reklama
kupiłam Alicji ostatnio misiowy jogurcik nestle DROGI 10 zł za 4 kubeczki ale cóż.... tatuś płaciłBo to chyba nie jest ze "zwykłego" mleka
jednak jak czytam skład to tam jest napisane pełne mleko... nie wiem może one jest jakoś obrobione i przebadane na niemowlakach.... coś w tym musi być
a co do danonków to wiem że one są lepsze od innych zwykłych jogurtów - mojej przyjacółki córeczka miała podejrzenie o skazę białkową i jakimś cudem tylko danonki tolerowała. podejrzenie się nie sprawdziło ale nadal najlepiej reaguje właśnie na danonki
a co do naszego karmienia to wygląda ono tak:
7-8 cyc
9 cyc ale głównie do possania przy zasypianiu
11 po drzemce owoce + zwykła kaszka manna + cyc
14-15 obiadek + kaszka manna+ cyc
17-18 cyc
20 cyc
za nic nie mogę zejść z żadnego karmienia i chyba wiem dlaczego - Alicja za nic nie chce pic nic oprócz mleka . Żadnego soczku , herbatki wody ... nic ani z butelki ani z niekapka... Wypije jedynie z łyżeczki ale czasem jest to dość trudne przy jej szybkim machaniu łapkami
MAMY KTÓRE KARMIĄ PIERSIĄ czy wasze dzieci piją coś poza mleczkiem??
ja też chętnie bym troszkę zwiększyła odstępy między posiłkami ale cóż jak moje dziecię takie cycowe,
moja wypija codziennie ok 50 ml soczku lub wody, herbatek jeszcze jej nie dawałam, sukces bo w naszym przypadku długo trwało nim mała załapała o co chodzi z butelką, to samo ze smoczkiem może dla niej nie istnieć, ja na początku podawałam jej soczki właśnie łyżeczką, ciężko szło ale jak już polubiła jeden smak to przyszedł czas na próby z butelką i jakoś się nauczyła na szczęście
moja wypija codziennie ok 50 ml soczku lub wody, herbatek jeszcze jej nie dawałam, sukces bo w naszym przypadku długo trwało nim mała załapała o co chodzi z butelką, to samo ze smoczkiem może dla niej nie istnieć, ja na początku podawałam jej soczki właśnie łyżeczką, ciężko szło ale jak już polubiła jeden smak to przyszedł czas na próby z butelką i jakoś się nauczyła na szczęście
Mama Maksa
październikowa mama
Kochana jeśli kupiłas tą kaszkę manne z Bobovity po 6 miesiącu. To niestety cie musze rozczarować bo jest bardzo słodka. Ale mój Maksio ja uwielbia poprostuDostałam jeszcze mannę z mlekiem bez owoców.
Tylko czy to jest słodkie?
Trzeba spróbować!
Ja tez myśle że to jest na zwykłym mleku no bo niby jak inaczejA mozna zrobic jogurt z niemleka?? Jakos nie umiem sobie tego wyobrazićMi się wydaje ze to jest naciaganie
Patrzyłam właśnie na deserek z Bobovity: Aromatyczne owoce z jogurtem i w składzie jest : jogurt z mleka 45%, mleko pełne 10,8% itd.
malena81
mamusia październikowa 08
Kochana jeśli kupiłas tą kaszkę manne z Bobovity po 6 miesiącu. To niestety cie musze rozczarować bo jest bardzo słodka. Ale mój Maksio ja uwielbia poprostu
Ja tez myśle że to jest na zwykłym mleku no bo niby jak inaczej
Patrzyłam właśnie na deserek z Bobovity: Aromatyczne owoce z jogurtem i w składzie jest : jogurt z mleka 45%, mleko pełne 10,8% itd.
Ja po wczorajszym deserku z jogurtem nie narzekam.
Dałam na wszelki wypadek na noc Espumisan, ale obeszło by się bez.
Może ten jogurt też jest w jakiś sposób MODYFIKOWANY?
Tak Mama Maksa! To ta kaszka!
Co oni mają z tym słodkim?
Przecież zawsze mogłabym posłodzić, dosłodzić, czy coś...
No trudno!
Iza też uwielbia słodkie jak każdy maluch, ale nie chcę jej nadmiernie przyzwyczaić...
Kasia używa Bebiko...
A co jeszcze mi polecacie? - potrzebuję mleka takiego "od czasu do czasu".
Myślałam o Bebilonie - któraś używa?
A Nan?
I jak to cenowo się kształtuje?
Jak z terminami ważności? Czy któreś można dłużej po otwarciu trzymać?
(pisałyście już pewnie, ale ponieważ się nie interesowałam, to nie pamiętam?)
malena81
mamusia październikowa 08
U mnie klopot bo mały nic nie chhce pić, ani z łyzeczki, ani z różnych butelek, tylko cyca pije i troche bałam się w te upaly bo my jak mamy cyca o 11 to potem jest io 18, a w międzyczasie obiadek i deserek
Dziwne... Ale może mu to wsytarcza?
podobno wskaźnikiem nawodnienia jest ciemiączko.
Jak się nie zapada to powinno być ok....
Iza bardzo dużo pije - niezaleznie od pogody.
Po prostu lubi i wodę i herbatki, a za soczkami wprost przepada!
Ale tylko z butelki.... niekapka jakoś nie kumamy
JESZCZE :-)
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
A u nas zmieniło się trochę z karmieniem
7 mleko 180 ml
10 mleko 180 ml
13-14 obiad 1,5 słoiczka małego lub 1 większy lub 1 mały słoiczek i misiowy ogródek
16-17 kaszka z owocami (150 ml wody jak sama, a jak z deserem, to ze 100ml)
19-20 mleko smaczny sen 210 ml
w nocy to już teraz róznie, ale razej się budzi i wypija około 180 ml smaczny sen
Kasiu interesuje mnie jak Dajesz Bartkowi do obiadku ten misiowy ogrodek?NA GESTO CZY DO MLEKA W BUTELCE ?
Ja tez go mam ale nie wiem czy traktowac go jako np kaszka gesta czy jako dodatek ?
Mama Maksa
październikowa mama
My mleko jemy NAN i mały go lubi ale innego nigdy nie jad ł więc nie moge porównać. Jeśłi chodzi o przydatność po otwarciu to 3 tygodnie. A kosztuje ok 12 zł
A i te jogurty z mlekiem my jemy od 6 miesiąca i jest wszystko ok
A i te jogurty z mlekiem my jemy od 6 miesiąca i jest wszystko ok
reklama
Malena jak od czasu do czasu, to pewnie bebilon będzie najlepsze, ale wtedy w małej puszce. O Nan kiedyś pisałyśmy, że brzydko pachnie, ale Martyna jadła przez jakiś czasi nie narzekała. Dla Bartka też mam jeden karton.
Termin wąznosci to chyba we wszystkich miesiąc po otwraciu.
Dorota ja robię misiowy ogródek na gęsto. Robię mleko z 90 ml wody i dosypuję "ogródek" daję łyżeczką. Tylko trzeba uważać, bo szybko gęstnieje. Ja mieszam i chwilkę czekam. Możesz też zrobić ze 150 ml mleka i dać tylko to jak kaszkę.
A ten jogurt gerbera musi być w jakiś sposób modyfikowany, bo on normalnie na półkach stoi, nie w lodówce.
Termin wąznosci to chyba we wszystkich miesiąc po otwraciu.
Dorota ja robię misiowy ogródek na gęsto. Robię mleko z 90 ml wody i dosypuję "ogródek" daję łyżeczką. Tylko trzeba uważać, bo szybko gęstnieje. Ja mieszam i chwilkę czekam. Możesz też zrobić ze 150 ml mleka i dać tylko to jak kaszkę.
A ten jogurt gerbera musi być w jakiś sposób modyfikowany, bo on normalnie na półkach stoi, nie w lodówce.