moli81
Mamuśka Mikuśka
mam pytanie czy wy też macie problemy ze zmianą pieluch u dzieci? u mnie ostatnio to są takie akrobacje, wierci się na wszystkie strony że założenie i zapięcie to nielada wyczyn, czasami udaje mi się ją czymś zainteresować ale to tylko na chwilę a nóżkami rozkopuje się wszędzie.
i jeszcze jedno myjecie ząbki maluchom? tak się zastanawiam nad zakupem specjalnej pasty i szczoteczki dla niemowląt. skoro już może się pochwalić 2 zębolami to chyba czas najwyższy zadbać o nie i przyzwyczajać do mycia. wstyd przyznać ale dopiero dziś o tym pomyślałam
a i to jakie problemy...wczoraj wieczorem Miki zwalił takiego placka,że uwalił siebie,mnie i m przyszedł z pomoca i łapał go na łóżku,bo szalał z gołym zadem i wszędzie kawałki kupala porozwalał...ja już nie mam siły...zresztą wkleję filmik,co on wyprawia przed kąpielą
a co do mycia ząbków,to na tym etapie myje się tylko wodą i najlepiej silikonową szczoteczką,choć zastanawiam się nad kupnem już normalnej szczoteczki dla niemowląt,bo Miki lubi sam sobie szorować ostatnio i jak narazie to lubi a i zawsze gryzie mnie w palec:-)a zaczęłam po urodzeniu przemywac mu dziąsełka gazikiem z wodą,więc myślę że jest przyzwyczajony do higieny buziolki:-)