Mama Maksa
październikowa mama
u nas identycznieU nas też są takie drzemki po 15 minut.
A są dni kiedy śpi nawet i po 3 godzinki.
Od czego to zależy to ja już nie wiem?
Tak Olejuszka z firmy Skarb Matki i szampon z tej samej firmy. U nas pomogło w kilka dni a szamponu używamy do tej pory.Z tymi bioderkami, to Tuśka śpi tylko na boku- ulubiła sobie lewy ostatnio więc chodzę i ją przekręcam. Nam ortopeda powiedział na usg, że nie ma co zmuszać dziecka do plecków jak nie lubi, tylko przekładać z boczku na boczek.
Do picia też daję Żywca - ale nie gotuję. Z tym, że młoda to ledwo łyka weźmie i pluje. Przyzwyczajam ją od jakiegos czasu dając przy nocnej pobudce smoka umoczanego w wodzie raz za razem, albo na paluchu do possania. Jak nie jest głodna, to possie wodę i śpi, a jak awantura - to cyc. Kiedyś jej przejdzie. Oby...
Mama Maksa ja dobrze pamiętam, że na ciemieniuchę polecałaś "Olejuszkę"?
Nie mogę znaleźć tu na wątku
U nas spanie tylko na pleckach.:-)
śpi nam dużo bo noc całą z 2 lub 3 przerwami na jedzonko a w dzień 3 drzemnki poo ok 2 godz czasem nawet jeszcze jakaś pomiędzy, Ale ostatnio jak kładziemy go spać wieczorem np o 19 to zasypia już do rana a kąpiel zawsze była koło 21.
Dziś wizyta u ORTOPEDY!
Czekam na relacje po lekarzu i gratuluje picia z kubeczka:-):-):-)Dzięki
NIe chciał Bartek pić ze smoczka ani kubka - niekapka więc spróbowałam dać mu pić jak dorośli z kubka i smakowalo, tak sobie języczkiem pił i wypił nawety sporo!