reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

A mój jak czuje ,że idzie wit. to zaciska usta .I to skubany od poczatku,skąd to wie to nie mam pojecia :))).
dzewczyny a podajacie też wit.K ??
moja nie ma co zaciskac bo jej robie dzióbek i zakraplam, a wit K nie daję bo córcia jest na mleku modyfikowanym.
Julka nauczona juz jest zasypiac sama ale biegam co jakis czas podac jej smoka bo sie bardzo z nim uspokaja, a jak zasnie to wypluwa. niestety nasz rutuał wieczorny roznie wygląda. je o 18 potem zabawa kąpiel o 19:30 i zabawa lub zasypia, wiec jak zasnie to butla przez sen i dalej spi. a jak zabawa to butla o 21 i zasypia ok 22. nie wiem jak to zrobic zeby zmienic godziny karmienia wieczornego bo ona je co 3 h, wiec ostatni posiłek wychodzi o 21, spi do 3-5 .dzis chciałam zmienic godzine to o 21 zjadła potem przez sen dałam o 24 z mysla ze pospi do 6-8 a tu d... pospała do 2 i sie obudziła na zabawe:eek: zasneła o 4 a ja musiałam odreagowac wiec siedze na bb:-D

reklama
a swoją drogą kamlotka troche dziwne ze az dwie krople dziennie Ci kazala podawac:shocked2:, bo tyle to sie doroslym podaje:errr: i to dlatego ze za szybko rosła:confused:

No to pięknie:szok::szok::szok:
Ja karmię butlą i jak wiadomo w mleku jest już wit. D3 a moja pediatra zaleciła w 2 miesiącu nawet do 5 kropli. Przy czym Dominik zaczął wymiotować i teraz raz na 3-4 dni daje mu 2 kropelki. Nie będę syna truć. :crazy:
A jak powiedziałam o tych wymiotach dr to stwierdziła że mam zmniejszyć dawkę!!! Cholera to przecież logiczne....:eek:

No to pięknie:szok::szok::szok:
Ja karmię butlą i jak wiadomo w mleku jest już wit. D3 a moja pediatra zaleciła w 2 miesiącu nawet do 5 kropli. Przy czym Dominik zaczął wymiotować i teraz raz na 3-4 dni daje mu 2 kropelki. Nie będę syna truć. :crazy:
A jak powiedziałam o tych wymiotach dr to stwierdziła że mam zmniejszyć dawkę!!! Cholera to przecież logiczne....:eek:

Iwonko- 5 kropli dziennie?:szok: i to przy karmieniu mlekiem modyfikowanym??SZOK!
jeśli tak to dla dobra Dominisia skonsultuj się z innym lekarzem:zawstydzona/y:

i po raz kolejny sprawdza sie ze co lekarz to inna szkoła:wściekła/y: Ale ja i tak obstaje przy jednej kropli d3 i witaaminke k tez dajemy, bo mlody jest cycowy:-)

ja też podaję witaminę d3 i k, ale w kapsułkach. tzn. vita d3 i vita k. standardowa dzienna dawka i chyba ze dwa razy zdarzyło mi się zapomnieć. podobno nie można podawać jedną po drugiej, więc jedną aplikuję rano, drugą wieczorem. acha, no i karmię piersią, bo przy mleku modyf. to k niepotrzebna, ale d3 to nie wiem...

ja też podaję witaminę d3 i k, ale w kapsułkach. tzn. vita d3 i vita k. standardowa dzienna dawka i chyba ze dwa razy zdarzyło mi się zapomnieć. podobno nie można podawać jedną po drugiej, więc jedną aplikuję rano, drugą wieczorem. acha, no i karmię piersią, bo przy mleku modyf. to k niepotrzebna, ale d3 to nie wiem...

ja też podaję po jednej kapsułce vita k i vida d
ale nie słyszałam że nie można ich razem podawać:-:)-(
i ja zawsze podaję dwie wieczorem po kąpieli
a co do długości podawanie to mi lekarka powiedziała, że vit K podaje się do końca trzeciego miesiąca życia, a vit D tak długo jak długo maleństwo jest tylko na cycku.

adudz ja po prostu gdzieś wyczytałam, że razem podawane trudniej się przyswajają, a lekarka tez mi tak powiedziała, że k do końca trzeciego, a d3 jeszcze długo długo :)

wit d3 podaje sie do ukończenia roczku, bez względu czy karmione piersią czy modyfikowanym. wit K tylko przez 3 mce i tylko wtedy gdy malec jest na cycu, bo w modyfikowanym jest go wystarczająco duzo, natomiast wit d3 jest ale w małych ilosciach. mi jeszcze pediatra poradziła zeby corcie na słoneczko wystawiac (tj odkrywac bude w wozku) jak nie ma wiatru i nie pada zeby łapało witaminke d3.

reklama
Mi też lekarka powiedziała, że vitad do około roku, a k do 3-miesiąca. I też nie słyszałam, że razem nie wolno podawać, bo zawsze podaję dwie na raz. Trzeba coś zmienić.

Do góry