reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

mam pytanie czy wy też macie problemy ze zmianą pieluch u dzieci? u mnie ostatnio to są takie akrobacje, wierci się na wszystkie strony że założenie i zapięcie to nielada wyczyn, czasami udaje mi się ją czymś zainteresować ale to tylko na chwilę a nóżkami rozkopuje się wszędzie.
i jeszcze jedno myjecie ząbki maluchom? tak się zastanawiam nad zakupem specjalnej pasty i szczoteczki dla niemowląt. skoro już może się pochwalić 2 zębolami to chyba czas najwyższy zadbać o nie i przyzwyczajać do mycia. wstyd przyznać ale dopiero dziś o tym pomyślałam:zawstydzona/y:

a i to jakie problemy...wczoraj wieczorem Miki zwalił takiego placka,że uwalił siebie,mnie i m przyszedł z pomoca i łapał go na łóżku,bo szalał z gołym zadem i wszędzie kawałki kupala porozwalał...ja już nie mam siły...zresztą wkleję filmik,co on wyprawia przed kąpielą
a co do mycia ząbków,to na tym etapie myje się tylko wodą i najlepiej silikonową szczoteczką,choć zastanawiam się nad kupnem już normalnej szczoteczki dla niemowląt,bo Miki lubi sam sobie szorować ostatnio i jak narazie to lubi a i zawsze gryzie mnie w palec:-)a zaczęłam po urodzeniu przemywac mu dziąsełka gazikiem z wodą,więc myślę że jest przyzwyczajony do higieny buziolki:-)

reklama
U nas tez akrobacje, aż zastanawiam się nad zwinięciem przewijaka, bo on już taki długi, ze wystaje i kiedyś uderzę mu głową o ścianę :baffled:

A nenedent, to pasta dla dzieci od 6 miesiąca i ona chyba właśnie bez fluoru jest. W takich malutkich tubkach.

dzięki dziewczyny
ja też od urodzenia przemywałam buziola wodą a teraz zaczynamy dbać o ząbki, w poniedziałek wybierzemy się na zakupy i kupimy odpowiedni sprzęt:-) nenedent + szczoteczka silikonowa właśnie:tak: ciekawe co mała na to?

moja kruszynka nie lubi tej gumowej nakładki na palec!!:no::no::no: woli zwykłą szczoteczkę dla niemowlaczków z dziurką ;-) sama sobie nią myje- dziąsełka:-)

Nareszcie się nam kupy ustabilizowały - dziś było 5:szok: z czego trzy w przeciągu 15 minut na przewijaku. Ostatnia prosto w moją łapę - dobrze, że uzbrojoną w chusteczkę:eek:
Nie sądziłam, że widok tylu kup mnie ucieszy i jeszcze dziewuchę ucałuję w radości.
Macierzyństwo....

Ja wam cos napisze TYLKO PROSZĘ NIE SKACZCIE NA MNIE!!!!!!

Moja sis swoje bliźniaki wychowuje według schematów i książek (a ma starsze dzieci jedno ma 22l a drugie 14l) Długo były na samym mleku bo twierdziła że jeszcze czas na inne jedzenie. potem maluch zjadały jakies tam obiadki i owoce ale mleko było podstawą. Teraz jak była z nimi w ten weekend to aż sie przeraziłam. Bo one nic niechciały jesc tylko mleko z butli raz zjadły rosołek a mają ponad 2 lata:szok::szok::szok: Ja nie mam nic przeciwko mleku ale kurde dla mnie to jakoś nie tak:no::no::no: Dlatego ja jestem za tym aby jak najbardziej urozmaicać diety maluchów i nie poddawać sie!!!

A łobuzy są takie ze nawet 1 min nie usiadą wchodza wszedzie!! do lodówki szafek na stół, parapet. Byle jak najwyżej i tam gdzie nie mozna!!! Jak nakreceni lub w transie po jakims narkotyku. Wogle nie reagowali jak im sie cos zabraniało szli dalej i tam broili. MASAKRA
CZARNA dokladnie MASAKRA
CZARNA tragedia, ja to nie jestem zwolenniczką karmienia dzieci butelką, jeśli nie trzeba. Przy karmieniu sztucznym jakoś to mleko przemycić trzeba, ale ja bym się starała jak najszybciej żeby łyżeczką kaszki jeść. Przy piersi to wogóle nie wprowadzam Marice butli, a już jak widzę takie 2-3 letnie dzieci na butli to mnie osłabia, ale oczywiście to kwestai wyboru i wygody rodziców.
KATE Oliwka jest na sztucznym A kaszki z lyzeczki nie chce i niestety tez jest najlepsze mleko I co zrobic Daje jej to mleko :tak:
Sis mówiła ze niby jedza ale przez 2 dni nie zauważyłam tego:-p
A moze pogadaj z nia sam na sam i powiec co i tym wszystkim sadzisz ?
haha dobre nawet nie przypuszczałam ze tak to zrozumiecie:-D:-D Te 22l to jej najstarszy syn, 14l córa a blizniaki maja 2 lata skończone;-)
A jak Ona wychowywala te starsze dzieci ? TEZ GLOWNIE NA SAMYM MLEKU jej zachowanie wskazuje na to jakby te blizniaki byly jej pierwszymi dziecmi BEZ URAZY ;-)
Dzis będziesz mogła mi osobiscie dac wykład o żywnieniu dzieci...wezme jakis notatnik i zapisze wszystko;-)
NOTU i nam pozniej tutaj wykladaj :tak:
mam pytanie czy wy też macie problemy ze zmianą pieluch u dzieci? u mnie ostatnio to są takie akrobacje, wierci się na wszystkie strony że założenie i zapięcie to nielada wyczyn, czasami udaje mi się ją czymś zainteresować ale to tylko na chwilę a nóżkami rozkopuje się wszędzie.
i jeszcze jedno myjecie ząbki maluchom? tak się zastanawiam nad zakupem specjalnej pasty i szczoteczki dla niemowląt. skoro już może się pochwalić 2 zębolami to chyba czas najwyższy zadbać o nie i przyzwyczajać do mycia. wstyd przyznać ale dopiero dziś o tym pomyślałam:zawstydzona/y:
U nasa to samo jest podczas przebierania Daje jej cos w lapke i jest troche lepiej :tak:A za zabki ti tez sie wlansie dopiero wzielam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
dzięki dziewczyny
ja też od urodzenia przemywałam buziola wodą a teraz zaczynamy dbać o ząbki, w poniedziałek wybierzemy się na zakupy i kupimy odpowiedni sprzęt:-) nenedent + szczoteczka silikonowa właśnie:tak: ciekawe co mała na to?
Wlasnie ciekawe czy gdzies kupie ta paste ze szczoteczka Oprocz allegro A GDZIE TY ZAMIEZASZ TO KUPIC ?
Nareszcie się nam kupy ustabilizowały - dziś było 5:szok: z czego trzy w przeciągu 15 minut na przewijaku. Ostatnia prosto w moją łapę - dobrze, że uzbrojoną w chusteczkę:eek:
Nie sądziłam, że widok tylu kup mnie ucieszy i jeszcze dziewuchę ucałuję w radości.
Macierzyństwo....
FAJNA JESTES HAHAHA :-DGRATULACJE KUPKOWE

Wlasnie dziewczyny co z tymi szczoteczkami Ja mam taki zestaw
CANPOL 3 SZCZOTECZKI DO ZĘBÓW najtaniej 2/421 (623084981) - Aukcje internetowe Allegro

Ta pierwsza To Oliwka gryzie sobie sama ale nie zabkow nie umyje A TA DRUGA TO OD 11 MIESIACA
czy moge nia juz jej przemywac te zabki i dziaselka deilkatnie???????? czy kupic jakas inna ?????????
JAKA ?????????????

Oj tak wiercioch straszny z Sebcia.
Muszę uważać aby nie fiknął z przewijaka.

Ja gazikiem z przegotowaną wodą pędzluję buzię.

Jak pokażą się zębole to szczoteczką delikatnie będę myć a pasta do zębów dla takich małych dzieci to jeszcze chyba nie jest wskazana.

u nas spokojne przewijanie - tylko po brzuchu mnie kopie :tak:
Ja silikonową szczoteczką na palec masuję dziąśełka jak mi się przypomni.
Iza lubi - jak wyjdą zębole to pomyślimy, chociaż nie sądzę, że pasta jest konieczna dla takich maluszków - po co ma łykać chemię?

Oj tak, tak. Przewijając trzeba śpiewać, machać grzywą i inne harce wyprawiać, byle zapiąć rzepa.

My myjemy samą wodą - a szczoteczkę mam taką na palec nakładaną. Tylko nie mogę się domyć języka - taki brzydki nalot się zrobił. Lekarz i położna stwierdzili, że to nie pleśniawki, więc nie wiem co z tym robić:baffled:

moę to nalot od mleka - moja tez ma czasem biały język
Chyba nie ma się co martwić!

reklama
Malena też tak mi się wydawało. Zaczyna to teraz pomału schodzić.
Dorota ta nasza szczoteczka na palec też ma takie niby-włoski z drugiej strony i używamy. Protestów nie ma.

Do góry