reklama
A są jakieś sposoby na kaszkę nie na słodko?
Jakoś nie podoba mi się podawanie dzieciom przed snem słodkości...
Malena81 ja kupiłam ostatnio Alicji kaszkę Nestle owsiano pszenną ze śliwką ma i gluten i może pomoże w kupkach a szukałam właśnie takiej bez mleka . Na opakowaniu są jeszcze narysowane :- kaszka ryżowa z marchewką i kaszka 5 zbóż z lipą
tylko nie wiem jak zrobić ją z moim mlekiem które mam zamrożone, do jakiej temperatury mam je podgrzać??
malena81
mamusia październikowa 08
MALENA to zrób jak ja - kaszka ok. 18, kąpanie po 19 i cyc koło 20. U nas się sprawdza. A kaszek bezmlecznych jest dużo i są też bezsmakowe, na początek możesz taką spróbować np. samą ryżową lub sama kukurydzianą lub tylko z jabłkiem. Może jak Iza nie m żadnych alergii to dawaj jej mleczną chyba że chce Ci się odciągać.
Podba mi się taki rozkład.
Ja właśnie chciałabym mleczną, ale żeby niekoniecznie była na słodko..
Bobovita ma chyba kaszkę tylko mleczno-ryżową. Możesz też spróbować misiowy ogródek. To jest puree ryżowe z dynią, marchewka z groszkiem, brokuły, ziemniaki ze szpinakiem. Tylko do tego mleko trzeba dodać. Ma konsystencję kaszki. Ja robię Bartkowi do obiadu jak je mały słoik.
No i kupiłam ten ogródek.
Tylko teraz jakie mleko kupić?
Co Ty Bartkowi dajesz?
Ano daje czasem mieszam mu danonka z owocami. Czasem kaszka z owocami. Jadł biszkopciki na mleku i takie tam . Chrupki tez wcina gorzej z chlebkiem czy bułka bo skubany gryzie a potem sie dławi
Czym się różnią Danonki od zwykłych jogurtów?
Dziś dałam jejj Gerbera deserek z jogurtem.
Coś się napina, ale nie wiem czy przez to.
Malena81 ja kupiłam ostatnio Alicji kaszkę Nestle owsiano pszenną ze śliwką ma i gluten i może pomoże w kupkach a szukałam właśnie takiej bez mleka . Na opakowaniu są jeszcze narysowane :- kaszka ryżowa z marchewką i kaszka 5 zbóż z lipą
tylko nie wiem jak zrobić ją z moim mlekiem które mam zamrożone, do jakiej temperatury mam je podgrzać??
Fajna taka kaszka. Nie widziałam.
Ale też nie patrzyłam.
Dostałam jeszcze mannę z mlekiem bez owoców.
Tylko czy to jest słodkie?
Trzeba spróbować!
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
MALENA widze szalejesz :-)
A ja nie widziałam takich kaszek...jak zobacze napewno kupie.
Byłam na stronie Danonka i producent podaje ze są one niby dla dzieci powyżej 3 lat...pewnie jakies droższe badania musiałby opłacić zeby były dla młodszych dzieci.
Własciwie Danonek nie różni się dla mnie niczym od innych jogurtów - moze tylko ma mniejsze pojemnosci. Pozatym fakt, ze słodkie są dość mocno. ostatnio Hanka grymasiła przy nim...moze spróbuje z naturalnym i jej ulubionymi owockami??
Byłam na stronie Danonka i producent podaje ze są one niby dla dzieci powyżej 3 lat...pewnie jakies droższe badania musiałby opłacić zeby były dla młodszych dzieci.
Własciwie Danonek nie różni się dla mnie niczym od innych jogurtów - moze tylko ma mniejsze pojemnosci. Pozatym fakt, ze słodkie są dość mocno. ostatnio Hanka grymasiła przy nim...moze spróbuje z naturalnym i jej ulubionymi owockami??
Malena Bartek jest na bebiko. Kaszki samej na gęsto zjada ze 150 ml wody. A misiowy ogródek robię z 90 ml mleka jak zjada do tego mały słoiczek.
Z danonkami trzeba uważać, bo można witaminę D przedawkować . Są jogurty dla dzieci gerbera, ale dużo droższe.
Wiem, że zrobicie po swojemu ale taki nabiał, to mówią, że po 10 miesiącu chyba
Z danonkami trzeba uważać, bo można witaminę D przedawkować . Są jogurty dla dzieci gerbera, ale dużo droższe.
Wiem, że zrobicie po swojemu ale taki nabiał, to mówią, że po 10 miesiącu chyba
reklama
podgrzej tak jak podgrzewasz herbatki czyli jak dasz na rękę to masz nie czuć że jest zimne ani ciepłe. Podgrzewaj w miseczce z gorącą wodą ;-)Malena81 ja kupiłam ostatnio Alicji kaszkę Nestle owsiano pszenną ze śliwką ma i gluten i może pomoże w kupkach a szukałam właśnie takiej bez mleka . Na opakowaniu są jeszcze narysowane :- kaszka ryżowa z marchewką i kaszka 5 zbóż z lipą