reklama
malena81
mamusia październikowa 08
:-) jak chcesz to możemy Ci oddać troszkę tłuszczyku moja Melusia już prawie 9 kg waży :-) niedługo mi kręgosłup odpadnie
Hihi! Ale ona dopiero podwoi wagę.
Moja jak dobrnie do 9 to potroi
Evelajna
Październikowa mama
To może moja ma kłopoty z kupką, bo właśnie mało pije? Dostała jakichś zatwardzeń i dziś już trzeci dzień bez kupy:-( Mam czopki, ale póki nie ma awantury wolę ją jakoś naturalnie podpędzić.
kurcze trzeci dzień to już troszkę długo:-( ja bym już dała połowę czopka niech się niunia nie męczy. Wiesz.... może być problem bo jak ja dałam Amelci czopek to dopiero ją troszkę ruszyło i wyszły jej twarde grube bobki!!!Więc sama strasznie by się umęczyła!! Musisz zacząć jej dawać dużo pić np. soczek jabłkowy z wodą albo daj jej jabłuszko skrobane-w 100% przyniesie jej ulgę i kupki od razu się "ruszą" Amelka tylko 2 razy dostała czopek i potem wszystko wróciło do normy- 2 czopki to nic takiego.Gdybyś codziennie dawała to wtedy organizm mógłby się przyzwyczaić ale jak dasz pół raz na jakiś czas to nic się nie stanie a szkoda męczyć maluszka(z pewnością jest już marudna) No i mogę się założyć że zaczełaś dawać kaszkę???!! ;-) większość dzieci które były cały czas na cycuszku ma problem z przestawieniem się na kaszki
Evelajna
Październikowa mama
kurcze trzeci dzień to już troszkę długo:-( ja bym już dała połowę czopka niech się niunia nie męczy. Wiesz.... może być problem bo jak ja dałam Amelci czopek to dopiero ją troszkę ruszyło i wyszły jej twarde grube bobki!!!Więc sama strasznie by się umęczyła!! Musisz zacząć jej dawać dużo pić np. soczek jabłkowy z wodą albo daj jej jabłuszko skrobane-w 100% przyniesie jej ulgę i kupki od razu się "ruszą" Amelka tylko 2 razy dostała czopek i potem wszystko wróciło do normy- 2 czopki to nic takiego.Gdybyś codziennie dawała to wtedy organizm mógłby się przyzwyczaić ale jak dasz pół raz na jakiś czas to nic się nie stanie a szkoda męczyć maluszka(z pewnością jest już marudna) No i mogę się założyć że zaczełaś dawać kaszkę???!! ;-) większość dzieci które były cały czas na cycuszku ma problem z przestawieniem się na kaszki
Dałam jej tego czopka - szkoda mi się jej zrobiło. Oczka się zeszkliły ("coś ty mi, kobieto tam wsadziła???") i kupka poszła. Gęsta i śmierdząca, że niech to... Dobrze, że nic wcześniej nie jadłam
Daję jej pić herbatkę jabłkową i soczki też dawałam, ale ona jakoś nie chce ich wciągać. Raz na jakiś czas załapie i 20 ml pójdzie. A tak to głównie zabawa z butelką lub kubkiem. I jabłuszko też nie pomogło. A wsuwała jak małpa kit!
A kaszkę to i owszem, daję. Ale przygotowywuję dość gęstą i je z łyżeczki. Jak normalne danie. Potem dostaje cyca więc większych grymasów nie ma. Tylko smak bananowy coś widzę nie podchodzi. Zmienimy i zobaczymy
super Evelajna że nie czekałaś dłużej bo jak widzisz czekanie nic by nie dało a było by jeszcze gorzej nie martw się już niedługo organizm się przyzwyczai do normalnego jedzonka i będzie ok- tak jak u mojej Melusi :-) ale nie odpuszczaj z napojami!! staraj się dawać jak najczęściej.Moja też często nie chce ale nieraz jak ją coś weźmie to i 100 wypije
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
EVELAJNA fajnie ze Tuska zrobila kupke Napewno jej ulzylo :-)
malaulka
Podwójna mamusia
Moja jak nie chce pić z kubeczka to jej łyżeczką daję i chlipka wtedy chętnieA tak to głównie zabawa z butelką lub kubkiem. I jabłuszko też nie pomogło.
A co do jabłuszka to u niektórych może ono powodować zaparcia!!!, może więc do picia tylko woda wystarczy, lub coś innego niż soczek jabłkowy?
magdziunia
Październikowa Mama'08
Sebcio też na 9 miesięcy pewnie potroi swoją wagę - jak na razie jest podwojona :-)Hihi! Ale ona dopiero podwoi wagę.
Moja jak dobrnie do 9 to potroi
Wiolas dawaj, dawaj ghighi.
reklama