WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Karolina zapisaliśmy Vicka do najbliższego od nas przedszkola Jans Nursery. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni, choć różne opinie słyszeliśmy Bardzo chcieliśmy do Happy Days (Playschool Montessori), ale to jednak 2.5km, a pieszo to jakoś tego nie widzę, tym bardziej że jesienią sporo deszczowych dni W najgorszym wypadku, jak coś będzie nie tak, to go przeniesiemy Stwierdziliśmy, że sami się przekonamy co i jak najpierw Jestem dobrej myśli, tym bardziej, że to i tak 3h dziennie max., więc tragedii raczej nie będzie;-)A do ktorego przedszkola Vicek idzie???
Rosmerta nie wiem czy przeoczyłaś;-) Pisałam, że jesteśmy zdecydowani na posłanie Victora do przedszkola (tym bardziej, że w IE od ubiegłego roku jest program darmowego przedszkola dla dzieci w wieku 3lata3miesiące do 4.5roku, więc Victor się kwalifikuje od września, ale to tylko 3h dziennie) tylko nie byliśmy pewni do którego, tym bardziej, że czekaliśmy na ostateczną decyzję landlorda, czy będziemy nadal mieszkać tu gdzie dotychczas, więc dopiero pod koniec lipca się wszystko wyjaśniło Ogólnie przedszkola w IE do najtańszych nie należą, a i miejsc pod dostatkiem, bo i tak trzeba za nie słono zapłacić Niestety rzadko której mamie opłaca się wrócić do pracy, zwłaszcza jak ma więcej niż jedno dziecko W moim przypadku, gdybym chciała poszukać pracy, to nie wiem czy udałoby mi się zarobić na przedszkole na dwójkę dzieci Tak więc czekam, aż Victor w przyszłym roku pójdzie do szkoły, to będę coś mogła pomyśleć, o ile Oli będzie gotowy na jakiś żłobek/przedszkoleWolfia ja chyba przeoczyłam fakt, że Victor sie dostal do przedszkola w IE
Kasiad wspaniała wiadomość:-):-) Takie zajęcia na basenie to też bardzo fajny pomysł:-)Dostaliśmy się do przedszkola :-):-) HURRA!!!
Victor też z tych lubiących chodzić na basen Tak z dwa razy w miesiącu chodzimy rodzinnie na basen całą czwórką i dzieciaki są zachwycone:-)