reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem sobie przedszkolaczek, nie grymaszę i nie płaczę :)

no pisałam o takich dziwnych już sytuacjach ale na :ninja2: no niestety teraz już tylko pogadać można i liczyć że Oliwka wskoczy z listy rezerwowych na listę przyjętych

reklama
Kasiad przykro mi bardzo, ze Oliwka się nie dostała nigdzie... ale moze byc tak,. ze ludzie poskladali tez tyle podan do przedszkoli i dostai sie do kilku i jak wybiora juz do którego chca dziecko poslac, to zwolnia sie miejsca i Oliwka wskoczy z listy rezerwowej. Trzymam kciuki by tak sie stalo:tak:

Kasiad no ja mam nadzieje że będzie tak jak Rosmerta pisze:tak:

normalnie chore to co się dzieje z tymi przedszkolami :eek:

Kasiad przykro mi bardzo, ze Oliwka się nie dostała nigdzie... ale moze byc tak,. ze ludzie poskladali tez tyle podan do przedszkoli i dostai sie do kilku i jak wybiora juz do którego chca dziecko poslac, to zwolnia sie miejsca i Oliwka wskoczy z listy rezerwowej. Trzymam kciuki by tak sie stalo:tak:

Wygląda to trochę inaczej, można było zgłosić do 5 przedszkoli dziecko, ale przydzielał system, więc każde dziecko przydzielił tylko do jednego przedszkola a nie do kilku, więc może to tak różowo nie wyglądać z tymi zwolnionymi miejscami. Jednynie tylko liczyć można, że ktoś zapisał dziecko do prywatnego przedszkola i do publicznego i z tego drugiego zrezygnuje. Cześć będzie chorować i wtedy może kilkoro rodziców może porezygnować - no ale takie sytuacje będą miały miejsce dopiero we wrześniu, październiku.

no właśnie czasem dzieci chorują i rodzice rezygnują tylko nie wiem jak w waszym mieście ale u nas w takiej sytuacji dziecko będzie mogło albo od nowa ubiegać się o rekrutację do 1 grupy albo dopiero do grupy 5 latków wiec praktycznie za 2 lata.ja wiem że mimo iż Szymek by chorował to będę płącić no chyba że pani w przedszkolu mu nie podpasuje to wtedy mamy problem.
chrześniak męża własnie miał taką sytuację na wieśc o przedszkolu i pani serio wymiotował bolał go brzuch i potrafił mieć gorączkę musieli zmienić grupę ale pani dyrektor na tyle fajna że zapisali go odrazu do 5 latków i tak 3 lata kiblował :-D w przedszkolu.zawsze się z tego śmiejemy.

Przykro mi Kasiad :-( ...podobno działa jak się chodzi i smaruje.lukruje itp. (wiem nie fajna metoda)

Ja dziś natomiast zwolniłam 2 miejsca w przedszkolach :zawstydzona/y:....i tez nie wiem dlaczego my a nie ktoś inny dostaliśmy się do 3 :cool:...mamy 28.06 zebranie pierwsze już

a u nas już jedno podobno było ale ja nic o tym nie wiedziałam chyba muszę się przejść tam jutro i poczytać co wisi na tablicach.

Wielka szkoda, że tak wyszło Kasiu:-( Dla mnie to dziwne, że Oliwka nie dostała się do żadnego przedszkola, wręcz niewyobrażalne, zwłaszcza że oboje z mężem pracujecie, a reszta dzieciaków prawie dorosła:shocked2: Trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji:tak: Oby Oliwka mogła spokojnie pójść do przedszkola we wrześniu:tak::tak:

A my się zastanawiamy nad dwoma przedszkolami i musimy się w końcu na któreś zdecydować, choć i mamy wątpliwości czy Victor jest już na nie gotowy, bo na samą myśl o przedszkolu czy szkole wyraża niechęć i niezadowolenie:sorry: Pewnie i tak spróbujemy go zachęcić, żeby w przyszłym roku nie było szoku jak pójdzie do szkoły... Najbardziej mnie przerażają ulewy jesienią i zimą i chodzenie z dzieciakami pieszo, bo nie wiemy czy kupować drugie auto:sorry: Zresztą przedszkole o lepszej opinii jest jakieś 2.5km od nas, więc nie wiem czy Victor przejdzie dziennie 5 km... eh średnio to widzę na razie... zobaczymy w tym tygodniu, może nie będzie tak źle;-)

reklama
Dziewczyny, wiecie jak się pisze odwołanie do przedszkola od decyzji nieprzyjęcia? Ktoś mi podpowiedział, żebym to zrobiła, a ja nie wiem jak to napisać. Czy powołuje się na jakieś artykuły, czy może zwyczajnie się pisze, że się odwołuję :confused: W sumie de facto nie dostałam żadnej decyzji w formie pisemnej do ręki, sprawdzałam na stronie internetowej, że się nie dostałam.

Do góry