reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

w moim mieście pisze sie zykłę podanie do Urzędu miasta wydział edukacji i rozwoju.
w podaniu należy napisać gdzie skłądałaś podanie ile lat ma dziecko no i jego dane i argumenty aby pozytywnie je rozpatrzyli.warto przeczytać sobie regulamin rekrutacji w danym przedszkolu może spełniacie wszystkie warunki. no i oczywiście o swojej sytuacji.Warto napisać że dziecko jest samodzielne że ma 3,5 roku -czasem pierszeństwo mają dzieci któych rodzeństwo już tam chodziło.no i wtedy nie ma wpłwu jakie przedszkole jeśli pozytywnie to przydzielają losowo.

reklama
ODWOŁANIE

Decyzją z dnia ........... nasz/a syn/córka (imie i nazwisko) nie został/a przyjęty/a do Państwa przedszkola. Uprzejmie proszę o ponowne rozpatrzenie wniosku ponieważ...(i tu podajemy powody)

Kasiu złóż to odwołanie jak najszybciej, koniecznie napisz o rodzeństwie i Waszej sytuacji materialnej, generalnie graj na uczuciach to nie zawsze, ale nieraz działa:tak:

Odwołanie złożyłam w przedszkolu, skorzystałam z podpowiedzi Miśki. Zaniosłam, porozmawiałam z panią dyrektor, bardzo miła kobieta, no, ale wiadomo, że jak miejsce się żadne nie zwolni, to nic z tego. W każdym razie na moim odwołaniu napisała z tyłu, że dziecko ze stycznia i bardzo samodzielne, więc jeśli zwolni się miejsce w czterolatkach, to Oliwkę wciągnie na to miejsce. Tylko pozostaje czekać, ale pewnie nie rozwiąże się sprawa przed wrześniem.

Narazie w sprawie przedszkola się nic nie rozwiązało, także czekam, ale już coraz mniej cierpliwie :baffled:
Do żłobka Oli chodzi już ostatnie dni, do końca lipca. 27 we wtorek mamy uroczyte zakończenie dla dzieci i rodziców, będzie wspólny piknik w ogródku żłobkowym, mamy przynieść koce i kosz piknikowy z zawartością :-D
Co dalej naprawdę nie wiem, jestem przerażona. Szkoda by było jakby Oli musiała w domu rok przesiedzieć, żadna opiekunka nie da tyle dziecku, co przedszkole, zresztą jestem również zdania, że żadna mama nie nauczy tego, co nauczy przedszkole.
Trochę szkoda mi, że to koniec żłobka, bo tu babki są z powołania, potrafią tak małe dzieci ogarnąć, przecież sporo jest tu młodszych od Oliwki, a potrafią je tak zachęcić, że dzieci bawią się we wspólne zabawy jak stare.

oj ja uważam że zdażają się mamy lepsze od aniołów i czynią cuda.jedną taką znam każdy lekarze specjaliści mówili że dziecko nie będzie dobrze mówić- ćwiczyła ćwiczyłą i dziś po 3 latach jej starań dziecko mówi jak dorosły i do tego już zna trochę angielski, niemiecki i zaczyna francuski-sam z siebie nie myślcie że mama taka napalona.

Oj wiadomo, że żadne przedszkole nie zastąpi mamy, mi o coś zupełnie innego chodziło Karola... Każda mama, której dziecko uczęszcza do przedszkola wie o co mi biega.

Co do naszego przedszkola ... pojawiło się światełko w tunelu :happy: Poszłam dziś jeszcze raz do tego przedszkola z Oliwką, do którego starałam się na samym początku, to niepubliczne przedszkole zupełnie koło mojej pracy, zapisywałam Oliwkę już w zeszłym roku, jednak się nie dostaliśmy, bo to przedszkole jest zawsze bardzo oblegane. Pogadałam z dyrektorem, zapytałam czy nic się nie zmieniło i nadal nie ma żadnego wolnego miejsca, bo moje dziecko nie dostało się do żadnego przedszkola publicznego, teraz chodzi do żłobka, w sierpniu biorę urlop, a od września nie mam praktycznie co z nią zrobić. Powiedział mi, że najprawdopodobniej jeden rodzic chce zrezygnować, jeśli faktycznie zrezygnuje, to Oliwka wskoczy na to miejsce. Zapisał moje dane i da mi znać, sprawa może się rozwiązać w sierpniu dopiero, no ale jakaś nadzieja jest. Trzymajcie kciuki!

reklama
no fajnie by było :)

poszukuję takiego wieszaczka do przedszkola-Szymek nie może się jeszcze zdecydować co do plecaka no ale myślę mu się uda wybrać jakiś zestaw.

Do góry