Przybywam w obronie McLarena
mamy techno xlr, ja kupiłam z konkretnych powodów, wózek jest przeznaczony dla dużych dzieci, dziecko ma wygodnie, długie plecki umożliwiają spanie naprawdę komfortowe, długa budka solidne wykonanie, chyba 25 lat gwarancji na stelaż, mile w dotyku materiały dobrej jakości. Minusy są jak w każdym wózku np cena
kółka piankowe, wiadomo na wertepy się nie nadają, rączka dzielona to duży minus jak dla mnie, chociaz i tak prowadzi się dobrze nawet jedna ręką. Kolejny minus to srebrna farba na rączkach lubi schodzić. Ogólnie podsumowując parasolka większa niż większość ale za to pomieści naprawdę duże dziecko, składa się do małych rozmiarów, są pokrowce i można nosić na ramieniu. Chyba coś koło 7 kg.
Ktoś pytał o navingtona, ja nabyłam teraz gondole na stelażu galeon, ale czailam się na niego już przy poprzednim dziecku, plusy jak do tej pory, łatwo się składa i rozkłada jednym paluszki em dosłownie, łatwe wypinanie gondoli, miękkie zawieszenie miło buja wózkiem, ale nie jest to efekt niebezpiecxnego rozchybotania. Minus jaki dostrzegam to składanie budki należy przycisnąć równocześnie z dwóch stron żeby złożyć.