reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jazda na czterech kółkach czyli wątek wózkowy

Jednak każda musi sama ocenić co jest dla niej w wózku najistotniejsze, gdzie mieszka i jakie ma oczekiwanie co do wózeczka. Nie ma wózków idealnych, bo nie ma wózków całkowicie uniwersalnych. Dla każdej będzie dobry inny wózeczek bo różne są oczekiwania.Ja akurat mieszkam w mieście, chodniki raczej porządne , zadbane i zawsze odśnieżone bo mieszkami między dwoma urzędami więc się starają;-) ;) Dużo jeżdżę samochodem i będę nadal po urodzeniu malucha więc wózek musi mieć lekki , łatwo składany stelaż. Ktoś musi dzieciaki odebrać z przedszkola i szkoły mąż będzie wracał dopiero wracał ok. 17.00 , a żal mi ich zostawiać na tak długo. Przedszkole prawie 4 km. od domu więc muszę dojeżdżać.To są moje priorytety. A tak jak już napisałam w razie W to mam stary wózek, który w terenie wyboistym lepiej zda egzamin. Ja mam pełną świadomość że Recaro to dosyć nietypowy wybór jak na wózek głęboki, nie za duża gondolka i małe kółka ale jak dla mnie to jedyne mądre rozwiązanie.;-) ;)

Milagros- jeśli pytałaś o cenę Recaro Citylife to najtańszą spacerówkę znalazłam za 1459- ale powystawową, cena zupełnie nowej od 1600zł.+ 600 za gondolkę+500 fotelik+ 500 baza. Razem: 3200 z bazą, a gotowe zestawy 3 w 1 ale bez bazy po 3120 czyli tak jak pisałam wcześniej lepiej kupować osobno bo wtedy baz wychodzi za free.

reklama
Dziękuję mama 4, tak chodziło mi głównie o spacerówkę bo patrzylam sobie na internecie i bardzo fajnie wygląda, więc sobie zapamiętam jak bym potrzebowała kupić kiedyś lekka spacerówkę bo akurat mamy ciężki zestaw 3w1 :)

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Dokładnie, dlatego dla mnie chyba taka opcja będzie najlepsza i rozumiem jak ktoś musi mieć mały wózek bo np. trudno by wnosił do mieszkania kolumbryne jak nie ma windy.
Te 6 lat temu jak byłam bez auta też miała małą spacerówkę, z którą troche np. męczyłam się na leśnych drogach, coś za coś. Ale mam ją do dzisiaj więc zakup parasolki mi odpada (nowa to też wydatek ok 700 zł) więc będę mogła mam nadzieję pozwolić sobie na porządną spacerówkę terenową.
Miała któraś doczynienia z wózkami Navington Galeon lub Caravel, to też klasyki, dużo ich z drugiej ręki, Roany wiem jak śmigają z własnego doświadczenia, ale te cenowo używane również można korzystnie dostać, a na pół roku to akurat.

Dziewczyny apropo parasolek któraś ma mclarena ? Nie pamietam czy pytałam .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Mama4 elegancka fura z tego recaro City lite. Nie widziałam go chyba jeszcze na żywo. Ale w necie bardzo mi się spodobał. Cena jednak konkretną.

Jestem w trakcie 28 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

Emalka- ja się właśnie na żywo w nim zakochałam. W internecie go wcześniej oglądałam i jako jeden z kilku brałam pod uwagę. W końcu postanowiłam trochę pojeździć po sklepach. Poświęciłam na to 2 ostatnie dni i udało mię znaleźć sklep gdzie większość moich faworytów mogłam porównać i tak właśnie padło na Recaro. Jak dla mnie na żywo powala wszystkie inne- podobne. Jeśli chodzi o cenę to może nie jest najniższa ale patrząc długoterminowo to odpadnie mi koszt kupna drugiej spacerówki bo ta jest lekka i bardzo fajna. Przypuszczam , że część dziewczyn, która kupiła polskie wózki po 7-8 miesiącach będzie się rozglądała za nową lżejszą spacerówką ,u mnie ten problem już odpadnie i nie będzie dodatkowych kosztów. To taka moja inwestycja długoterminowa;-) ;)

Mamo czworki jak potrzebujesz cos malego to swietna opcja ten recaro . super sie prezentuje. Inne tez fajne z tego co wymienilas z tym ze o b motion 4 jest duzo glosow ze slabo sie podbija i kiepsko skreca
Tez wlasnie jestem tego zdania że kupić polski wozek a jeszcze jak nowy to pozniej szuka sie lekkiej spacerowki dlatego tez chce cos na dluzej i patrze pod katem spacerówki chociaz i u mnie coś malego bedzie pewnie potrzebne na sam koniec no chyba ze baby design nam posluzy

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

To prawda. Moje dwie kuzynki zakupimy polskie wózki i widziałam te ich spacerówki to Max do 1,5roku to wygląda. Mają płytkie siedziska, krótkie podnóżki itd. Ten recaro widzialyscie w jakiś dużych sklepach? Świat dziecka czy smyk?

Jestem w trakcie 28 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

Recaro widziałam w typowo krakowskim sklepie Entliczek Pentliczek. Mają tam bardzo dużo wózków, więcej niż prezentują w necie. Dzisiaj byłam chyba w największym Smyku w Krakowie i nie było ich. W ogóle słaby mieli wybór a do tego wózki beznadziejnie ustawione na wysokości ponad 0.5 i 1.5 m także nawet nie było możliwości ich dokładnie obejrzeć i przetestować- bez sensu...
Fajna opcja jest za to w krakowskim Toys rus. bo mają tam specjlalną kładkę z nierównymi drewnianymi rolkami na której można sprawdzić jak wózek zachowuje się na nierównym terenie.

Ostatnia edycja:
reklama
Mama czwórki fajna ta opcja z tą kładka.

Kejti a jak sprawuje Ci się ten baby design?

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Do góry