
- kozieratka
-czarnuszka
to są zioła które poprawiają laktacje (jeśli będziesz zainteresowana to opiszę Tobie jak się to parzy itd )
dodatkowo możesz kupić sobie granulki homeopatyczne - ricinnus communis 5CH
POWODZENIA:tak:

Wiolu - jak ona ładnie zjada to się szybko u mnie rozkręca.
A jak tak mardzi - to w jeden dzień potrafi zanikać...
Dodatkowo odciągam jedną porcję dziennie, żebym miała na wyjścia.
To utrzymuje też zapas na te gorsze dni/
Ale widzę, że pokarmu mniej - na razie starcza.
Wczoraj było lepiej, więc na razie nic nie robię.
U mnie Fito-Mix Herbapolu działa jak trzeba.

Dziewczyny, u mnie nieubłagalnie zbliża się czas powrotu do pracy i wyjścia na 10h z domu (8.00-18.00). Doradźcie jeszcze raz jak wg was powinnam rozłożyć posiłki, żeby podcza mojej nieobecności Marika jadała co 3-4h.(ona raczej po 3h juz się domaga jedzenia)

8.00 cycek i jak dalej, żeby było dobrze?

Bo się waham, czy jako oddzielne posiłki i zupka i obiadek, czy np. obiadek i owoce z ryżem lub biszkoptem

i czy jak wrócę o 18.00 to dać cycka, czy lepiej kaszę a cycek na noc????

jakoś nie mogę sobie dobrze ułożyć :( pomożecie???? :-):-):-)

I
8.00 - cycek
11.00 - kasza
14.30 - obiad lub zupka
18.00 - cycek
20.00 - kasza

czy odwrotnie 2 ostatnie
II
8.00 - cycek
11.00 - kasza
14.30 - obiad lub zupka
18.00 - kasza