reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Zastanawiam się właśnie, jak często obcinacie pazurki swoim Maluchom..
Ja na początku robiłam to raz w tygodniu i to całkowicie wystarczało :tak:.
Od jakiegoś miesiąca muszę obcinać dwa razy w tygodniu :tak:, ale myślę sobie, że mogłabym spokojnie nawet i trzy :-). Czy pozostałym pażdziochowym Dzieciaczkom też rosną pazurki w takim szybkim tempie?

reklama
Ulu a ile dajesz ml mleczka?
ja Małemu niegdy nie dawałam z butli i nawet nie wiem ile ml powinien tak mniej wiecej wypic?

Moja też na cycusiu, a jak zostaje z dziadkami z butli pije moje mleko 140ml co
3 godziny. I niec mniej nic więcej. Chociaż ostatnio wytrąbiła 180:szok:
Ale to raz i to było po nocy :-D

Czarna a orientujesz sie od kiedy mozna dziecku dawać pić z niekapka? Już na początku piątego miesiąca dawałas czy później?

Czytałam, że jak dzieci siedzą, to można z niekapka. Ale skoro są takie 3+ ....

Ania a z jakiej firmy masz?
Do butelek Aventa jest przejściówka i ustniki.
Fajna sprawa, bo się nie mnożą kolejne kubki.

Zastanawiam się właśnie, jak często obcinacie pazurki swoim Maluchom..
Ja na początku robiłam to raz w tygodniu i to całkowicie wystarczało :tak:.
Od jakiegoś miesiąca muszę obcinać dwa razy w tygodniu :tak:, ale myślę sobie, że mogłabym spokojnie nawet i trzy :-). Czy pozostałym pażdziochowym Dzieciaczkom też rosną pazurki w takim szybkim tempie?

Ja obcinam raz w tygodniu, ale powinnam częściej.
Tylko, że to cała przeprawa, bo M. potrzebny do trzymania i niunia musi mieć odpowiedni nastrój :-D

Ja tak co 3 dni, a jak nie obetnę to się drpaie po głowie i wyglada jak Mały Indieaniec;-) Obcinam na śpiąco lub nie...zależy od humorku:happy:

Ja ostatnio obcinam jak czuwa :baffled: ale chyba muszę wrócić do metody na śpiocha.
I to najlepiej po kąpieli - kiedy jeszcze są mięciusieńkie.

reklama
U nas też obcinanie 2,3 razy w tygodniu. I tylko na śpiocha:-D
Ja mam niekapek TT od 4 miesiąca i daję Tuśce do zabawy na razie. Niech się szybko uczy, bo butla eeeeee eeee:no:

Do góry