reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

Madzix super, że Marta taka madra dziewcyznka:-)

Hubek dziś nawet wszedł bez problemu do sali, byłam w szoku:-)
on tez nie bawi sie ze wszystkimi dziećmi. Na dodatek maja w grupie dwóch łobuzów, ktrzy bija, jeden nawet ugryzł ostatnio kolege w reke - ale zero skruchy, żalu, nic. Panie juz rozmiawiaja z rodzicami, bo on codziennie cos robi,t o kogos uderzy, to kopnie, Hubek sam opowiada w domu, że Czarek ich bije:baffled:

reklama
Szymek ma dziś warzywny dzień w przedszkolu więc poszedł do sali gładko. zabrał dynie ogórka.obiecał że namaluje DLA MNIE JAGÓRKI a że dawałam Pani dodatkowo pudełko chusteczek to ciut dłużej byłam w sali i widziałam że minka robi się w podkowę to natychmiast powiedziałam buziaki śmigaj malować bo zaraz śniadanie do później i szybko uciekałam. co było dalej nie wiem.
oby dobrze.

ciesze sie kochane ze coraz lepiej dzieci sie w rzedszkolu aklimatyzuja. Lusia ostatnio znow troche chlipie jak ja oddaje, ale wiem ze to ztylko sekundy i jestem silna he he.
Super MArtusia sie zAchowala, madra z niej dziewczynka!

w czwartek maja pasowanie na przedszkolaka:tak::-) niestety nie możemy byc, bo nie wszyscy rodzice mogliby przyjśc więczeby dzieciom nie było smutno nie bedzie nikogo z rodziców. Strój galowy maja mieć. no i w prezencie rożki z żelkami dostaną - całe szczęscie Hubek je moze jeść:tak::-)

dzisiaj wszedł bez problemów, ale nadal entuzjazmu brak

Patch dostałaś taki rożek???ja pamiętam że był poczęstunek w klasie owoce słodycze.ja się obawiam takich nowych tendów bo to kolejne zawody dla dzieci i rodziców.w przedszkolu to może jeszcze mało groźne, ale w szkole. kto jaki ma rożek ( kiedyś widziałam że taki kawał kolorowego kartonu kosztuje 80zł z przesyłką)no i do tego co kto ma w środku.Szymek dostał taki rożek od swojej cioci i woli go nosić na głowie i udawać czarodzieja.

rozki zrobia PAnie przedszkolanki i zawiną w nie tylko po jednej malej paczce żelków, które maja przynieśc rodzice. Wszyscy dosatna równo. nie uwazam, by taki upominek był czyms złym. Mogliby im dac nawet w zwykłych torebkach, chodzi by zrobic dzieiom przyjemność

O rożkach nie słyszałam jeszcze :confused:
Oli do przedszkola chodzi chętnie cały czas, ale już mi 3 razy rano w domu odznajmiała, że nie chce iść na basen. Pytałam dlaczego, to nie podaje konkretnej przyczyny, nic złego się nie dzieje, źle na basenie się nie czuje. Pakuję jej zawsze we wtorki i czwartki strój i mówię, że nie musi iść, ale jakby jej się zachciało, to strój w razie co jej pakuję. Jak narazie nie zrezygnowała ani razu i po każdych zajęciach na basene zadowolona. Więc nie wiem skąd ta poranna niechęć. Jednak nie martwię się tym specjalnie, bo tylko mi mówi spokojnie, że nie chce iść, nie płacze i nie marudzi, a już w przebieralni w przedszkolu opowiada jak będzie pływać i nurkować.

reklama
Kasia napewno widziałaś reklamę kinder czekolady jak mama zawozi córeczkę i ona trzyma taki różowy rożek i ma w nim słodycze no i oczywiście niemiecki symbol szczęscia: świnkę :)

Rożki na dobry początek w szkole – dla chłopców i dziewczynek, w różnych wielkościach i kształtach: Herlitz PBS AG - Papier-, Büro und Schreibwaren
no jak to ma ręce i nogi to napewno fajne ale jak przerasta zdrowy rozsądek to przesada.jak każdy ma to samo i te same rożki powiedzmy inne kolory dla chłopca czy dziewczynki.

Do góry