reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

reklama
mój młody bierze obecnie vit D (kazali mi podawać wieczorem) i cebion multi. Brał wit K (mial brac do 3 miesiąca),ale pediatra kazał odstawic bo jak stwierdził, podawanie tej witaminy to teraz bardziej moda niż potrzeba. No a mój maluch miał kłopoty z brzuszkiem, więc należało jak nabardziej go odciążyć.

5 KROPLI!!!!!???? Matko jedyna, zima podaje sie dwie! a ta kazał 5? Ja bym na nia doniosła do Izby Lekarskiej, zanim wysle jakies dziecko na tamten świat.

ja też podaję witaminę d3 i k, ale w kapsułkach. tzn. vita d3 i vita k. standardowa dzienna dawka i chyba ze dwa razy zdarzyło mi się zapomnieć. podobno nie można podawać jedną po drugiej, więc jedną aplikuję rano, drugą wieczorem. acha, no i karmię piersią, bo przy mleku modyf. to k niepotrzebna, ale d3 to nie wiem...

My też bierzemy kapsułki vitaK po 5 kropli ,w SZPITALU pediatra wypisał mi babyK ,a nasza wypisala vita K,i w aptece zrobilam oczka:szok:,ale pani farmaceutka wytłumaczyła:-D.
a d3 bierzemy po 1 kropli i tylko tyle narazie.:-)

A ja nie wiem ile jest kropelek w vita K i D - jest napisane jedna kapsułka dziennie to tyle daję. Co do ilości kropelek to przecież zależy od preparatu, np. mam w domu Baby K i tego podaje się właśnie 5 kropelek.

My też tak dawaliśmy , jak było wit K to całą kapsułkę, a Baby K 5 kropelek, a wit d3, bo jednej kropelce dziennie, a jak ja karmiłam, to tez miałam jedną brac dziennie. Chyba że wit d3 w kapsułkach , to zawsze całą zawartość

ale numer
ja mam witaminę K w takich butelkach z zakraplaczem i do dziś byłam święcie przekonana, że mam tego podawać 2 razy dziennie po 5 kropli. A że jestem leń to podaję raz dziennie 10 kropli.

Teraz czytam ulotkę i widzę, że tam jest napisane że dzienna dawka to 20 kropli:szok::szok::szok: czyli 2 x po10 kropli.
Ups....:eek:

o taką mamy

Załączniki

• witamina_k.jpg
    witamina_k.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 40
reklama
e_mama- ale my też tak mamy przepisane 5 kropli 2x dziennie ,albo 10 kropli 1x dziennie.Podaje te 10 kropelek bo niechce mi sie , a i małego meczyć niechce bo on wcale nie chetny do ich brania!!!

Do góry