reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Malena to cie nie pociesze teraz ale kilka dni temu gadałam z kumpela jej córa ma 11 miesiecy i ona mówi ze nie wie co z nia sie stało ale do 4 miesiaca nie jadła w nocy a teraz wiecznie domaga sie cyca i je 5 razy w nocy:szok::szok::szok::szok:
Trochę podobnie jak u nas, bo do 3 mies Bartek budził się tylko raz o 4 w nocy a później budził się co 2 godz w nocy i trwało to ok 2 tyg i w końcu się unormowało i teraz budzi się 2 razy o: 2 i o 5:happy:

reklama
MALENA zaczniesz sie przejmowac jak Izunia zacznie jesc kilka razy w nocy i to serio w nocy :-)
MARMA my mamy mniej wiecej tak :
5/6 mleko
9/10 owoc +herbatka lub soczek
13 obiadek + hernatka lub soczek
16/17 mleko z kleikiem
(jak obiadek przypadnie tak na 12 to kolo 15 jest jeszcze samo mleczko a nastepne mleko z kleikiem troche po 17 )
okolo 20 mleko z kacha

Czasem wychodza 5 posilkow a czasem 6

Oli wczoraj jadla kache po 20 Pozniej dopiero obudzila sie o 3,30 i wypila 120 ml HERBATKI a o 6 mleczko 130
Jejku za ta HERBATKE JESTEM Z NIEJ TAKA DUMNA :-) OBY TAK DALEJ :-)

Czasem wychodza 5 posilkow a czasem 6

Oli wczoraj jadla kache po 20 Pozniej dopiero obudzila sie o 3,30 i wypila 120 ml HERBATKI a o 6 mleczko 130
Jejku za ta HERBATKE JESTEM Z NIEJ TAKA DUMNA :-) OBY TAK DALEJ :-)

ładnie spała, ale nie powinnaś jej dawać w nocy wodę zamiast herbatki???? zwłaszcza jak już 2 ząbki są... nie chcę sie mądrzyć, ale mówią o tej próchnicy butelkowej... pomyśl sobie

KATE wiem wiem o tej wodzie ale Ostatnio juz od kilku dni walcze z Oli aby nie pila mleczka w srodku nocy jak sie obudzi Bo ona tylko mleczko i mleczko A woda i herbatka byly BEEEEEE od 2 dni jest herbatka i choc dobrze ze nie mleko Ale wode dzis jej podam Zobaczymy czy bedzie chciala
Kate nie madrzysz sie tylko ja juz od jakiegos czasu walcze z nia w nocy i lepsza herbatka od mleka w srodku nocy ale mam nadzieje e jak zakumala herbatke to ze zakuma wode A jak nie to coraz slabsza herbate bede jej robila

KATE wiem wiem o tej wodzie ale Ostatnio juz od kilku dni walcze z Oli aby nie pila mleczka w srodku nocy jak sie obudzi Bo ona tylko mleczko i mleczko A woda i herbatka byly BEEEEEE od 2 dni jest herbatka i choc dobrze ze nie mleko Ale wode dzis jej podam Zobaczymy czy bedzie chciala
Kate nie madrzysz sie tylko ja juz od jakiegos czasu walcze z nia w nocy i lepsza herbatka od mleka w srodku nocy ale mam nadzieje e jak zakumala herbatke to ze zakuma wode A jak nie to coraz slabsza herbate bede jej robila

zawsze mi głupio coś radzić jak jestem świeżo upieczoną mamą :-) dobrze, że się nie gniewasz

Marika teraz budzi się na cycka koło 4, a potem już tak od 7-7.30 nie śpi i znowu drzeemka koło 9.

Dziewczynki tak apropo próchnicy to myjecie już te pierwsze ząbki maluszkom?? Ja mam szczoteczke z Canpola dla niemowląt i tak sie zastanawiam jak ma wygladac pielegnacja tych pierwszych ząbków??

reklama
JEJKU TO MUSZE ZACZAC PUCOWAC NIUNI DZIASELKA BO TEGO NIE ROBIE :-(

Wlasnie ona ma juz 1 zabka drugi w drodze i czy mam jej kupic specjalna szczoteczke ? i zaczac myc Moi rodzice jak ja bylam malutka strasznie zaniedbali moje zabki i dlatego ja chcialabym dbac o niuni zabki :-)

Do góry